REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un bărbat și-a călcat în picioare fiul, să se răzbune pe soție

Un bărbat și-a călcat în picioare fiul, să se răzbune pe soție

Virgil STOIAN 27 decembrie 2022 | 00:00 2130

Mititelu Florea și-a lovit propriul fiu, de 14 ani, cu un băț, iar apoi l-a lovit cu pumnii și picioarele, din cauza că soția voia să divorțeze. Mai mult decât atât, și-a amenințat soția cu moartea dacă nu retrage cererea de divorț.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Mititelu Florea la 1 an și o lună de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare. Sentința a fost dată pe 21 decembrie 2022 și nu este definitivă.
Potrivit rechizitoriului, Mititelu Florea și-a amenințat în mai multe rânduri soția cu moartea dar și cu incendierea locuinței, după ce aceasta a depus cererea de divorț. Pe fiul său l-a bătut în mai multe rânduri, pentru că acesta intervenea în favoarea mamei sale, atunci când bărbatul o agresa sau o amenința cu moartea. Atfel, o dată l-a lovit pe minor cu bățul în zona picioarelor, iar altădată l-a lovit pe acesta cu pumnii și picioarele, trântindu-l la pământ. Ambele persoane vătămate l-au caracterizat pe inculpat ca fiind o persoană foarte agresivă, atât atunci când se află în stare de ebrietate, cât şi atunci când nu se află în această stare. Își amenință în mod frecvent familia cu acte de violență, cu moartea și cu incendierea locuinței familiale, în mod special când nu are țigări, de regulă pe fondul conflictului legat de cererea de divorț formulată de soție. Mai mult decât atât, atunci când au intervenit organele de poliție, a asmuțit câinele asupra lor.


Instanța a constatat, sub aspectul laturii obiective, că elementul material al infracțiunii de amenințare constă în acțiunea de intimidare a soției prin viu grai, în mod direct și explicit, prin amenințări cu violența și moartea, acțiune susceptibilă de a produce o stare de temere acesteia. Raportat la faptul că inculpatul și-a mai agresat în trecut soția (aspect recunoscut de către inculpat) cât și raportat la declarațiile fiului care a arătat că acesta devenea violent atunci când se afla sub influența alcoolului, proferarea acelor amenințări de către inculpat a fost de natură să creeze acesteia o stare de temere. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Mititelu Florea la 1 an și o lună de închisoare, cu suspendare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ne bagam toata pwla in gurile judecatorilor care au luat decizia asta. multa mwie lasilor care isi lovesc femeile si mai multa mwie judecatorilor corupti si incompetenti.
3
1
In cazul in care acest denaturat va face rau, ar trebui sa stea in celula cu judecatorii care i-au aplicat aceasta pedeapsa mica si in plus cu suspendare! Bratarile cu care se lauda statul unde sunt??? Daca era vorba de familia judecatorului care a dat aceasta sentinta, tot asa putin si cu suspendare dadea??? Halal judecatori...
10
1
ba mirlete,tu si ceilalti mirletzi sa va dati cu batul in ccoaie,atunci cind va trage cordeza in caramida.capisci??
4
0
CU SUSPENDARE ??!! DA' CE ASTEPTATI ? SÁ O OMOARE ? CEL PUTIN 10 ANI !!!! VÁTÁMARE CORPORALÁ, AMENINTÁRI CU MOARTEA SI INCENDIEREA IMOBILULUI SI IA CU SUSPENDARE ??!!! DEMISIA COMISIEI CARE A LUAT ACEASTÁ DECIZIE PENTRU INCOMPETENTÁ. AM DOAR O SINGURÁ INTREBARE: CEI DIN COMISIE, JUDECÁTORII, PROCURORII DIN TARA ASTA SÁNT INCULTI FUNCTIONALI ? DOAR INTREB.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272