REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un poliţist a fost MĂCELĂRIT pe un peron de gară. Care este urmarea?

Un poliţist a fost MĂCELĂRIT pe un peron de gară. Care este urmarea?

Replica API 21 iulie 2018 | 00:00 236

Sindicaliştii SNPPC trag din nou un semnal de alarmă!

Sindicaliştii SNPPC trag din nou un semnal de alarmă!

S-a împlinit un an de când polițistul Sorin Vezeteu își găsea sfârșitul pe peronul gării Burdujeni din județul Suceava. O moarte groaznică, sub o ploaie de lovituri de cuțit, sub privirile îngrozite ale călătorilor CFR.

Potrivit martorilor, pe 20 iulie 2017, Sorin Vezeteu, ajutorul șefului de post, se afla pe peron, când un individ – identificat ulterior ca fiind Ioan Beșu, de 24 de ani – s-a apropiat din spate și a început să îl lovească cu un cuțit. De zeci de ori, în spate, în gât și oriunde nimerea. Nu s-a oprit nici atunci când omul legii a căzut la pământ.

A fugit, dar a fost prins ulterior de colegii polițistului decedat. Adus în fața anchetatorilor, criminalul și-a recunoscut fapta fără nicio remușcare. Și-a explicat gestul spunând că în trecut polițistul îl surprinsese circulând fără bilet de călătorie și l-ar fi amendat. Nu regreta crima.

Polițistul Sorin Vezeteu avea 38 de ani și era tatăl a doi copii. Post mortem a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, ucigașul lui a ajuns după gratii, dar ce s-a schimbat într-adevăr, astfel încât viața colegilor lui să fie mai protejată, astfel încât alții să nu mai cadă victime în cazuri similare?

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Biroul Județean Constanța, spun că nu s-a schimbat mai nimic. Teoretic, li s-au distribuit veste antiglonț/antiînjunghiere.

În fapt, spun sindicaliștii, sunt prea puține.

„Între timp, în România au fost distribuite vestele antiglonț/antiînjunghiere: o vestă la nouă polițiști. Acesta este procentul pe care MAI îl dorește protejat în rândul angajaților săi: 11%. Restul de 89% intră la categoriile: „Dumnezeu cu mila”, „Lasă, mă, că nu se va întâmpla din nou așa ceva”, „Fricoșilor, vreți veste antiînjunghiere”, „Fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă!”, „Cine te-a pus să te bagi între violenți?”, „Astăzi mi-o veni mie rândul?”.

Moartea polițistului Sorin Vezeteu a fost intens mediatizată, politicienii au profitat din plin pentru a mai acumula ceva capital electoral și... cam atât.

Noi avem datoria de a nu uita și de a aduce aminte celor care ne decid soarta să nu uite promisiunile făcute pe fondul unor astfel de evenimente care nenorocesc familii, copii, părinți, frați, surori, prieteni, polițiști, și nu în ultimul rând, instituția Poliției.

Odihnă veșnică, Sorin Vezeteu! Cel puțin noi nu te vom uita niciodată, pentru simplul fapt că... EROII NU MOR NICIODATĂ!”, a transmis Vasile Zelca, președintele SNPPC Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Propun sa dam o vesta la 20 de parlamentari si sa i trimitem la injunghere sigura in cele mai periculoase locuri din romania asta sufocata de penali. Eu zic ca se va face o curatenie exemplara si asa vor intelege si ei sa dea in plm dotarile necesare acestor oameni care si risca vietlie in fiecare zi pt a pune o paine pe masa si pt a ne apara de infractori!
0
0
Moarte ciumei rosii!!!
5
1
lasa ca Tudorel le face si pensie daca va omoara sau va violeaza
3
4
ba da, s-a schimbat ceva. Au dat drumul mai multor infractori pe strazi prin legea compensatiei.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614