REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un CONDAMNAT în DOSARUL RETROCEDĂRILOR a REFUZAT să participe la JUDECATĂ prin VIDEOCONFERINȚĂ

Un CONDAMNAT în DOSARUL RETROCEDĂRILOR a REFUZAT să participe la JUDECATĂ prin VIDEOCONFERINȚĂ

Replica API 8 septembrie 2021 | 16:20 1675

Cristian Talpău (la data faptelor – consilier juridic) a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor, fiind încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, în 2019. De atunci, a tot depus cereri în instanță, acum fiind vorba de o contestație la executare. Însă, a refuzat să participe prin videoconferință, pe motiv că nu este obligatoriu, solicitând prezența fizică.

Contestația la executare a fost depusă la Judecătoria Pitești, termenul urmând a avea loc prin videoconferință. Astfel, s-a procedat la efectuarea unei videoconferințe cu Penitenciarul Poarta, iar agentul operativ a precizat că petentul contestator nu dorește să se prezinte întrucât susține că prezența sa nu este obligatorie. Apărătorul ales al petentului a arătat că a luat legătura cu el, care i-a comunicat că a primit citația pentru termenul de judecată, fără a fi consemnată pe citație mențiunea că judecata se va efectua prin videoconferință. Contestatorul a dorit să fie reprezentat în proces de apărătorul său ales sau ca judecata să se efectueze cu acesta prezent în sala de judecată. Chiar și așa, Judecătoria Pitești a stabilit că nu este de competența sa să analizeze contestația, cauza ajungând la Curtea de Apel Constanța, termenul pentru pronunțare fiind stabilit pentru data de 10.09.2021.

Citește și: Un CONDAMNAT în DOSARUL RETROCEDĂRILOR, SUPĂRAT că a FOST ÎNCĂTUȘAT la o CLINICĂ MEDICALĂ din Constanța

Amintim că în 2008, DNA a trimis în judecată 37 de persoane acuzate de restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri din Constanța și Mamaia, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

Citește și: BOMBĂ: Dosarul RETROCEDĂRILOR ar putea fi REJUDECAT, iar CONDAMNAȚII ELIBERAȚI

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272