REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Un ghiolban cu trabucul în gură vânează șoferii și cheamă poliția. Video

Un ghiolban cu trabucul în gură vânează șoferii și cheamă poliția. Video

Ana Maria LIPAN 23 martie 2023 | 00:00 19005

Lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, începute încă din anul 2021, sunt departe de a se finaliza. Constănțenii s-au adaptat... sau mai degrabă s-au resemnat la condițiile de șantier, chiar dacă reprezentanții firmelor responsabile de executarea proiectului nu dau dovadă de aceeași flexibilitate. În zona Dacia, de exemplu, șoferii sunt nevoiți să parcheze pe trotuar în lipsa altei alternative. Un lucrător de la SC Hidro Salt B 92 SRL, firma care execută lucrarea, a uitat care îi este locul și își atribuie sarcini care nu i se cuvin. Fotografiază autoturismele oprite în apropierea șantierului, iar apoi le „expediază“ Poliției Locale în scopul sancționării șoferilor. De parcă cetățenii ar trebui să își întrerupă întreaga activitate, până când ultimul excavator va dispărea de pe străzile orașului. Lăsând la o parte acest aspect, atitudinea și comportamentul lucrătorului care se autointitulează „proprietarul bulevardului“ sunt de-a dreptul bădărănești: „atacă“ inclusiv mamele cu copii venite la centrul de recoltare a analizelor din proximitate și le vorbește mai ceva ca-n mahala.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

Lucrătorii care reabilitează bulevardul Lăpușneanu se cred experți în trafic

Lucrările pe tronsonul cuprins între intersecțiile Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Strada Soveja și cu Bulevardul Aurel Vlaicu din cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” au început de pe data de 18 august a anului 2021.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

Dacă cetățenii s-au resemnat deja cu imaginea dezolantă a orașului, transformat într-un șantier perpetuu, se pare totuși că reprezentanții firmelor contractate pentru executarea lucrărilor nu s-au putut încă adapta condițiilor, așteptându-se ca întreaga activitate zilnică a constănțenilor să fie sistată până la finalizarea acestora.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

Șoferii care sunt nevoiți să staționeze în apropierea Centrului de recoltare Synevo “Mama și copilul”, de la Dacia, se confruntă cu veșnica problemă care ne macină pe toți: lipsa locurilor de parcare. Astfel, în lipsa unei alternative, oamenii parchează pe trotuar, fiind singura zonă accesibilă, după ce lucrătorii au acționat asupra vechii porțiuni amenajate.

Fără a manifesta o urmă de înțelegere și empatie și atribuindu-și sarcini care nu li se cuvin lucrătorii de la SC Hidro Salt B 92 SRL vânează mașinile parcate necorespunzător, mai ceva ca Poliția Locală, le fotografiază și transmit poze cu mașinile staționate neregulamentar Poliției Locale Aceasta, la rândul ei, înaintează înștiințări șoferilor și aplică, după caz, sancțiuni.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

Mai mult decât atât, lucrătorii preocupați dacă șoferii încalcă sau nu legea abordează șoferii din zonă, pentru a le cere, într-un mod deloc prietenos, să mute mașinile.

O mamă împreună cu copilul său, staționată în apropierea centrului de recoltarea a analizelor Synevo „Mama și copilul“, mărturisește că a fost apostrofată de băratul care s-a autointitulat „șeful bulevardului“, care i-a cerut într-un mod lipsit de orice urmă de politețe să plece.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

 

De la lucrător la drumuri, la șef de bulevard cu trabucul în colțul gurii

Iată ce ne-a mărturisit: ”Am mers la Synevo ”Mama și Copilul”, împreună cu fetița, am parcat pe trotuar, în fata unității medicale, pentru că nu aveam unde să parchez, în zonă erau utilaje. Menționez că mai era o mașină parcată în zonă. N-am apucat să închid bine ușa la mașina că un bărbat a venit spre mine cu un trabuc în colțul gurii, și mi-a spus, pe un ton grosolan: «Mută, bă, mașina de aici, în momentul ăsta. Nu auzi? Cine dracu ți-a dat ție permis? E ilegal ce faci tu…». La un moment dat, am văzut că scoate telefonul și începe să-mi facă poze, și mie, și copilului și la mașină. Atunci, i-am spus: «Cine ești tu de-mi faci poze», moment în care a răspuns că e proprietatea lui, că el e șeful acolo care face lucrările pe bulevard, de la intrare până la ieșire”, ne-a declarat A.C. Iritată de comportamentul și limbajul de mahala al marelui „patron de bulevard“, femeia a continuat să-i facă jocul.

Dar, în principal, a vrut să vadă până unde poate ajunge cu aroganța. „L-am întrebat cum se numește, moment în care s-a aplecat amenințător spre mine, mai trăgea și din trabuc, și-mi spune: «Eu am făcut facultatea pe bune, tu cine ești?!», a continuat A.C. Într-un final, aceasta a intrat în unitatea medicală și a observat că, la un moment dat, dintr-un autoturism coboară un bărbat, civil, pune o hârtie în parbrizul altei mașini, după care pleacă. Acest șef de bulevard sau ce-o fi el fotografiază mașinile parcate neregulamentar și trimite poze Poliției Locale. „Nu m-am dus la un bar, la o cafenea și am lăsat mașina cu orele parcată pe trotuar, m-am dus să-i recoltez copilului analize. Aceeași poveste o face și cu băiatul de la firma de curierat care vine zilnic la unitatea medicală”.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video

Câțiva dintre constănțenii care desfășoară activități comerciale în zonă ne-au declarat, la rândul lor, că au primit înștiințări și au fost nevoiți să își mute mașinile, însă se tem de momentul în care lucrările vor fi finalizate și locurile de parcare de pe întreg bulevardul vor fi desființate. Situația este una dificilă pentru aceștia, care acceptă necesitatea realizării acestor lucrări, dar sunt totodată lipsiți de soluții pentru problemele pe care șantierul le creează.

Un angajat al firmei ne-a confirmat faptul că superiorul său este cel care a solicitat în mod repetat sancționarea șoferilor, sub pretextul că trebuie protejată investiția, mai exact zona pietonală pavată. Acesta nu a menționat în schimb nimic despre atitudinea șefului său sau despre modul în care acesta s-a trezit peste noapte expert în trafic și circulație, organ de lege și stăpân al bulevardului. Bineînțeles, sutele de mașini avariate și uzate de condițiile de trafic produse de aceste lucrări sunt considerate... un sacrificiu necesar unui rezultat ce totuși întârzie să apară.

Video:

Specialiști în dat țepe

Contractul pentru realizarea acestui proiect a fost semnat în data de 17 martie 2021 cu Asocierea formată din SC Hidro Salt B 92 SRL și Trace Group Hold PLC, o firmă din Bulgaria. Acesta prevedea o perioadă de execuție de maximum 540 de zile de la data semnării, anume 17 septembrie 2022. Societatea bucureșteană Hidro Salt B92 este controlată de familia Băiculescu, o apropiată a fostului edil al Bucureștiului, Sorin Oprescu, în mandatul căruia au obținut mai multe contracte cu primăria capitalei. Compania acestora a înregistrat în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri în valoare de 59.301.988 de lei, profit de 1.885.510 de lei și datorii ce se ridică la suma de 43.829.756 de lei.

Un ghiolban cu trabucul in gura vaneaza soferii si cheama politia. Video
Aceasta nu este prima colaborare a firmei cu Primăria Constanța, ajungând să fie chiar dată în judecată de către municipalitate în 2021 pentru recuperarea unor prejudicii cauzate ca urmare a unui contract câștigat de SC Hidro Salt B 92 SRL, cu privire la obiectivul de investiții „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru“, ce a costat nu mai puțin de  4.970.276,87 lei, fără TVA. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ a rămas un șantier abandonat, iar primăria a reziliat contractul cu Hidro Salt B 92 SRL, urmând apoi o serie de dosare pe rolul instanțelor din Constanța.

Trebuie menționat și faptul că țepele date de Hidro Salt pot fi considerate un fenomen național, ajungând cunoscută pentru mai multe cazuri în care nu și-a onorat obligațiile, ce îi reveneau în urma încheierii contractelor cu diverse unități administrativ teritoriale. În 2019, firma a abandonat lucrările pentru asfaltarea a 10 km de drum din municipiul Brăila. Și la Buzău, societatea a abandonat lucrările la Blocul Operator de la Spitalul Județean. În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“ din Focșani, finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vecinii ghiolbanului,i-ati ornat usa si masina cu flituri?ce asteptati?
2
0
Juridic, bulevardul este santier, iar accesul in santier al tertelor persoane e interzis. Daca se intampla vreun accident e responsabilitatea constructorului. Pentru alte nemultumiri adresati-va primariei constanta
3
0
sper sa se gaseasca un vecin mai destept al ghiolbanului care sa.i traga o dunga pe masina cu cheia.asa invata taranii,cu parul!
6
0
Vaka baltata avea loc de parcare peste drum, dar de ce sa nu se urce ca skroafa in copac.
12
5
Nici tu nu esti mai breaz! ''analfabeti functionali''??????
4
3
Bai mu!stilor de la repulica. Puteți sa mi ștergeți mesajele de 100 de ori, ca scriu altele. Analfabeți funcționali ce sunteți.
16
3
Orasul e distrus. Sunteti constienti de asta sau aveti creierul lichefiat
8
0
O sa va dea primarul multă muuye tuturor celor care aveți magazine și firme pe bulevard. La fel si celor care au mașini și locuiesc în blocurile de la bulevard. Apoi poate o sa regretați ca nu ați fost la vot nici când a câștigat Fuie Magadau și nici cand a câștigat Cuie Mițac. Atunci sa vedeți criza imobiliara când toți vor vrea sa vândă apartamentele de pe bulevard.
7
4
Sa sti ca eu am terminat la Spiru si acolo chear se face carte
7
3
Sa o s u g i si tu si vaca ta cu BMW. De fapt, ea o face demult.
15
6
sa-i lingi prezoanele la bmw saracule.
6
16
mirletele oparit analfabet dar ginitor si turnator trebuia sa mai fumeze trabuc.era gasit pe jos?tarane,toarn.o pe mata la pulitie ca a avortat un asemenea specimen!
12
13
Constructorii câștiga cel puțin 10.000 lei net per luna. Basca, lucrări după program, basca materiale de pe santier. Ajung și la 15. 000 lei. Asa ca își permit sa fumeze trabuc. Badantele și badantii, rog sa nu comenteze. La munca!
8
9
Ei inca n-au predat lucrarea catre beneficiar , ce sa mai predea daca toti se urca cu masina pe pavelele proaspat montate si le distrug !? Trotuarul format din pavele este destinat exclusiv pietonilor , greutatea masinilor deformeaza lucrarea .Hai sa ne gandim un pic , logic !
44
7
Are dreptate, o masina nu are de ce sa fie parcata pe un trotuar proaspat reabilitat. Doar ambulanta, pompierii, politia cat si alte structuri asemanatoare aflate in timpul misiunii au voie sa incalce legea.
41
5
Mai mergi o tura pe la scoala , recomand clasele primare , dupa care poti sa emiti o opinie pe care s-o si intelegem din punct de vedere gramatical . Nu este cazul sa faci pe desteptul , chiar daca pare greu de crezut pentru tine, mai sunt si oameni care respecta regulile.
17
5
Sfinti care nu a parcat nici o data aiurea mâna sus
4
18
Pe aici, ce ar face ei daca ar vrea, realitatea e ca , mai bine in mall si la cârciuma, sa nu mai zic ca daca se bat doi pe strada, toti se întorc cu spatele
3
2
Da ca au făcut Șantiere toată constanta …vini vara și tot așa a rămas se 2 ani
8
4
Și vasilica din piata de vinde cartofi merita respect. Vorba altuia de mai jos dacă avea o tigaie Opel nu era subiect
7
2
Dacă avea trabant nu mai era ineresant
7
3
Acum stiu și eu cum arată fata celui care îmi mananca nervii in trafic și care este responsabil de cum arată constanta
11
14
VINA ESTE A PRIMARIEI SI A PRIMARULUI!
13
3
Daca e asa de ghiolban,probabil are toate sansele la promovari. Ca politistii se bucura si amendeaza la indicatiile oricarui derbedeu,fie el si cu facultate,nu e de mirare. Din pacate este doar ce se semnaleaza in particular ,realitatea fiind o marire substantiala a procentului de romani sub limita de civilizatie corespunzatoare acestui secol.
6
16
Acu pupati l in rect si in ula pe Chitac Vergil.Asta a i votat asta aveti.Poate la următoarele alegeri sa aveti mai multa minte. ALUPIGUS toata Vergile Pensionar cu pensie si salariu cumulate Deci ialingit tu si sefutul ala al tau.
16
2
doamna din speta daca ar fi putut ar fi parcat fix in fata receptiei din cadrul clinicii mai sus mentionate.
28
10
Un bou deosebit. Trebuie castrat sa nu faca copii care sa iasa la fel ca el
19
24
E un popo nar infect
20
23
Ghiolbanul este cel cu vesta portocalie, iar gheiutul este cel cu ochelari.
21
22
Trageți tare băieți merge și cu buleală că la anul in vara penele ia o quleală in alegerile locale
20
3
Mama mea operata, a pățit același lucru ca doamna cu copilul. Foarte vulgar acest domn care are bani de trabuc din impozitele a 300000 de constănțeni sa facă pe sefu si sa-i umilească! Nu realizează in betia funcției ca a dus in imposibilitatea respectării unor reguli de circulație!
29
24
Hai sa parcam mai multi azi și sa vedem ce face lachele asta și sclavul de lângă el.tu-va în gat de idioți..ca nu a-ți terminat lucrarea de atâta timp nu mai zbieri ca o pizdda ce ești?
31
22
Ne-am invatat sa parcam fix in fata locului unde avem treaba. Putea parca d-na in parcare la Mega Image, daca tot nu statea mult, dar trebuia sa isi mute fundul 150 metri. Nesimtire mai mare ca in orasul asta nu gasesti in nici o alta parte. Mai mergeti fratilor si pe jos, cu autobuzul. o sa ne sufocam la propriu intr-o zi din cauza "cazanelor" care sunt pe toate strazile.
46
14
Un bou deosebit. Am parcat fix in fata la bicoclinica sa ridic un rezultat ( treaba de 1 min ) a inceput sa urle. L am intrebat unde ar vrea sa parchez si mi a spus : descurca-te apoi a scos telefonu si facea poze
17
31
orasul nostru arata mai rau k orasele bombardate din ukraina, se pare ca sefii din primarie trebuie dusi la palazu in concediu si seful lor ,marinarul
29
5
Giolbanii care Nu sunt soferi si nu au masina nu inteleg ce inseamna sa nu mai ai unde sa parchezi....nu ai unde BA gholbanilor nici la 50 de m nici la 150 de m nici la 1km nici la 5 km .....nu mai ai unde ....ati intels???? doame e plina tara asta de p****i cu facultati facute inainte sa termine LICEUL
31
29
lapusneanu este o mizerie. in intersectie, unii sapa, altii toarna beton, miine sapa altii in acelas loc, se cara moluz, miine vin .... etc. dar nu ei sint de vina, ci beneficiarul lucrarii, care cere grafic de lucrari, ordinea operatiilor, lucrarile ascunse, termene. dar in cta, cine sa ceara: primarul, ovanezian? asta de la firma de constructii, este pus de militia locala si cum cel mai grav este sa-i dai prostului putere...
32
2
Asta trebuie bătut.el și boul de lângă el care se uita cine ii face lu" sefu coclit.sigur de ard între ei aia doi din poza
23
22
O sa vin sa îmi parchez mașină și sa te vad cum îmi faci tu poze bai lache care fumezi trabuc pe strada...poate o sa faci poze și când mi-o s**i pisatul.hai ca azi vreau sa dau de tine și sa te vad cat de smecher ești.Pana atunci sa o s**i cu tot neamu tau
28
31
faci contracte cu hotii trebuie sa accepti si caldura pishatului ce-ti curge pe cap ! Mwie primariei spagare !
24
7
doi si un sfert muncesc si zece jumate sunt sefi, merge treaba anii de zile!
16
4
La așa caliatate a lucrărilor așa facultate are individul
27
8
In concepția ghiolbanului noi constănțenii suntem doar niște sclavi. El își ia cașcavalul și noi trăim cum da cel de sus. Urat
28
17
Era bine daca mergea si in zona liceelor, acolo unde se aglomereaza inutil cu elevi de liceu dusi de parinti la scoala, evident, fara niciun handicap....Acolo ar fi nevoie de cineva sa sune mereu la Pol. Locala...
31
5
Fumează trabuc de fete
14
13
Sigur avea trabuc in gura dosnicul ? Poate altceva, ca tot are fata de cwr....
24
14
de vina este handicapatul de primar ca s-a apucat sa distruga tot orasul. du-te bai pe strada si vezi ce fac aia care au contractat lucrarile, nu sta toata ziua in birou ca si asa nu faci nimic. TE VA MAI ALEGE MAICATA SI POATE NICI AIA.
34
4
In primul rand trebuiau ingradite locurile unde se lucreaza.In Viena se lucra la magistrala de metrou,nu 2 borduri,era imprejmuit cu gard,dupa gard unde treceau pietonii dadeai ci limba de curat ce era.Ca la noi la nimeni,mai dai si de specimene de-astea.
45
3
Feriti-va de asemenea specimene umanoide! Apropo, nu i-a ''incarcat bateriile'' nimeni pana acum retardatului?
34
26
Cta nu mai exista! Cta este o ruina! Cta este un eșec al unui primar iresponsabil. Cta este părăsită de guvern și de președinție. Toți se fac ca nu vad. Orașul este o totala avarie.
58
5
nu mai radeti de pistele mele de bicicleta? hai constanta altfel!
27
8
Ala e poponar! Il stiu de pe Grindr! E nebun! E frustrat!
28
16
Lui ochelaristul ala trebuie dat câteva capace la ureche sa-i Sara ochelarii și trabucul,și atunci vede cine-i sefu. Prostii sunt alții de nu-i fac asa..ca merita...și vedem după aia daca-si schimba comportamentul de șef.. trece la sluga
39
22
ce fatza de ttaran obosit pprost.l.au dat afara din ferma de pprostani de la cogealac!
37
15
La fel am patir cu jegurike astea la casa casatoriilor cand n am dus sa imi declar copilul. Dar le am dat doua flegme si am plecat. Si am revenit cu un uber. Cine mai viteaza cu Chitzak sa se mute cu el in eforie
40
23
PNL a-ti promis Reforma Pensiilor in Campanie, a venit timpul sa va tineti de cuvant.
33
9

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510