REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un INSPECTOR ANR îşi caută DREPTATEA în JUSTIŢIE pentru 5% din SALARIU

Un INSPECTOR ANR îşi caută DREPTATEA în JUSTIŢIE pentru 5% din SALARIU

Replica API 10 august 2021 | 15:15 3568

O angajată ANR a contestat la Tribunalul Constanţa, decizia de sancţionare luată de Autoritatea Navală Română. Aceasta, având în funcţia de inspector de specialitate gr 1A a fost sancţionată, prin decizia nr 192/1.03.2021, cu reducerea salariului de bază cu 5% timp de o lună ca urmare a nerespectării dispoziției Directorului General de a depune condica de prezență la secretariatul directorului general. Tribunalul Constanţa i-a respins cererea, prin sentinţa din data de 16 iunie 2021, însă aceasta a depus apel pe 26 iulie 2021.

Motivarea reclamantei

În motivarea acţiunii, angajata a arătat că este angajată a Autorităţii Navale Romane cu contract individual de muncă pe perioada nedeterminată în funcția de Inspector de specialitate gr. I A, funcţie pe care o exercită potrivit fişei postului şi atribuţiilor de serviciu. Arată reclamanta că prin Decizia nr. 192/01.03.2021 comunicată ei la data de 4.03.2021, s-a dispus, aplicarea sancţiunii reducerii salariului de bază cu 5% pe durata de 1 lună. În sarcina sa se reţine pretinsul refuz de aducere la îndeplinire a unei prezumate obligații prin care s-a stabilit ca regulă pentru compartimentele din subordinea directorului general, condica de prezenţă va fi păstrată la secretariatul directorului general, fapta ce ar constitui abatere disciplinara, potrivit prevederilor art. 78 al. 1 din Regulamentul Intern al ANR. Eliza P. consideră că decizia atacată este nelegală şi netemeinică.

Ce a spus ANR

ANR a susţinut că declanșarea efectuării cercetării disciplinare prealabile a fost dispusă chiar de către directorul general al instituţiei care deţine şi calitatea de angajator. Având în vedere că, în ultimele 12 luni, Elizei P. i-a mai fost aplicată o sancţiune disciplinară, constând în „Avertisment scris", şi considerând că sancțiunea aplicata anterior salariatei, nu a constituit o avertizare suficientă, situație în care salariata a continuat atitudinea sfidătoare de indisciplină la adresa angajatorului, s-a trecut în mod gradual la următoarea sancţiune stabilita de codul muncii şi anume reducerea salariului de bază cu 5% pe o perioadă de o lună.

Instanţa a respins cererea

În cauză, instanţa a constatat că angajatorul a folosit suficiente elemente pentru ca fapta pe care a reținut-o în sarcina reclamantei să poată fi identificată, descrierea faptei fiind suficientă prin indicarea aspectului că reclamanta nu a dus la îndeplinire măsurile dispuse de directorul general de a depune condica de prezență la secretariat. Fiind vorba despre o inacțiune a reclamantei (aceea de a nu îndeplini o obligație) fapta reclamantei nu avea cum să fie descrisă în altă modalitate, termenii folosiți de către pârâtă fiind suficienți de clari și conciși. Tribunalul apreciază neîntemeiată critica reclamantei potrivit căreia nu se face vinovată de cele imputate neexistând culpă din partea ei și nici prejudiciu pentru pârâtă. Instanța apreciază că instituția a aplicat corect criteriile de individualizare a sancțiunii, având în vedere că reclamanta mai fusese anterior sancționată cu avertisment. Prin urmare, pârâta a aplicat gradual sancțiunile disciplinare, astfel că sancționarea reclamantei cu reducerea salariului pe o lună cu 5%, după ce mai fusese sancționată cu avertisment, este corectă. Pentru cele expuse, instanța apreciază că cererea reclamantei este nefondată astfel că o va respinge.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ACUM ESTE MOMENTUL PENTRU COLANTERE PARC AUTO INSTITUTIEI, PERFECT JUSTIFICAT SI NECESAR,
5
2
Treaba buna cu colantarea masinilor ANR, dar pare imposibil de pus in practica. Problema foarte veche.
33
0
Interesant ! Cate un plic plic plic pana facem economie la ANR ! Uraaa !
1
1
Autocolant cu insemnele ANR pe toate masinile institutiei si faceti economie mare, nu ca un baron de zonala care face economie cu corespondenta.
51
0
Traiasca Capitania Zonala SRL in frunte cu al sau Sef de clan - Conducator. Vrem autonomie totala in cadrul ANR.
5
5
Cand vine pe aici oligofrenu acela nu il baga nimeni in seama.
5
1
hai la oprea la brevete.
3
3
Aratarea aceea este sofer ? Bataia de joc a adevaratilor soferi din MT. Un adevarat milog.
42
2
La Oprea pana se hotareste dna sau ani sa il viziteze isi ia zborul, deocamdata a inceput sa se cace pe el.
77
3
Soferul Fiului nu este ala care face filme cu camere...ascunse ? I se spune Regizorul ? Hai ca avem nevoie de el aici.
61
2
Vine Fiul ca DG ? Sa si aduca si sofelul ala oligofren.
20
2
Nu puteti sa traiti daca nu o mancati de fund. Pofta buna! S au terminat toate problemele din anr si ramasese asta. Ce spalati pe creier sunteti!
5
3
Va face asta ca la nufaru'.Este spectacol de cativa ani. Este de neizbutit. Pizdoasa, bravo ei!
4
3
Nu mai cenzura comentariile ! Se stie ca e ordin de la Mezei
8
0
Cretinoidul de Pilat, mai face parte din colectiv? Doamne cat mai radeam pe seama idiotului.....
7
1
Mare articol o zderanta care nu face nimic se ocupa doar de intrigi si spagi a fost sactionata cu 5%,in loc sa fie data afara si cercetata penal La tomberon cu gloaba expirata
12
4
Scoate baraca aia de 500000 de euro pe care ai achizitionat-o la ANR de la Suzi sa iti plimbi sustinatorii prin delta Dunarii.Vezi ca DNA o cauta de zor !
10
0
Soc si groaza: cazul "condica de la ANR" asta da insubordonare! Rad si oile de pe fundul marii! Astept cu interes si articolul despre raportul de audit
8
0
Articol de maxim interes! Nici nu pare scris la comanda! Atat de speriat sa fie dnul director ANR de o simpla angajata?! Sau poate stie ea multe lucruri "de bine" despre conducerea ANR...
6
0
Sigur il trage pe Dumitrache, il scufunda la Tulcea, acolo unde cauta DNA ul salupa platita in bani publici
3
0
Mezei este cel mai mare hot din ANR, si o sa i traga dupa el si pe altii, la un moment dat tot pica, se apropie latul...
10
0
Alt articol comandat de Mezei, poate scrie unu si despre Giurgiu, despre cum fura Oprea la brevete. De unde aveti bani sa platiti articole? De la gas free?
47
0
Bai fatalailor, Mona are ceva ce voua va lipseste, bai ,,barbatilor,, ascunsi in spatele calculatorului.
18
6
Mona si Nora, doua taratury in cadrul institutiei, ANR trebuia de mult timp sa scape de jagardinele astea la cat rau au facut atat angajatorului cat si angajatilor.
12
9
Eliza P.... este doar o tumora crescuta de-a lungul timpului. Operatia este programata deja....
7
11
mona,faci atita scandal ptr banii aia pe care-i iei spaga in 5 minute.nu mai fi zgircita ca o sa pierzi tot,ajungi la munca de jos.Atunci sa te vad,ca nu stii sa faci nimic!
10
10
Mona stai linistita ca il pune Doru Catana pe fiul si te repune in drepturi. Intr-un an-doi ajunge DG.
62
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272