rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un medic de la EUROMATERNA, DAT în JUDECATĂ pentru MALPRAXIS

Claudia P., din Constanţa, a chemat în judecată pe medicul Mirela Paraschiv şi Spitalul Privat Euromaterna pentru malpraxis, cerând daune materiale în valoare de 44.000 de lei şi daune morale în valoare de 1.000.000 de euro.

Claudia P. a arătat că a apelat la serviciile Mirelei Paraschiv, în calitate de medic specialist obstetrică ginecologie, aceasta fiind medicul care a supravegheat-o pe reclamantă pe toată durata sarcinii, iar la data de 17.01.2020, ora 22.30 reclamanta s-a prezentat la Spitalul Privat Euromaterna pentru un control din cauză că pierdea lichid amniotic în cantități moderate, iar medicul de gardă a constatat că aceasta are și hipertensiune, motiv pentru care a hotărât internarea și operația de cezariană în regim de urgență. Reclamanta a susţinut că medicul Mirela Paraschiv a venit de acasă pentru a efectua operația de cezariană, care s-a terminat la ora 05:30, iar potrivit spuselor operația a fost extrem de dificilă, existând numeroase aderențe de la prima operație de cezariană. Potrivit susținerilor reclamantei, în data de 19.01.2020, starea de sănătate a acesteia s-a deteriorat, apărând episoade diareice severe, însoțite de dureri abdominale puternice, iar în data de 21.01.2020, deși starea de sănătate a reclamantei nu era bună, aceasta a fost externată. A mai susținut reclamanta că a avut nevoie de o perioadă îndelungată pentru a-și reveni, iar în viitor va trebui să mai suporte o nouă intervenție de chirurgie estetică și reparatorie pentru reașezarea mușchilor abdominali și diminuarea cicatricilor.

Ce a spus medicul

În apărare, pârâta a arătat că nu este vinovată de săvârșirea vreunui act de malpraxis cu privire la modul în care a desfășurat operația de cezariană din data de 18.01.2020, pârâta oferind consultație medicală și în afara programului de muncă. A arătat pârâta că, în data de 27.12.2019, reclamanta i-a comunicat că, în urma analizelor efectuate, a rezultat că are bacteria Klebsiella și i-a prescris un tratament medicamentos corespunzător, iar la data de 14.01.2020 reclamanta i-a comunicat pârâtei că are probleme cu stomacul, respectiv are scaune diareice, astfel încât, la momentul la care reclamanta s-a prezentat la Euromaterna, aceasta prezenta deja scaune diareice. A mai susținut medicul că, prin semnarea acordului pacientului informat, reclamanta a luat la cunoștință cu privire la toate riscurile la care se expune prin procedura medicală la care a fost supusă.

Ce a spus instanţa

Conform art. 687 din Legea nr. 95/2006 „instanța competentă să soluționeze litigiile prevăzute în prezenta lege este judecătoria în a cărei circumscripție teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat”. Instanța a reţinut că textul legal anterior citat instituie o competență materială și teritorială specială de soluționare a răspunderii civile delictuale în ceea ce privește actul medical de malpraxis în favoarea judecătoriei, care înlătură competența de drept comun raportată la criteriul valoric, întrucât norma specială are prioritate de aplicare atunci când vine în concurs cu norma generală, conform principiului specialia generalibus derogant. Tribunalul Constanţa a admis excepţia și va declina competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa, în raza căreia s-a produs actul de malpraxis reclamat.

Update: Claudia P. a ţinut să facă unele precizări în legătură cu procesul în care este implicată: "În timpul operaţiei de cezariană, medicul ginecolog Mirela Paraschiv mi-a perforat colonul. Ulterior, în timpul spitalizării la Euromaterna, am contractat bacteria Clostridium difficile. Fără a respecta niciun protocol medical și fără investigații amănunțite, am fost externată la 21.01.2020, deși starea mea nu era bună. La 23.01.2020, având dureri de nesuportat si scaune diareice, m-am prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa unde am fost diagnosticată și tratată pt bacteria Clostridium difficile. Deși am răspuns bine la tratament, starea mea s-a deteriorat, medicul curant suspectând și alte cauze, astfel că am fost transferată la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigații suplimentare( CT, consulturi multidisciplinare de specialitate).

La data de 24.01.2020, am fost operată de urgenţă, diagnosticul fiind: peritonită purulentă generalizată prin perforația minima de colon ascendent, şoc septic, colita infecțioasă cu Clostridium difficile, ocluzie intestinală dinamică, anemie post hemoragică acută.

Am stat 7 zile la terapie intensivă ( dintre care 2 în comă indusă), medicul chirurg care m-a operat și medicul anestezist și de terapie intensivă făcând eforturi extraordinare pentru a mă ţine în viaţă. Ulterior, încă 7 zile am fost spitalizată pe secția de chirurgie generală.

Am avut nevoie de 5 luni de îngrijire medicală timp in care am avut stoma( intestinul derivat la nivelul abdomenului ca urmare a ocluziei intestinale și perforaţiei de colon), luni foarte dificile pentru mine și familia mea.

Pe data de 05.06.2020, am suferit o nouă intervenţie de desființare ileostomie derivativă, pentru care am necesitat 30 zile de recuperare. Cea mai mare traumă a fost aceea că am fost despărțită, în mod brutal, de copii, inclusiv de bebelușul nou-născut, timp de aproape 3 săptămâni, din cauza neatenției unui medic."

Virgil STOIAN

marţi, 26 ianuarie 202134010
Comentarii

316Doctor macelar(26 ian 23:23)
Sa multumim "marii" universitati Ovidius pentru calitatea exceptionala a absolventilor de la facultatea de medicina. Numai repetenti spagari, trecuti cu bani si relatii. Ne omoara pe rand parintii, apoi pe noi.
45Majoritatea care au comentat(26 ian 21:25)
suntcrestini, intrebare: Cate vieti a salvat cele peste 18mii de biserici? Da Zmeul dumne Zeu? Da, ingerul pazitor? Oare cum s o fi simtit o biata fetita violata si omorata stiind ca deasupra criminalului exista un Zeu care vede tot? Inainte sa aruncati cu piatre sa va uitati in oglinda
154Operatie..(26 ian 20:23)
Orice operatie are si riscuri. Nasterea se face le cale naturala, nu sa te lasi taiata..
1019Pacient(26 ian 18:15)
Datorita fitelor ati uitat ca se naste si la Spitalul Judetean Nu sunt aceleasi conditii sa te poti lauda cu tv in fiecare salon dar sunt decente In locul fitelor si ifoselor mai bine ati analiza si v-ati duce intr-un spital care la orice ora are linie de garda pt orice specializare E totusi o operatie nu poti stii ce poate interveni Clinicile private in caz de complicatii suna la spital sa preia pacientul Dar cand mintea e ingusta si datorita mandriei nu mai atingi pamantul cu picioarele mergi unde te poti lauda
919spital-lagar de exterminare(26 ian 17:33)
Majoritatea medicilor constanteni pe ginecologie sunt nuli. Chirurgie- ginecologie sunt mediocri.Daca ajungeti la urgenta ti se spune ca nu sunt medici de garda. Medicul P. de la urgenta spitatlului.Ii dau dreptate unui profesor universitar care mi-a spus ca ma duc la toti prostii la consultatie.Am fost la un medic la clinica privata P o cheama, 300 consultatia in 2014,m-a trimis la exudat faringian la alta clinica privata.Asa ca despre ce ginecologi vorbiti? Daca ajungeti la urgenta ai probleme ginecologice te trimit la neurologie. Iti raspund: Aici nu merge fiecare unde vrea!
712Unu(26 ian 16:01)
Din pacate II usor sa arunci cu noroi reclama negativa prinde mai mult decat reclama reclama pozitiva asta e Romania
716Euromaterna(26 ian 15:09)
Clinica a machidonilor, servicii de branzari, evaziune la max. Bogatu stie !!!
106Ptr 0946(26 ian 14:56)
Uite ca eu am ajuns cardiolog in Anglia si castig 15000 lire pe luna. Mult mai bine ca aici. Asa ca... hai sictir
813Gicu(26 ian 13:45)
Daca faci ceva si in afara programului nu inseamna ca faci si bine.Dimpotriva ai putea sa nu mai muncesti in afara programului ,rezultatul fiind mai multi pacienti in viata.
1310Eumarin(26 ian 13:38)
Cine merge la clinica machidonilor incompetenti si imputiti isi merita soarta....documentati va inainte de a merge la acea clinca....cate malpraxisuri au idiotii aia si cate familii au nenorocit....
414grasa si slaba(26 ian 13:26)
sa zica mersi ca a scapat cu viata si nu a mai fost necesara interventia prof.dr. draghici de la cimitirul central...
915O pacienta(26 ian 12:58)
Dna doctor este un om si un medic deosebit, cum rar am intalnit. Toata stima si respectul pentru modul in care va exercitati profesia si mai ales pentru calitatea umana pe care o dovediti de fiecare data cand cineva are nevoie de dumneavoastra.
930S11(26 ian 11:49)
Am fost pacienta dnei Doctor. Pot sa spun ca este un profesionist desavarsit, delicata si puternica in acelasi timp ca sa nu spun ca are o latura umana deosebita. Un om si un medic bun. Probabil ca fiecare individ este unic si lucrurile nu sunt fericite cateodata. Insa, sigura si-a dat toata daruirea sa fie cat mai bine. Uneori oamenii uitam ca suntem vulnerabili si putem muri oricand din orice. Dar mereu vrem sa cautam pe cine sa invinuim.
427Ranga(26 ian 11:41)
Ovidius euromaterna preturi din UE
416Dein(26 ian 11:33)
Singurul medic de care am fost multumita, care m-a ajutat si care s-a comportat ca un om. Autoritatile competente pot stabili daca e vorba intr-adevar de un caz de malpraxis, se mai intampla din pacate, sau de un caz de iresponsabilitate si rautate din partea pacientei.
530Pt radu(26 ian 10:50)
Ce te fute grija ? Atat timp cat lucreaza in privat poate sa aiba cat vrea , e problema ei si a angajatorului
2322Doctor house(26 ian 10:48)
Toti copii din Constanta anilor 100 i.c pana in 2000 erau nascuti la spitalu judetean,acu...basini,euromaterna pomu laudat unde copii de 10 apgar merlesc subit ca nu stiu miloagele alea ce sa le faca noi-nascutilor, sa va sature, scarbelor, suferiti dupa aere, fite, doi copii am ambii nascuti cu 10 la spitalul judetean fara nicio problema, curat,sotia si-a revenit normal nu complicatii nimic,da na tu trebuie sa te lauzi ca fete ca ai fatat la la euromaterna
2711radule(26 ian 10:03)
indiferent de salariu ideea e ca asta e pretul platit de doctori ptr. ca aduc progeniturile umane pe lume.Vezi poate ai in familie doritori de a face medicina
414Gelu Antigelu(26 ian 10:02)
Pe bune, bai nea Caisa de la 09.46. Si Alexie, doctorul care l-a salvat pe cel de la 3 Sud Est prescriindu-i Ivermectina, tot medic de familie e sau e cumva directorul sectiei de boli infectioase la un spital din Las Vegas? Si stai relaxat, ca el sunt multi. Dar daca-ti iei informatiile din Piata Grivitei, e mai greu sa ai o imagine corecta.
176radu(26 ian 09:55)
ce salariu are doctoreasa?
1320O pla(26 ian 09:46)
Cat despre medicii plecati pe afara va zic sigur ca mai mult ca medici de familie nu sunt angajati in tarile occidentale, nu veti vedea sefi de sectii in spitalele mari romani, mai terminati aberatiile ca pleaca medicii si nu stiu ce ajung pe afara.
214problema(26 ian 09:38)
La noi au mai fost despagubiri mari acordate ,dar acolo trebuia sa plateasca statul.Aici functioneaza principiul;suntem prea saraci ca sa platim putin.La modul privat , un avocat spunea de un precedent platit de 2500lei pt moartea unia in accident.Deci principiul..victimae argenta generalibus contenta.trebuie evaluat
524Adrian ptr 08.05(26 ian 08:59)
Faceti niste afirmatii de care cred ca nu sunteti prea convins si f probabil, nici in masura sa le faceti. In anul 2020, imediat dupa inceperea pandemiei, sotia mea a fost, pe parcursul mai multor luni, pacienta clinicii. Consultata, operata si ingrijita. Este adevarat, nu de dna dr care face speta acestor comentarii, insa tot de o dna dr tanara, competenta si pe deasupra un fin psiholog. Calificativul pe care l-am acordat clinicii: FB! In primul rand ptr profesionalismul de care s-a dat dovada pe toata perioada. Si fara spagile de care vorbiti dvs! Sanatate va doresc!
1024Cta(26 ian 08:55)
Trenul de capitala, solutie
1938pt constanteanu si aberatie(26 ian 08:05)
in 1 rand se numesc medici, nu doctori, doctor este o titulatura academica. vorbiti aiureli, nu au avut salarii de mizerie nici inainte de cresterea salariilor, erau salarii decente la nivelul tarii in care traim. acum aveti salarii de occident, dar tot imbuibati sunteti, munciti la 3 clinici, predati la facultate si la spital beti doar cafeaua. acum e ok doctore, nu?spaga a ramas la fel, banii vin la nivel de usa, in schimb calitatea e de cacat ca si doctorita asta. La bucuresti e de mers!
1136Aberatie(26 ian 07:36)
Aceasta doctorita este foarte buna, profesionista si un om cu inima mare. Sigur este altceva la mijloc, probabil o tentativa de a face rost de bani nemunciti.
1121Pt edi(26 ian 07:21)
Edi si prost tare tata.
1033Edi(26 ian 05:57)
Adica pacienta se kk pe ia si da vina pe doctor.
2938constanteanu(26 ian 05:53)
Au salarii occidentale de cativa ani! Zeci de ani au avut salarii de.nimic! Daca un medic intra la facultate la 18 ani abia la 30 de ani e pe "meserie": 6 ani facultate,1 an stagiatura,5 ani rezidentiat! In toti acesti ani de.pregatire aveau salarii de kk.Si dupa ce se angajau tot de kk.De aceea au plecat pe capete! Sa va trateze femeia de servici acum de la spitale daca mancati kk despre medici! Vad ca peste tot pe.unde au plecat afara sunt apreciati.Din Las Vegas in Australia! Asa ca mancati kk in continuare despre medici!
3141daca(26 ian 03:02)
tot au salarii occidentale,e timpul sa aiba obligatii pe masura,adica asigurari puternice,gafa asta afara se penaliza cu milioane platite de asigurare
mai mult...Anchete
9 feb 00:05AncheteVIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI

I-a ieșit aroganța pe nas! Afaceristul Stelian Tocia a fost săltat de oamenii legii. Parchetul General și Poliția...9160

11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța8611
6 feb 00:18AncheteRAFTE își face, din nou, de cap: NU putem să-l oprim!15990
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI

Polițiștii rutieri din Constanța continuă seria de încătușare a ”zmeilor” din trafic. De data aceasta e vorba...18690

19 feb 00:10AncheteTomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!7140
9 feb 00:07AncheteO FIRMĂ din grupul UTI a PUS mâna pe un CONTRACT fără LICITAȚIE de la PORTUL Constanța4580
8 feb 00:08AncheteTAPANGEA, regele JOCURILOR de NOROC, LOVIT de CRIZA ECONOMICĂ!

Afacerile familiei Tapangea se prăbușesc încet, dar sigur! Și nu de ieri, de azi, ci încă din 2019, când firmele...21435

5 feb 00:09AncheteAȘA CEVA!? Un FERMIER a ajuns ADMINISTRATOR la ȘANTIERUL Naval 2 Mai MANGALIA8559
4 feb 00:10AncheteUn TRAFICANT de DROGURI a vrut să păcălească DIICOT, mutându-se de la Constanța, la Tulcea10559
3 feb 00:11AnchetePrimăria MANGALIA a OFERIT un CONTRACT de CONSULTANȚĂ propriului ANGAJAT

Primăria Mangalia a contractat pentru serviciile de consultanță necesare extinderii spitalului municipal firma...5485

2 feb 00:03AnchetePREMIERĂ în ‘istoria` DNA Constanța: Investigatorului i s-au OFERIT DROGURI!24676
2 feb 00:03AncheteFRAȚII PALADE din CERNAVODĂ, DEALERI de DROGURI!15479
Vremea
4.3°4.3° - 4.7° miercuri, 24 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 3.98 m/s
Presiune: 1035 milibari

Loto
6/4930243121042
5/40252613111424
joker12221826314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 feb 00:00SportLewandowski a ajuns in top 3 marcatori din Champions League

Cel mai bun jucator al anului 2020, Robert Lewandowski, a ajuns in topul celor mai buni marcatori din istoria Champions...507

24 feb 00:12SportAtletico - Chelsea 0-1, pe Arena Națională, după foarfeca lui Giroud şi Lazio - Bayern 1-4. Bavarezii, spectacol total

Chelsea a jucat mai mult fotbal, per total, iar Giroud a fost eroul meciului, cu un gol dintr-o foarfecă superbă,...602

24 feb 22:02SportNimes - Dinamo, 32-29: "Dulăii" au luptat în EHF European League și au jucat la egal cu francezii

Dinamo a luptat eroic pe terenul lui Nimes în EHF European League, într-o restanță din etapa a treia. După ce...433

24 feb 00:00SportA obținut Coman permisul de conducere în Ucraina? Ce spune legea și ce bolid conducea

Florinel Coman (22 de ani) trece printr-o perioadă delicată a vieții sale, nu numai pe plan sportiv. A rămas fără...1106

Local
24 feb 23:53LocalAȘA CEVA?! Pe ce a dat ÎPS Teodosie peste UN MILION DE EURO în plină pandemie

Acuzat că nu poartă mască, deși o face, acolo unde ea este obligatorie, că ”inventează” slujbe, deși ele sunt...2488

24 feb 09:32LocalConstanța e plină de GRAFFITI-URI; AMENZILE sunt prea MICI

Fenomentul vandalizării clădirilor a luat o amploare tot mai mare în oraşul de la malul mării. Locuitorii din zone...657

24 feb 16:37LocalDe ce au DISPĂRUT PUBELE pentru SELECTAREA DEȘEURILOR!

1039

23 feb 18:03LocalNicușor Constantinescu, acuzații ULUITOARE: Victor Ponta a primit de la Bruxelles lista cu cei care trebuie arestați

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, susține că fostul premier Victor Ponta ar fi primit,...3207

24 feb 21:55LocalCOVID-19: 84 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanţa, 3382 la nivelul ţării

Pe teritoriul României, până astăzi, 23 februarie, au fost confirmate 784.711 cazuri de persoane infectate cu noul...1191

24 feb 21:55LocalEXPLOZIE la un PUNCT de TRANSFORMARE din Năvodari!

1182

Politică
24 feb 00:00PoliticăGuvernul a aprobat proiectul final al Legii bugetului și HG pentru plata salariilor restante ale minerilor

Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, după ce a primit...443

24 feb 00:00PoliticăIată cum vor foștii parlamentari să-și recupereze pensiile speciale

Fostul senator Mihai Goțiu dezvăluie, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a primit o petiție din partea...692

24 feb 00:00PoliticăMarian Zlotea, fost europarlamentar PDL, condamnat într-un dosar DNA, s-a predat în Italia

543

24 feb 22:24PoliticăBarna: ‘Oamenii care trec doar să semneze condica n-au ce să caute în minister’

Vicepremierul României, Dan Barna, susține că legea salarizării pregătită de coaliția de guvernare va viza foarte...1172

24 feb 22:22PoliticăMinistrul Digitalizării vrea să transforme factorii poștali în asistenți comunitari

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, vine cu o propunere inedită. Acesta susține că...752

24 feb 00:25PoliticăVlad Voiculescu, primele explicaţii după ce a demisia managerului Institutului 'Matei Balş'

1128

Interviuri
9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...3825

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2723

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

2740

28 ian 00:21InterviuriTOFOLEAN, managerul Spitalului Județean: Ne TREBUIE neapărat o CLĂDIRE cu 500 de paturi. VIDEO

Ioan Tiberiu Tofolean a revenit în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, el...7128

22 ian 00:32InterviuriVIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!

George Măndilă este unul dintre consilierii cabinetului primarului Vergil Chițac, și are grijă de buna funcționare...4982

19 ian 00:04InterviuriVergil CHIȚAC: Foarte mulți ȘMECHERI din orașul ăsta s-au ÎMBOGĂȚIT din afaceri cu statul. Video

10170

Monden
24 feb 23:20MondenGabriela Cristea, înfuriată la culme în mediul online: ”Nimeni nu e obligat”

Viața de vedetă nu e deloc ușoară, mai ales că criticile niciodată nu încetează să apară. Gabriela Cristea s-a...565

24 feb 00:00MondenAdela Popescu, surpriză romantică pentru Radu Vâlcan, la ceas de seară

Adela Popescu le-a făcut fanilor o mare bucurie la ceas de seară. Fire deschisă, frumoasa artistă le-a dezvăluit...540

24 feb 23:15MondenCum a trecut Ramona Olaru peste despărțirea de Cuza: „Trebuie să suferi și după o să fii bine”

487

24 feb 23:13MondenMama lui Dan Bălan, la un pas de moarte: ”Le mulțumesc medicilor care m-au salvat”

Mama lui Dan Bălan a dus o luptă crâncenă cu virusul SARS-CoV-2, fiind internată la ATI. Medicii au reușit să îi...535

24 feb 00:00MondenLidia Buble își pune silicoane? Cum s-a filmat fosta iubită a lui Răzvan Simion în cabinetul medicului estetician!

Lidia Buble are în plan să-și pună silicoane? Aceasta este întrebarea care a stat pe buzele a mii de fani în urma...471

24 feb 23:08MondenCât de iscusită este Andreea Tonciu în bucătărie? Ce a împărtășit vedeta fanilor pe internet

471

Mapamond
24 feb 00:00MapamondRomânia sprijină Slovacia și Serbia în lupta medicală contra Covid-19

Țările Uniunii Europene, printre care și România, sprijină transferul de echipe medicale către Slovacia și oferă...416

24 feb 00:00MapamondMotivul pentru care un tânăr din SUA și-a înscenat propria răpire

Un tânăr din SUA a fost arestat după ce a fost acuzat că și-a înscenat propria răpire pentru a lipsi de la...447

24 feb 00:00MapamondCel puțin 6.500 de muncitori migranți au murit în Qatar în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială din 2022

468

24 feb 00:00MapamondUcraina a dat Rusia în judecată la CEDO pentru „asasinate ţintite” împotriva unor opozanţi

Ucraina a dat în judecată Rusia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, acuzând-o de comiterea unor...415

24 feb 00:00MapamondTribul Cherokee i-a cerut companiei Jeep să nu îi mai utilizeze numele

Legendarul automobil de teren Jeep Cherokee, un model produs de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să îşi schimbe...464

24 feb 16:21MapamondScandal în Argentina din cauza unei liste de „vaccin pentru VIP-uri”. Zeci de persoane ar fi fost vaccinate preferențial

410

Sănătate
24 feb 00:00SănătateSănătatea orală la diabetici

Diabetul este o boală care îți poate afecta, într-un fel sau altul, întregul corp, inclusiv cavitatea orală și...456

24 feb 00:00SănătatePliculețele de ceai: cum le poți refolosi?

În lunile de vară, un pahar de ceai cu gheață este o soluție răcoritoare, iar în zilele reci, când vrei să te...476

24 feb 00:00SănătateCOVID-19: Peste 130 de țări nu au acces la niciun vaccin anti-COVID-19

419

24 feb 00:00SănătateDespre echimoze: cauze, simptome, remedii naturiste

Echimoza este termenul medical folosit pentru a descrie o vânătaie. Cele mai multe vânătăi sau echimoze se...424

24 feb 00:00SănătateSweetie: ce beneficii are acest fruct indicat celor cu colesterolul mărit

Sweetie sau oroblanco este un fruct rezultat din încrucișarea fructului de pomelo cu cel de grepfrut. Este, așadar,...476

24 feb 18:35SănătateCOVID-19: ceasurile inteligente pot detecta infecția cu SARS-CoV-2?

Boala COVID-19 a dus la milioane de infectări pe plan global, iar specialiștii din domeniul sănătății reprezintă...439

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT