REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un deputat PNL vrea interzicerea exportului de buştean, inclusiv în Europa

Un deputat PNL vrea interzicerea exportului de buştean, inclusiv în Europa

A.F. 19 decembrie 2022 | 00:00 535

Deputatul PNL Florin Roman a depus o inițiativă legislativă care prevede interzicerea exportului de buștean și lemn rotund, inclusiv în țările europene, nu doar în spațiul extracomunitar, cum era prevăzut în lege.

Florin Roman

„Am depus, în calitate de deputat PNL, un proiect de lege, prin care interzicem exportul de buștean și lemn rotund, inclusiv în țările europene, nu doar în spațiul extracomunitar cum era prevăzut în lege. Interzicerea exportului respecta Tratatul european, întrucât stoparea are loc pe o perioada determinată. În acest fel vom reuși sa ne apărăm pădurile și să respirăm un aer mai curat”, anunță Florin Roman, scrie stiripesurse.ro.

Proiectul, se introduce articol nou în legea 57/2020: „Se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani începând cu data de 1 ianuarie 2023”.

„Având în vedere creşterea continuă a cererii de lemn din România datorată numărului mare de fabrici care transformă şi prelucrează în cantităţi uriaşe una dintre bogăţiile ţării noastre, consider că se impune interzicerea exportului de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund pentru o perioadă de 10 ani începând cu data de 1 ianuarie 2023. Pentru ca legea care este în vigoare de doi ani şi jumătate să îşi atingă scopul, este necesar ca aceasta să îşi extindă aplicabilitatea. Numai prin păstrarea şi protejarea fondului forestier vom putea să beneficiem de biodiversitate şi de im mediu sănătos”, potrivit expunerii de motive.

Senatul e primă cameră sesizată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot parlamentul roman traieste din sphaga defrisarilor ilegale din Romania in ultimii 30 de ani , nu a facut pukarie decat tzaranul care a taiat doi butuci pt soba de lemne !
0
0
de mwistul bozgor de la mediu. Un spagar hotz notoriu !!!
2
0
Mult succes dar nu cred ca va trece legea aceasta.Baietii au grija sa treaca alte legi,peste noapte,hoteste,cum ar fi taxa pe soare si in curand taxa pe …aer poluat respirat.Ne vor pune niste manometre la nas si in functie de cat respiri,platesti.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212