REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

UN OFIȚER MARITIM a fost prins cu DROGURI, imediat după ÎNTOARCEREA din VOIAJ

UN OFIȚER MARITIM a fost prins cu DROGURI, imediat după ÎNTOARCEREA din VOIAJ

Replica API 6 aprilie 2021 | 00:13 8598

Ionuţ Mircea B. a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, după ce a fost surprins, împreună cu alte trei persoane, având asupra lui droguri, pe care intenţiona să le consume împreună cu însoţitorii săi. Ofiţer maritim de meserie, Ionuţ Mircea B. doar ce se întorsese din voiaj, drogurile fiind cumpărate din zona Gării de Nord din Bucureşti.

Cum a fost prins inculpatul

Cei patru au fost surprinşi, în automobilul unuia dintre ei, în parcarea clubului “Ego” din Mamaia de cinci subofiţeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, care îi cunoşteau ca fiind consumatori de substanţe interzise. După legitimare celor patru, în buzunarul drept al pantalonilor lui Ionuţ Mircea B. jandarmii au găsit un ambalaj de șervețele nazale marca „ZEWA", în care se afla substanță vegetală de culoare verde-oliv, sub formă de mugure, cu miros specific de cannabis, inculpatul relatând că „iarba" fusese procurată de către el din București, pentru consum propriu, în timp ce restul tinerilor din mașină au susținut că nu aveau habar despre existența drogurilor asupra amicului lor.

Ce a declarat Ionuţ Mircea B.

Potrivit declaraţiilor inculpatului, acesta a revenit din voiaj iar de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă" București a fost preluat cu mașina de ceilalți trei prieteni. Până să plece spre Constanța, grupul celor patru a trecut prin zona Gării de Nord din capitală, de unde, de la un necunoscut acolo întâlnit, inculpatul a cumpărat circa o jumătate de gram de cannabis, context în care susține că marfa fusese procurată pentru consum propriu, că ceilalți trei tineri au aflat despre achiziționarea ei, dar că doza a rămas intactă până la momentul depistării, iar legat de cele întâmplate a afirmat că, pe seară, acompaniat de aceiași trei amici și folosind același autovehicul, a ieșit la plimbare prin Mamaia, luând cu sine și punguța cu cannabis procurată din capitală.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut faptul că inculpatul este la prima abatere, a recunoscut săvârșirea faptei, s-a prezentat constant în fața organelor judiciare și nu are antecedente penale, precum și din analiza circumstanțelor reale de comitere a faptei și datele personale ale inculpatului se constată că infracțiunea comisă are un nivel de pericol social scăzut, periculozitatea inculpatului este la un nivel redus, așa încât regimul sancționator trebuie să reflecte aceste aspecte specifice cauzei, mai ales că este prima pedeapsă ce i se aplică. Instanța a decis condamnarea lui Ionuț Mircea B. la la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3600 lei, reprezentând 90 zile amendă cu o valoare a zilei - amendă de 40 lei pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foitos Ionut de la valu traian vinde toata ziua pe la colturi droguri la copii are un seat altea cu nr de inmatriculare FOI pe ala nu il vede nimeni niciodata si cu colegul lui la fel, mie sila de sistemul asta infect , copiii distrusi ca politia nu ia atitudine...
0
0
Mister Virgil Stoian o fi baiatu ala drogat da si tu esti un reporter de cacat.ai scris in titlu ca si cum sa intors cu droguri de pe vapor sa faci vizualizari la articol.Stai jos 4
2
0
Ce stire de cacao...pai si ceilalti 3 tineri cu se ocupau?
0
0
Ultima laba era facuta sub efectul drogului
0
2
Zici ca cine stie ce mm stire ai scris . Sa ma pis pe voi de sclavi.
8
1
Te-ai zacat pe el de voiaj.
2
4
BURCA MIRCEA UN 3 AR BASHIT DE LA CAPITAL..UN LABAGIU
6
8
Sunteti praf, stire impresionanta, altceva mai important nu ati gasit
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468