REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un medic din București, EROU la un accident grav de la Hârșova!

Un medic din București, EROU la un accident grav de la Hârșova!

Replica API 21 mai 2019 | 01:07 436

Un medic de la Spitalul Clinic de Urgență București, erou! Acesta a intervenit pentru acordarea primului ajutor în accidentul grav care a avut loc, joi, 16 mai a.c., în apropiere de Hârșova. Fără să stea pe gânduri, fără să îi pese că era în timpul liber, a intervenit în sprijinirea cadrelor medicale ajunse la fața locului, a însoțit răniții la Spitalul Orășenesc Hârșova și i-a stabilizat, ulterior fiind transportați la Spitalul Județean Constanța.

Joi, 16 mai a.c., orele prânzului. Un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că este nevoie urgent de cadrele medicale pe DN 22A, între localitățile Hârșova și Saraiu, unde a avut loc un accident rutier între două mașini. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, care a găsit patru victime: o femeie cu cetățenie engleză, doi bărbați și o tânără.

Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut la ora 13.30, când un bărbat de 20 ani a condus un autoturism pe DN 22 A, dinspre Hârșova către Saraiu și ajungând la km 74 + 800 m, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 50 ani care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a trei persoane, toate din primul autoturism, din care una în stare gravă.

La fața locului au ajuns, în scurt timp, și Cătălin Georgescu, medic la Spitalul Clinic de Urgență București și prietenul său, Denis Todirică. Într-o postare pe rețeaua de socializare, prietenul său relatează, în câteva cuvinte, cum dr. Cătălin Georgescu a acordat primul ajutor celor răniți în accident (AICI).

„Am plecat împreună din București spre Tulcea – eu pentru a-mi revedea părinții și pentru a serva în familie ziua de naștere a tatălui meu, iar el pentru a-și revedea bunicii. Drumul a fost bun și liber, până la 10 minute de Hârșova, când am văzut un accident care numai ce se produsese. I-am spus lui Cătălin că este un accident, iar el a spsus să ne oprim să vedem despre ce este vorba. Am ieșit din mașină, iar el s-a dus direct pe câmp, unde erau două persoane în stare gravă. Accidentul avea foarte puțin timp de când se produsese, iar la fața locului era deja o mașină de poliție și o ambulanță. Între timp, a apărut a doua ambulanță, iar persoanele au fost transportate în ambulanțe. Cătălin i-a oferit primul ajutor în ambulanță persoanei care se afla în stare mai gravă, iar apoi am pornit către spitalul din Hârșova, unde a avut grijă să le stabilizeze până să vină un elicopter și o altă ambulanță de la Constanța. În tot acest timp a coordonat echipajul de pe ambulanță și echipa de la spitalul din Hârșova și le-a crescut șansele la viață celor două persoane care erau în stare gravă. Dacă nu ar fi fost el, ar fi trecut ore prețioase până când celor două persoane li s-ar fi acordat un ajutor de specialitate. Omul potrivit, la locul potrivit în momentul potrivit!”, este mesajul postat de amicul medicului.

De menționat că, în ciuda eforturilor depuse, din păcate una dintre victimele accidentului a decedat la spital.

F.B.

Citește și: Accident rutier GRAV din cauza unui autoturism care a intrat pe CONTRASENS: un bărbat A MURIT, o tânără este ÎN COMĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La dr Dinca Danut medic orl,am facut un CT inainte de operatie si unul dupa,ce da vezi,CTurile sunt identice sinuzita e tot acolo,am vrut sa mi fac o lucrare dentara,medicilor stomatologi nu le vine sa creada,am dud si iesirea din spital unde scrie vindecat,sa mi bag pula in morti lyi si in tot neamu lui pana la a 99 spita
0
0
Ma-ta, vaca incaltata, o mai suge?
0
0
Are dreptate escu. Mai ales ca stim si unde a gresit ,,eroul''. Dar e de inteles, e doar un rezident cu sangele in clocot.
2
6
Da, este un erou fiindca in Romania de astazi practic esti silit datorita legilor, conditiilor de munca si a altor factori sa devii napasator la nevoile semenilor. A-ti vazut ce a patit politistul de la Vaslui care a prins un talhar in timpul liber. A fost dat in judecata de talhar ca la legat la maini cu cureaua si ia stricat imaginea, iar acum trebuie sa plateasca 10.000 lei amenda, asa ca in conditiile date acesti oameni au intervenit fara sa mai stea pe ganduri fiindca asa le- a dictat constiinta.
7
0
Escule, esti un spalat pe creier!Probabil ca in timpul liber ajuti pe unul si pe altul sa manance mult cacat!
9
2
Cum adica daca un doctor este in concediu vede ca un on ranit si il ajuta este un erou in mod normal treduia sa isi vada de drum ,la fel si un politist daca este in cocediu si in fata lui are loc o faradelege si intervine este un erou pt.ca el era in concediu nu are treaba cu infractori decat in timpul otelor de program?.
3
6
corectorul e la fel !
0
0
Felicitari domnule doctor.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272