REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un POLIȚIST din CONSTANȚA REFUZĂ să DEA AMENZI pentru MASCA de PROTECȚIE!

Un POLIȚIST din CONSTANȚA REFUZĂ să DEA AMENZI pentru MASCA de PROTECȚIE!

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:17 9547

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a decis să... ia ”atitudine”. Și nu oricum! Acesta a afirmat public, pe rețelele de socializare, că refuză să verifice și să aplice sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție. Acum a ajuns în atenția Biroului Control Intern din cadrul IPJ.

sursa foto: rfi.ro

”Eu unul....... indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Chiar dacă multe persoane au aprobat atitudinea omului legii, iată că reprezentanții IPJ Constanța au transmis faptul că ”La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”. Demersurile reprezentanților IPJ au fost făcute în urma unor sesizări.

Așa cum este precizat mai sus, chiar dacă au existat și cei care i-au dat dreptate polițistului, au existat și persoane care nu sunt de acord cu atitudinea lui. "Dacă nu i se pare corectă această sarcină de serviciu, să facă sesizări, să vorbească cu șefii. Să rezolve altfel. Ce e asta: eu nu fac? Dar suntem pe maidan? La oricare alt loc de muncă nu se acceptă așa ceva. Nu îndeplinești sarcinile de serviciu, pleci. Nu îți convine, îți dai demisia. Nu mi se pare normal ca tocmai un om al legii să refuze să respecte legile din pandemie. Și să mai și instige", a spus, pentru Replica, un cetățean.

Amintim faptul că, începând cu 8 ianuarie, a intrat în vigoare măsura: obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Mai exact, măștile textile nu mai sunt permis.

Se exceptează de la măsura prevăzută, următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo lui. Un om cu caracter.
2
0
Daca ar sti sa si scrie corect gramatical, ce bine ar fi. S-ar da singure amenzile alea la masca...
3
6
Este foarte simplu sa faci deosebirea intre o masca chirurgicala si una de panza !! Asa ca politistul nu a respectat legea si trebuie sa plateasca . Este o rusine , nu un erou cum il cred unii !!!
5
21
Bravo lui om cu caracter
26
7
Superiorii sa il sooga de pla ca si pe noi de altfel
22
4
Respect pentru domnu Politist, ar trebui sustinut de noi oamenii de rand
33
5
Felicitari, politistului! Bravo! Un exemplu pe care multi politisti ar trebui sa-l urmeze!
36
8
Bravo ,ar trebui ca si colegii lui sa ia exemplu de la el.Cand va cereti drepturile nu sunt resurse ,dar in rest trebuie sa faceti tot,dar tot ce hotarasc altii!
33
4
ce sai faca superiorii?ca nici ei nu stiu
23
3
corect!bravo!pai cum plm sa fie conforme cind o pui pe mufa se rup elasticele?!si cum plm sa opreasca virusu' ,ca daca dai o basina te sufoci?hahahahaha....
25
4
Bravo lui, bun exemplu! Om cu caracter!
47
9
dar ce stie sa faca?poate sa ia spaga.domnilor politisti apucativa de treaba ptr.ca prin nemunca voastra sunteti partasi la distrugerea tarii.
13
42
cum stabileste politistul daca masca este comforma cand institutiile statului nu pot. ganditi si voi.
57
1
Se ocupa de ma-ta!
35
5
Bravo coaie ! Sa vezi acum ce te plimba astia pe la Control Intern sa dai cu pixul, ca deh ai patat imaginea polutiei
41
5
atunci sa refuze sa ia salariul! ce face toata ziua,ce fac toata ziua in afara de plimbari??????
15
66

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367