REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un consilier local cere reabilitarea unei zone a orașului, devenită 'şerpărie'

Un consilier local cere reabilitarea unei zone a orașului, devenită 'şerpărie'

Replica API 12 aprilie 2018 | 00:36 555

Că orașul Constanța este sufocat de betoanele care au înlocuit spațiile verzi, se știe încă din al doilea mandat al fostului primar Radu Mazăre. Că s-a construit în neștire pe oriunde se bănuia că există vad pentru comercianți sau că există potențial în rândul samsarilor din domeniul imobiliar, și asta se știe. Dar dacă nici de puținele locuri lăsate libere, ca niște guri de aerisire, nu avem grijă să le protejăm, înseamnă că unde orașul nu a fost sufocat de betoane, va fi sufocat de gunoaie. Și da, există încă în Constanța unele zone libere, unde încă nu s-au construit nici mall-uri, nici blocuri cu 10 etaje și nici magazine înșiruite și înghesuite, ca în alte părți. Unul dintre aceste locuri il întâlnim în cartierul Inel 2, zona Marvimex, o zonă între blocuri, probabil ascunsă de ochii investitorilor. Doar că zona nu a mai fost ecologizată de mult timp, aflându-se într-o stare avansată de degradare, așa cum arată consilierul local municipal Costin Avătavului, cel care a avut inițiativa de a solicita reprezentanților Primăriei Constanța să se ocupe de această zonă.

Iată ce declară consilierul local, într-o postare:

”Printr-o adresă pe care am depus-o la secretariatul primăriei am cerut demararea lucrărilor de ecologizare și aducere la nivel a unei zone degradate din municipiul Constanța. Este vorba de terenul situat în zona Marvimex, cuprins între străzile Prieteniei – Dreptății –Dumitru Marinescu – Solidarității, inventariat la secțiunea Spații Verzi aflate în întreținerea Municiului Constanța.

Scopul demersului meu este de a transformă acest teren într-un parc public. În ultimii ani, terenul a fost sufocat de buruieni, mașini abandonate și gunoie. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este unul din puținele spații ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții, indicele privind suprafață de spațiu verde, în acest cartier, fiind cu mult sub normă impusă de comisia europeană de 26 M2/ cap de locuitor. Pentru astfel de terenuri, prin Planul de Urbanism General , primăria ar trebui să impună destinația nemodificabilă de spațiu verde. Voi urmări toate acțiunile întreprinse de departamentele de specialitate ale primăriei în acest demers și sper că până la sfârșitul anului locuitorii din această zona să beneficieze de un parc nou”, se arată în postarea consilierului.

O inițiativă lăudabilă, am putea spune, iar dacă primăria va face întocmai, locuitorii acestui cartier vor putea beneficia de un frumos parc îngrijit, în locul actualului perimetru neîngrijit, plin de tufișuri și de gunoaie și urât mirositor în unele părți.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiam eu un proverb din batrani... Parul bun paraseste capul prost. Ai inceput sa chelesti, Costin...
1
0
Unde pune psd piciorul,totul se usuca si moare!Votati psd in continuare,idiotilor!
4
1
Fi-v-ar ipocritul sa va fie... Sa va povesteasca cum e cu spatiul verde si la el in Eforie, ca de acolo este el. Sa va spuna cum e cu spatiile verzi si cu primarul de acolo, cu prietenul lui!
7
0
...nu ma intereseaza orasul...ma ocup doar de autorizatii de construire pentru etnicii mei !
3
2
In parcu' Primariei ar merge un Henri Coanda. Continuarea lu' ala de pe Stefan cel Mare. Ar fi si mai belea.
3
1
acolo mai merge facut un henry coanda.... ar fi belea
9
1
tot orasul e o serparie sub obladuirea fatalaului
9
1
Spatiu verde a devenit subiect de campanie electorala. Toti cei ce vor sa candideze la viitoarele alegeri locale bat campii acum pe subiectul spatiu verde. Suntem satui de subiecte de genul asta, doar ptr a isi asigura ei fotolii calde de combinatori.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108