REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un FALS AVOCAT a ajuns pe mâna PROCURORILOR!

Un FALS AVOCAT a ajuns pe mâna PROCURORILOR!

Replica API 25 octombrie 2021 | 23:27 3466

Georgeta Leța a încheiat un acord de recunoaștere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, acord ce a ajuns pe masa Judecătoriei Constanța în data de 24 februarie 2021. Pe 22 octombrie, judecătorii au admis acordul astfel că Georgeta Leța a fost condamnată la amenda penală de 1650 de lei. Femeia fusese acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități precum și de folosirea fără drept a denumirilor ”Barou”, ”Uniunea Națională a Barourilor din România", a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei și purtarea robei de avocat.

Georgeta Leța a depus într-un dosar al Judecătoriei Constanta - Secția Civilă diferite cereri de reprezentare și acordare a asistentei juridice pentru clientul A.L. precum și împuternicirea avocațială având antet ”UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA BAROUL BUCUREȘTI”, prin care se menționează că este împuternicită de A.L., în baza contractului de asistentă juridică, să acorde reprezentare juridică iar la termenele de judecată aceasta a purtat roba de avocat și a pledat ca avocat în fața completului de judecată.

Georgeta Leța nu face parte din UNBR

Prin adresa nr. 98-AUT-2016 din 11.03.2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a comunicat faptul că Georgeta Leța nu figurează înscrisă în Tabloul avocaților al vreunui barou component al Uniunii Naționale a Barourilor din România, întocmit în conformitate cu dispozițiile art. 24 și art. 25 din Legea nr. 51/1995, pentru organizareą și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare precum și faptul că aceasta nu are calitatea de avocat și nu poate exercita, în mod legal, profesia de avocat.

Percheziții la domiciliul inculpatei

În urma perchezițiilor la domiciliul inculpatei au fost găsite și ridicate în vederea cercetărilor o robă de avocat, insigna rotundă cu inscripția ”UNIUNEA NAȚIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA", card de identitate pentru avocat Georgeta Leța— Baroul București, o ștampilă rotundă cu inscripția ”BAROUL BUCUREȘTI CABINET INDIVIDUAL DE AVOCATURĂ - AVOCAT Georgeta Leța”, un carnet cu împuterniciri avocațiale, folosit parțial și un carnet pentru contracte de asistență juridică, folosit parțial, bunuri ce au fost predate la camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Constanta.

Inculpata și-a recunoscut faptele

Fiind audiată de procuror în prezența avocatului din oficiu, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor și acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, stabilindu-se amenda în cuantum de 1.650 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept unei profesii, prev. de art. 348 C.pen și folosirea fără drept a denumirilor ”Barou”, ”Uniunea Națională a Barourilor din România", a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei și purtarea robei de avocat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218