REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un parlamentar german a depus plângere pentru ştergerea datelor de pe un telefon utilizat de Ursula von der Leyen

Un parlamentar german a depus plângere pentru ştergerea datelor de pe un telefon utilizat de Ursula von der Leyen

Replica API 23 decembrie 2019 | 00:00 332

Ursula von der Leyen

Sursa foto: www.tagesschau.de

Un parlamentar german a declarat sâmbătă pentru DPA că a depus plângere penală pentru ştergerea datelor de pe un telefon mobil utilizat de fosta titulară a portofoliul apărării de la Berlin şi în prezent preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Tobias Lindner, parlamentar din partea Verzilor, a declarat că plângerea priveşte suspiciuni privind ştergerea unor documente.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat sâmbătă că nu are cunoştinţă despre primirea plângerii.

Informaţia privind ştergerea de informaţii de pe mobil a apărut în timpul unei audieri cu uşile închise a comisiei parlamentare care anchetează presupuse nereguli, precum angajarea unor consilieri externi în domeniul IT de către Ministerul Apărării, când Ursula von der Leyen era în funcţie.

Telefonul mobil urma să fie analizat în cursul investigaţiei, care anchetează acuzaţii care pleacă de la încredinţarea incorectă de contracte până la nepotism în aşa-numita "afacere a consilierilor".

Lindner, un membru al comisiei de anchetă, a spus că ştergerea de date de pe telefonul mobil poate fi echivalată cu distrugerea de probe.

Ministerul Apărării a precizat că datele de pe telefonul mobil au fost şterse din cauza unui "incident de securitate" şi că Ursulei von der Leyen i s-a dat un nou telefon mobil.

În ianuarie, un furt de date la scară mare din Germania a făcut ca datele personale a sute de figuri publice să fie publicate pe un cont de Twitter, printre ei aflându-se artişti, prezentatori, cancelarul Angela Merkel şi fostul ministru al apărării Ursula von der Leyen. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272