REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un chirurg de la Spitalul Județean, victimă în dosarul tâlharilor arestați zilele trecute

Un chirurg de la Spitalul Județean, victimă în dosarul tâlharilor arestați zilele trecute

Replica API 6 august 2022 | 16:03 3332

Patru persoane, una dintre ele fiind o mai veche cunoștință a oamenilor legii, au pus de o grupare infracțională care acționa pe raza orașului Constanța. Membrii grupării atacau persoane și le furau portofelele, care conțineau bani și carduri. Una dintre victime este un chirurg din Constanța. Cei patru inculpați au fost vizitați de mascați, audiați, reținuți pentru 24 de ore, apoi arestați preventiv.

foto: pressalert.ro

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie - iunie 2022, persoanele în cauză, fiind vorba de Sotir Dumitru Miță, Elena Irimia, Ana Maria Irimia și Ariclia Irimia, au sustras, din posesia a 7 persoane vătămate, portofelele, în care se aflau diferite sume de bani, precum și carduri bancare. Ulterior, aceștia au efectuat mai multe plăți cu cardurile aparținând persoanelor vătămate.

Așa cum e precizat mai sus, una dintre victime este un chirurg de la Spitalul Clinic Județean Constanța, fiind vorba de Sabina B.

Astfel, cercetările au fost extinse, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, și pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. La data de 3 august a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor suspectate de comiterea faptelor, fiind ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost identificate cele 4 persoane, acestea fiind conduse la audieri.

În urma administrării probatoriului în cauză, aceștia au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind arestați pentru 30 de zile.

Miță Sotir Dumitru, un hoț cu renume la malul mării

Sotir Dumitru Miţă este cunoscut la malul mării pentru mai multe furturi. În 2010 a ajuns în arestul Poliţiei, acolo unde a încercat să se sinucidă. A fost condamnat şi la închisoare însă, odată eliberat, se pare că individul s-a reapucat de furturi, fiind eliberat pe numele său mandat de arestare preventivă. Numai că Sotir se sustrăgea, fiind dat în urmărire naţională. Reamintim că, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa şi cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor S.O.S., la data de 3.06.2015, au documentat activitatea infracţională a lui Vasile Dudău, de 52 de ani, a Niculinei Curte, de 44 de ani, ambii din municipiul Constanţa, a lui Miţa Sotir Dumitru, de 35 de ani, din oraşul Techirghiol şi a lui Musi Omer Gean, de 41 ani, din oraşul Năvodari, în sarcina primilor trei fiind reţinută comiterea a 4 infracţiuni de furturi din buzunare şi poşete, în mijloace de transport în comun din Constanţa, fapte săvârşite în perioada 09.02 - 22.05.2015, creând un prejudiciu de 1.750 lei. În sarcina lui Musi Omer Gean, oamenii legii au reţinut comiterea a 2 infracţiuni de tăinuire în legătură cu faptele mai sus menţionate. Însă, în mai 2010, Sotir a furat suma de 2.890 de lei din incinta unui chioşc care aparţine societăţii comerciale Conpress Holding SRL. Ajuns în arest şi, întrucât avea un comportament violent, medicii i-au prescris Diazepam. Acesta nu a luat doza zilnică, a ascuns pastilele şi le-a luat pe toate odată, încercând să se sinucidă. A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind salvat.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hoti fara carte, prinsi. dar despre hotii cu carte? La hotii cu carte, cand le vedeti casele? De unde si-au ridicat case? Vanzand cartile pe care le-aU citit, la anticariAT? sI DESIGUR CA NE REFERIM LA CEI DIN SISTEM.
1
0
hotii, talharii, criminali se ...vindeca greu sau niciodata , detentia pentru ei e o ...cale de meditatie si o ...specializare !drepturile omului nu ar trebuuii aplicate in cazul lor , ei nu le a aplicat victimelor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614