REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un CONSILIER liberal cere FALIMENTUL firmei afaceristului CHICHEANU

Un CONSILIER liberal cere FALIMENTUL firmei afaceristului CHICHEANU

Replica API 5 aprilie 2021 | 23:54 5678

Un politician liberal, patronul unui cunoscut restaurant din Valu lui Traian, cere în instanță falimentul unei firme deținute de celebrul milionar Hristu Chicheanu. Nu este însă primul proces de acest fel, societatea lui Chicheanu fiind dată de mai multe ori în judecată pentru neplata datoriilor, inclusiv de către proprii angajați, care reclamau faptul că nu și-au primit salariile.

Hrisu Chicheanu

La Nașul și Finul SRL a înregistrat pe 24 martie 2021 un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere, în calitate de creditor, falimentul debitorului Trevizo SRL. Instanța a stabilit primul termen de judecată pe 21 aprilie 2021.

La Nașul și Finul SRL are sediul în Valu lui Traian și ca domeniu de activitate transportul rutier de mărfuri, dar cea mai cunoscută afacere a sa este restaurantul situat la ieșirea din localitate spre Constanța. Firma este deținută de Ion Pătruțoiu, consilier local din partea PNL, cu mai multe mandate la activ.

Localul La Nașul și Finul

Dat în judecată de toată lumea

La Nașul și Finul SRL a raportat pentru anul 2019 afaceri de 2,1 milioane lei și un profit net de 345.000 lei, cu 11 angajați, precum și datorii totale de 985.000 lei.

Mult mai cunoscut este însă numele celui care controlează firma debitoare, Trevizo SRL. Societatea are ca domeniu de activitate comerțul cu ridicata nespecializat și a raportat pentru aul 2019 afaceri de 1,6 milioane lei și pierderi de 165.000 lei, cu 8 angajați, dar și datorii totale de 1,4 milioane lei. Trevizo SRL o are ca unic asociat pe Doina Chicheanu, dar este condusă, practic, de soțul acesteia, Hristu Chicheanu, care apare în calitatea de împuternicit.

Firma are probleme mari cu banii de mai mulți ani, fiind dată în judecată de mai toți cei care au avut de-a face cu afacerea lui Chicheanu, de la proprii angajați la Fisc sau chiar recuperatori până la, iată, partenerii de business. Semn că milionarul nu este deloc fairplay atunci când trebuie să-și plătească datoriile.

ANAF se chinuie încă din 2018 să vândă la licitație sediul de pe bulevardul Aurel Vlaicu al firmei, în timp ce în 2019 un număr de șase angajai ai Trevizo SRL au dat firma în judecată pentru recuperarea drepturilor bănești.

Controversatul milionar are probleme și cu recuperatorii, Kredit Inkaso Portofolio Investments Luxembourg SA dându-l în judecată pe Hristu Chicheanu pentru plata unei datorii, invocând ca terț poprit aceeași Trevizo SRL.

Sechestru pus de ANAF

ANAF a pus, de altfel, sechestru pe mai multe bunuri ale familiei Chicheanu în ultimii ani, dar este greu de crezut că va recupera vreodată ceva de la unii dintre primii și cei mai controversați milionari ai Constanței. Frații Constantin și Hristu Chicheanu au reușit la scurt timp după 1990 să devină proprietarii unei averi imense, obținută în condiții care nu au fost niciodată pe deplin elucidate.

De la afacerea de corupție Țigareta II la monopolul deținut în Portul Constanța asupra serviciilor de salubrizare și protecție împotriva incendiilor, prin contractele cu statul obținute cu firme celebre precum Consal Trade sau C&D ori prin sumele uriașe adunate de-a lungul anilor de pe urma spațiilor deținute în București, familia Chicheanu și-a asigurat un loc în topul celor mai bogați și mai controversați oameni din Constanța.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adicatelea este OK sa dati numele unuia dintre cei implicati, dar nu este Ok sa-l dati si pe-al celuilalt. Oare de ce?
1
1
BEBICA E UN SMECHER SI E PLIN DE BANI SI VOI VA OFTICATI
1
1
Stie careva pa unde e Tzitzi Chicheanu ? Ofer reconpensa pt orice informatie !
6
0
Asta i la fel ca mwistu de BARHALESCU dator peste tot mai ales la angajati
12
0
Iar gione crista
6
0
Am tatuat pe fund..C&D
5
0
comentarii la greu!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218