REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un MILITAR din Constanţa şi-a recunoscut VINA în faţa PROCURORILOR: a intermediat ŞPAGA!

Un MILITAR din Constanţa şi-a recunoscut VINA în faţa PROCURORILOR: a intermediat ŞPAGA!

Replica API 16 martie 2017 | 00:00 250

Încep să pice pe capete în dosarul Academiei Navale

Încep să pice pe capete în dosarul Academiei Navale

După ce un student al Academiei Navale Mircea cel Bătrân și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA Constanța, iată că și un militar a decis să spună adevărul pentru a se alege cu o pedeapsă mai mică. Astfel, plutonierul adjutant principal Vasile Irimia a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii anticorupție de la malul mării.

Tribunalul Constanța, la data de 14 martie anul curent, a decis ca Irimi Vasile să fie condamat la 3 ani de închisoare cu suspendare. "Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 19.01.2017 în dosar nr.103/P/2016,între Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari- şi inculpatul Irimia Vasile-plutonier adjutant principal(r), - pentru săvârșirea infracţiunilor de dare de mită sub forma complicității (…) și de luare dare de mită sub forma complicității" potrivit minutei.

După cum bine se poate observa, Irimia era cercetat și pentru complicitate la luare dar și dare de mită, adică el intermedia acțiunea. În plus, magistrații au decis ca el să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția de Gospodărire Comunală -sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" Constanţa. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare. Amintim că, în noiembrie 2016, au avut loc percheziții la Academia Navală Mircea cel Bătrân.

Apoi, 8 profesori, printre care şi Iulian Antonescu, renumitul profesor de matematică, au fost audiaţi, ei fiind cercetaţi pentru luare de mită. În atenţia procurorilor au intrat şi anumiţi studenţi, acuzaţi pentru dare de mită. „Am stat cinci ore la audieri. Ne-au întrebat dacã am dat bani. Am fost cam 30 de studenţi şi majoritatea au recunoscut cã au dat mită. Au dat declaraţii pe propria răspundere”, a declarat, la acea dată, un student. Un alt detaliu ar fi acela cã cel puţin unul dintre profesori, Iulian Antonescu, ar fi fost filat 3 luni de zile înainte ca procurorii DNA să descindă la Academie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Irimia...cata spaga a luat nenea asta la viata lui, asta e mic copil. Numai la caminul ala a facut avere din spagi.
5
0
Copii cu "iq" de sapat santuri,dar cu suma potrivita ajung sa ocupe posturi pe bani frumosi! Profesorii sunt de vina,minim 5ani de munca in folosul comunitatii
1
1
In '97 '98 mita si coruptia zguduia ANMB. Va inchipuiti oare ca cel ce lasase haina de militar pentru Primaria C-ta, nu a inlesnit promovarea examenelor diverselor progenituri aciuate in acea scoala de spagari si betivi? Desi sunt profesori inteligenti si unii chiar cu renume, lacomia si nesimtirea ies si aici la suprafata. Sunt si dascali care isi merita pe deplin respectul studentilor. Adevarati Oameni! Totusi ei sunt extrem de putini...
4
1
Asta si-a recunoscut vina, dar ancheta e in toi. Va urma...
2
3
Din toata asta a intrat doar un biet plutonier? Ha ha ha ....ce tare...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218