REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un investitor din Mamaia NU poate să pună mâna pe spațiul verde din cauza vecinilor

Un investitor din Mamaia NU poate să pună mâna pe spațiul verde din cauza vecinilor

Replica API 8 mai 2020 | 07:52 4530

Pandemia de coronavirus a afectat grav economia ţării. Însă nu şi pe constructori, care-şi continuă investiţiile în imobiliare. O societate din Buzău ridică un imobil în staţiunea Mamaia, zona Metropol, pe malul lacului Siutghiol. Aceeaşi societate se chinuie de ceva timp să cumpere un petec de iarbă verde aflat în imediata apropiere a viitorului imobil, însă vecinii îi pun beţe în roate.

Societatea Sun Mamaia Invest SRL

Societatea Sun Mamaia Invest SRL, administrată de Gabriel Stanciu, ridică un imobil cu patru etaje pe malul lacului Siutghiol. În acest sens, a primit undă verde de la Primăria Constanţa aşa că, în viitorul apropiat va începe şi lucrările. Între timp, investitorul se chinuie să obţină şi suprafaţa de iarbă verde aflată în imediata apropiere a terenului pe care-l deţine pe bulevardul Mamaia nr. 465, vizavi de hotel Central. Stanciu spune că doreşte să o întreţine, însă vecinii susţin contrariul. Din acest motiv i-au pus beţe în roate şi au formulat solicitări la administraţia locală. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul privind cumpărarea terenului a fost retras de pe ordinea de zi, de mai multe ori. „Încă nu am reuşit să-l cumpăr. Vecinii se împotrivesc, au făcut sesizări la primărie”, a spus, pentru Replica, Stanciu. În noiembrie 2018, societatea Sun Mamaia Invest SRL și-a exprimat intenția de a-l cumpăra.

Le poate modifica pe bani!

Dacă va obţine, în final, spaţiul verde, proprietarul este obligat... și nu prea, să respecte reglemetările urbanistice. Le poate modifica pe bani!

Potrivit PUZ, utilizările admise sunt: spații verzi, alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, corturi provizorii pentru evenimente, construcții și instalații demontabile cu ocazia unor evenimente, locuri de joacă, lăcașe de cult. Proprietarul nu are voie să schimbe funcțiunea terenului. Totuși, dacă va dori să schimbe destinația terenului, o poate face cu acordul vânzătorului, potrivit raportului, în condițiile respectării cerințelor legale referitoare la avizare și autorizare și sub rezerva plății către municipiu a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări pentru care se dorește autorizarea.

În concluzie, nimic nu garantează că terenul de pe lacul Siutghiol, dacă va fi vândut, își va păstra destinația, aceea de spațiu verde.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Logica ta e X si Zero. Toate petitiile la dezbateri sunt ignorate cu mitocanie, pe baza unor raspunsuri facute de firma de urbanism a fostei tentative de arhitect al lu mazare. Adevarul e in instanta, pentru cine are chef sa se cazneasca asa. Pana una alta, n-am vazut pe nimeni in afara de Amiral. Asa ca nu mai bate campii si pune mana si citeste. Stiu ca e greu atunci cand esti analfabet functional, dar merita efortul, daca tot kitzai p-aici.
4
0
sa faca WC public sa avem si noi tiganii unde sa ne cacam. Fagabou, Mazare, Constantinescu, Strutinschi, Oancea, Babu, Racu, etc. sa ma slobozesc pe muia voastra !
12
0
Sa ramana si un spatiu verde nu numai constructii peste tot.
16
0
pai daca bloc asta pe urma raman 2 metri pana la vecini, astia de la urbanism sunt cu capul? normal vecinii sa sara la cearta, nu mai sunt locuri de construit? ptr javrele de cimpanzei..,
14
1
Au ajuns sa se incaiere intre ei ca cainii.Daca PSD nu e ,nimic nu e.Ti-ai dracu ! O sa se scufunde fasia aia de nisip cu voi.Sunteti lacomi,sunteti agresivi, sunteti de neoprit.
25
1
Tara arde si baba se piaptana. COVID19 este pericolul nu ca face cineva un bloc. La dezbaterile publice ale Puz urilor din Mamaia au participat maxim 20 de persoane si in 2007 si in 2012. Atunci trebuia sa latrati nu azi. Si de unde atata nebunie cu Mamaia asta cand 10 luni pe ani niciun constantean nu calca pe acolo in afara celor care locuiesc si au cumparat aceste betoane.. Nu vedeti ca sunteti nebuni.
13
9
Vrea s-o obtina ca s-o betoneze.Mamaia mai are putin si devine cele mai mare ghetou din Romanistan.
41
2
Asa analfabet de articol mai rar.
22
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212