REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.2° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Un minor a ajuns în comă, după ce l-a bătut un necunoscut

Un minor a ajuns în comă, după ce l-a bătut un necunoscut

Virgil STOIAN 31 octombrie 2022 | 00:00 1697

Cosmin Nicolae Duda a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 21 octombrie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, în urma unui conflict cu victima, a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona feţei, spărgându-i buza. În urma loviturii, victima, un minor de 15 ani a căzut și s-a lovit la cap, intrând în comă la ajungerea în spital.

Potrivit anchetei, conflictul dintre cei doi a început cu două luni înainte de incident, atunci când agresorul l-a amenințat cu bătaia și cu moartea  pe minor, deoarece făcuse niște glume la adresa unui văr de-al lui. Inculpatul a avut ocazia să își ducă amenințarea la îndeplinire, atunci când a stabilit o întâlnire cu victima, în parcul de la Far, pentru a lămuri situația. La bătaia ad-hoc s-au strâns în jur de 15 persoane, victima fiind sfătuită să nu accepte confruntarea. Potrivit declarațiilor victimei, s-a trezit întins pe jos, având sânge la nivelul feței, o leziune la buza inferioară și pe asfalt era o baltă de sânge. Cu toate că a reușit să ajungă singur acasă, minorul a trebuit să fie transportat la spital, unde intrat în comă, pentru trei zile. Ulterior, acesta a fost operat, prezentând un hematom la nivelul capului. Victima s-a constituit parte civilă, cu suma de 80.000 de euro.


În ceea ce priveşte latura obiectivă, instanța a reținut că elementul material al laturii obiective a infracţiunii de vătămare corporală  a constat în acțiunea inculpatului, care pe fondul unei stări conflictuale cu persoana vătămată, a exercitat acte de violenţă fizică asupra acesteia, în sensul că a lovit-o cu pumnul în zona feţei, acţiune care a determinat căderea acesteia la sol şi lovirea în zona extremităţii cefalice, aspect ce i-a provocat persoanei vătămate leziuni traumatice care au necesitat 65-70 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Cosmin Nicolae Duda la 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389