REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un interlop din Brăila a fost arestat după un șantaj făcut la Magnum Games!

Un interlop din Brăila a fost arestat după un șantaj făcut la Magnum Games!

Replica API 4 februarie 2022 | 20:55 57204

Marian Mitianu, zis Culea, un cunoscut interlop brăilean, a fost arestat preventiv, la data de 1 februarie, de către magistrații Judecătoriei Brăila. Potrivit informațiilor noastre, la mijloc este vorba de o amplă anchetă, care vizează fapte de șantaj și amenințări, victimă în cauză fiind administratorul Magnum Games SRL Constanța. Însă, nu este singurul caz de acest gen pentru administratorul Magnum. Acesta ne-a relatat că a avut probleme și cu Nedelcu Iancu, zis Nicu Țăranu, și Bolboceanu Lucian, zis Perche, alte două persoane cunoscute în lumea interlopă din Brăila.

Nedelcu Iancu, zis Nicu Țăranu, și Bolboceanu Lucian, zis Perche, foto: newsweek.ro

Industria jocurilor de noroc și a pariurilor sportive, o afacere în care se vehiculează sume mari de bani, dar se plătesc și taxe consistente către bugetul de stat, a fost puternic afectată de măsurile restrictive impuse de autorități, după cum susțin administratorii acestor afaceri. Pe de altă parte, acest segment de activitate se confruntă și cu frecvente agresiuni din partea unor interlopi, care încearcă să intimideze patronii unor astfel de firme și, prin amenințări cu violența fizică sau prin distrugerea repetată a aparatelor de jocuri de noroc, încearcă să obțină sume importante de bani.

Marian Mitianu

Este și cazul firmei Magnum Games SRL Constanța, al cărui administrator a fost amenințat și șantajat, în urmă cu câteva luni, de liderul unei grupări infracționale din localitatea brăileană Viziru. Este vorba de un interlop care îi solicita suma de 30.000 de euro, avertizându-l că altfel trece la distrugerea aparatelor de jocuri de noroc și închiderea agenției respective.

Lovindu-se de refuzul ferm al conducerii Magnum Games de a accepta șantajul, interlopul și acoliții acestuia ar fi început o campanie agresivă de amenințare a angajaților din Viziru ai firmei în cauză și distrugerea periodică a aparatelor de jocuri de noroc.

În urma sesizărilor făcute, reacția autorităților judiciare nu a întârziat să apară. Astfel, după inițierea unor măsuri complexe de monitorizare a grupării respective și în special a liderului acesteia, Marian Mitianu, cunoscut cu numele/porecla de Culea, acesta a fost reținut preventiv de polițiștii din cadrul SIC Brăila.

Ulterior, eforturile polițiștilor și procurorilor care au lucrat la acest caz au fost răsplătite, Judecătoria Brăila admițând propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăței, respectivul fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, la data de 1 februarie a.c..

„Trebuie apreciate eforturile deosebite și disponibilitatea arătată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brăila care au reușit, într-o perioadă scurtă de timp, să documenteze activitatea infracțională a respectivei grupări și în mod special a interlopului Mitianu Marian, care efectiv ne-a terorizat angajații și ne-a produs daune semnificative. Le mulțumesc pe această cale, pentru profesionalism și dedicare, dar mai ales pentru seriozitatea cu care au tratat sesizările noastre. Nu același lucru pot afirma despre agenții de poliție din cadrul Postului de Poliție Viziru care, la fiecare solicitare pe care o adresam, în mod legal și întemeiat, ne tratau cu dezinteres, iar în unele situații chiar încercau să ne intimideze angajații pentru a nu mai sesiza faptele infracționale” ne-a declarat administratorul firmei.

Decizia Judecătoriei Brăila

Situație similară și în municipiul Brăila

„Precizez și faptul că ne-am confruntat cu o situație asemănătoare și în municipiul Brăila, unde interlopii locali Nedelcu Iancu, zis Nicu Țăranu, și Bolboceanu Lucian, zis Perche, ne-au șantajat și amenințat, pentru a le acorda diverse avantaje pecuniare, iar ulterior ne-au provocat daune de peste 100 000 de euro, când am refuzat să acceptăm solicitările lor. Și în acest caz, polițiștii din cadrul SIC Brăila au reușit reținerea, respectiv arestarea preventivă a interlopilor, iar ulterior, sub coordonarea procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei, trimiterea acestora în judecată. Suntem extrem de hotărâți să nu negociem cu grupările interlope care ne amenință clienții și angajații, iar pentru recuperarea daunele produse vom merge până la capăt”, a mai adăugat patronul Magnum Games SRL Constanța.

Surse din cadrul IPJ Brăila ne-au relatat că acțiunile de combatere a criminalității organizate vor continua cu aceeași amplitudine, în perioada următoare, fiind vizați toți complicii numitului Mitianu Marian, și nu numai.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
interlopii trebuiesc arestati nu mediatizati
0
0
Reclama la magnum... Va mai sponsorizeaza din cand in cand a?
4
0
C4c pe magnum si pe patronul sifon
2
0
La păcănele câștigi experiență
3
0
se mananca intre ele
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614