REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un jurnalist critic la adresa Kremlinului a fost rănit grav la Moscova

Un jurnalist critic la adresa Kremlinului a fost rănit grav la Moscova

Replica API 1 septembrie 2020 | 00:00 977

Un jurnalist şi activist critic la adresa Kremlinului a fost rănit grav într-un atac la Moscova, a informat luni postul de radio Eho Moskvî, relatează dpa, citată de Agerpres.

Iegor Jukov, 22 de ani, a fost dus la spital, cu tăieturi în zona feţei şi cu posibile leziuni cerebrale.

Jukov, un cunoscut blogger din Rusia, a lucrat pentru Eho Moskvî după ce statul i-a interzis să aibă propriul său canal video online.

Emisiunile sale au atras un număr mare de urmăritori. El l-a intervievat pe disidentul rus Aleksei Navalnîi, care se află în prezent internat într-un spital din Berlin după ce ar fi fost otrăvit într-o cafenea dintr-un aeroport.

Echipa lui Jukov a publicat imagini cu rănile sale pe reţelele de socializare. Ei afirmă că bărbatul a fost lovit în zona capului după ce se afla culcat la pământ.

Potrivit redactorului şef al Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, Jukov a depus o plângere la poliţie. Doi bărbaţi necunoscuţi l-ar fi atacat duminică în faţa apartamentului său.

Jukov este un critic al lui Vladimir Putin şi a afirmat în trecut că ar vrea să fie el însuşi preşedinte al Rusiei. El a devenit cunoscut prin implicarea sa în protestele opoziţiei ruse.

Jukov a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să aibă propriul site timp de doi ani de către o instanţă din Moscova în decembrie anul trecut. El a intrat în echipa Eho Moskvî după aceea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu se lasa da-i-as muie cu cacat !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212