REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un BĂRBAT a fost PRINS FĂRĂ BREVET în timp ce CONDUCEA o BARCĂ cu MOTOR

Un BĂRBAT a fost PRINS FĂRĂ BREVET în timp ce CONDUCEA o BARCĂ cu MOTOR

Replica API 18 octombrie 2021 | 00:19 2671

Florin Lupu a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător. Acesta este acuzat că a condus o ambarcațiune fără a deține certificat de conducător pentru vreun tip de ambarcațiune. Motivul pentru care acesta a condus barca este pentru a face proba unui motor de barcă pe care îl vânduse.

Cum s-au petrecut faptele

Florin Lupu a condus pe Dunăre, Mm 50, o ambarcațiune model Laguna 480, de culoare camuflaj, propulsată de un motor marca Mercury de 15 Cp., navigând amonte de pe canal pe Dunăre, către localitatea Isaccea, fără a deține certificat de conducător pentru vreun tip de ambarcațiune. Oprit de către organele de poliție din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliției de Frontieră Tulcea inculpatul a precizat faptul că nu posedă permis de conducător de ambarcațiune, iar despre barcă a susținut că îi aparține, însă a prezentat un contract de vânzare-cumpărare doar pentru ambarcațiune, nu și pentru motorul aferent. Cele două persoane care veniseră să cumpere motorul au declarat că s-au deplasat la domiciliul inculpatului, în Isaccea, pentru a cumpăra un motor de barcă. Pentru a face proba motorului, au plecat pe apă, Florin Lupu conducea ambarcațiunea, însă au fost interceptați de organele poliției de frontieră.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au avut în vedere gradul de pericol social al faptei comise dată de modalitatea de comitere a faptei, inculpatul condus o ambarcațiune model Laguna 480, de culoare camuflaj, propulsată de un motor marca Mercury de 15 Cp., navigând amonte de pe canal pe Dunăre, către localitatea Iscaccea, fără a deține certificat de conducător pentru vreun tip de ambarcațiune, punând în pericol atât siguranța navigației cât și pe a sa personală și a martorilor care se aflau la bordul bărcii, atingerea adusă relațiilor sociale ce ocrotesc siguranța circulației pe căile navigabile, circumstanțele persoanele ale inculpatului - a recunoscut săvârșirea faptei ce i se rețin sarcină, iar potrivit fișei de cazier judiciar nu este cunoscut cu antecedente penale. Instanța a decis condamnarea lui Lupu Florin la 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de infracțiunii de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificate de capacitate corespunzător. Sentința a fost comunicată pe 15 octombrie și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata Europa are barci de agrement de pana la 40 de cai fara permis. La noi maxim 5 cai.
0
0
Parca nu era nevoie de brevet ca sa conduci o barca.
0
0
Recomandare pentru Diner, cel ce a postat aici: sa mai citeasca si el. Pana la 20 cp si lungime 7.2 m si nu 5 m, nu se inmatriculeaza. Permis ai nevoie daca motorul are peste 5 cp! Lungimea de 7,2 m ramane aceeasi. Altfel inmatriculare, inspectie tehnica regulata, etc. Costuri adica.
1
0
E gardieni publici de balta.
1
0
baaaa ce nu depaseste 5 metri si 20 de cp nu iti trebuie perimis baaaaaaaa legislatia cititio
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920