REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un constănțean primește despăgubiri de circa 900.000 euro de la firma de asigurări!

Un constănțean primește despăgubiri de circa 900.000 euro de la firma de asigurări!

Replica API 21 octombrie 2019 | 15:59 1360

Viața unui tânăr din Constanța plecat la muncă în străinătate s-a schimbat la 180 de grade într-o singură clipă! Aflat pasager într-un autoturism condus de o altă persoană, în Germania, șoferul a provocat un accident rutier, în urma căruia constănțeanul a fost rănit grav. A stat un an de zile într-o clinică din Germania, fiind supus mai multor intervenții chirugicale la cap. În prezent, se află în stare neuro-vegetativă, tetraplagic, hrănit artificial enteral cu evacuarea substanțelor prin sonde medicale, supravegheat permanent și îngrijit zilnic de mama sa, monitorizat medical constant prin efectuarea vizitelor la medicii specialiști. Recent,a fost despăgubit cu aproximativ 900.000 de euro de firma de asigură Uniqa, reprezentanta societății din Spania cu care a fost încheiată polița de asigurare RCA a autoturismului în care se afla.

Prin cererea de chemare in judecata înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, pe 8 mai 2019, Gabriel P. a dat în judecată Uniqa Asigurări S.A. în calitate de reprezentant pentru MAPFRE Spania, solicitând obligarea acesteia la despăguburi pentru repararea prejudigicului patrimonial și nepatrimonial cauzat constănțeanului prin efectul producerii riscului asigurat prin polița de asigurare RCA suferit ca urmare a vătămării grave a sănătății și integrității corporale într-un accident produs în Germania. După cinci ani de zile de la producerea accidentului, bărbatului a primit, recent, banii în cont. Este vorba despre suma de 850.000 euro, bani de care, din păcate, nu se poate bucura, fiind în stare vegetativă. Însă, suma îi va fi de maxim ajutor mamei sale, care îi este și tutore, pentru a plăti datoriile pe care le-a acumulat de-a lungul anilor cu tratamentele și operațiile fiului ei.

În septembrie 2014, fiind pasager spate, drepta într-un autoturism marca OPEL, înmatriculat în Spania, a fost implicat într-un accident rutier grav în Germania, pe autostrada A4 direcția Frankfurt am Main spre Dredsa, în dreptul comunei Horselberg- Hainich la km 263. Timp de aproximativ un an, victima a stat internată în Germania, într-o clinică de neurologie și neurochirurgie, suferind mai multe intervenții neuro-chirurgicale, printre care craniectomie decompresivă stangă cu drenaj ventriculo-peritoneal și reconstrucție craniană. Bărbatului i s-au pus mai multe diagnosticuri, printre care traumatisme craniocerebrale deschise cu fractură pe partea strangă fronto-parietal-temporal și contuzie cerebrală fronto-parietal-temporal pe partea stangă, fracturi la baza craniului de la peretele orbital până la canalul auditiv partea dreaptă.

Din actele de cercetare penală efectuate de autoritățile germane a rezultat că șoferul care conducea mașina în care se afla constănțeanul se face vinovat de producerea accidenitului rutier. Autoturismul condus de acesta, în care Gabriel P. era pasager, era asigurat prin Polita RCA, încheiata cu Societatea de asigurare și reasigurare MAPFRE Spania emisă pe numele șoferului vinovat în Madrid, Spania.

Întrucât nu a fost despăgubit după accident, bărbatul a fost nevoit să deschidă acțiune în instanță, la Constanța. Pentru că a fost declarat interzis pe cale judecătorească din cauza situației sale, a fost reprezentant în instanță de mama sa, în calitate de tutore. Bărbatul se află în stare neuro-vegetativ ă, tetraplagic, hrănit artificial enteral cu evacuarea substanțelor prin sonde medicale, supravegheat permanent și îngrijit zilnic de mama sa, monitorizat medical constant prin efectuarea vizitelor la medicii specialiști.

În timpul procesului, părțile au ajuns la un consens, astfel că a fost încheiată o convenție, o tranzacție, între victimă, prin tutorele său, mama, și Uniqa Aigurări, în calitate de reprezentant pentru MAPFRE Spania. Prin semnarea Tranzacției, constănțeanul s-a angajat să renunțe definitiv la orice fel de drept trecut, prezent sau viitor, cu privire la orice fel de despăgubiri, globale sau sub forma de prestații periodice, ca urmare a traumelor suferite în accidentul de circulație din 27 septembrie 2014. De asemenea, bărbatul s-a angajat că nu va mai solicita despăgubiri civile legate de accident de la nicio autoritate, societate și/sau instanță din România și/sau afara Romaniei (Spania) sau de la persoana responsabilă de producerea accidentului rutier.

În astfel de cazuri, este nevoie de o hotărâre judecătorească prin care să se încuviințeze învoiala părților, astfel că Tribunalul a consfințit tranzacția, sub condiția ca, în termen de 2 zile lucrătoare de la pronunțarea hotărârii, să se înregistreze la Tribunalul Constanța declarația expresă de renunțare la calea de atac prevăzută împotriva hotărârii de expedient. Decizia fiind pronunțată în septembrie, bărbatul urmează, potrivit tranzacției Bărbatul a primit, în primă fază, 350.000 euro în termen de 5 zile de la data semnării tranzacției, adică în luna iulie a.c., urmând ca diferența de 500.000 euro să se vireze după pronunțarea hotărârii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degeaba a incasat o geanta de bani daca-i leguma in pat .
1
1
ce e pe fond ccivil, platesti taxa de timbru insa ce este in materie penala, adica infractiune, in speta banuiesc ca fiind vatamare corporala din culpa, taxa de timbru platita in materie civila, ramane in sarcina statului. tocmai pentru ca vatamarea suferita de pers vatamata este prevazuta ca infractiune in codul penal. sper sa te fi lamurit
11
1
Saracul om a patit-o rau de tot. Dar ce vreau sa stiu este cum s-au descurcat cei care au deschis actiunea in instanta, cu taxele judiciare. Acestea sunt extrem de mari, fiind imposibil de suportat de catre omul de rand.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367