REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un preot a fost prins beat la volan după ce, anterior, scăpase un copil în cristelniță, la botez

Un preot a fost prins beat la volan după ce, anterior, scăpase un copil în cristelniță, la botez

Replica API 1 august 2022 | 00:00 2951

Preotul Liviu Mușat, din Tortoman, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sentința a fost dată de Judecătoria Medgidia pe 26 iulie și nu este definitivă. Preotul a fost prins, sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un autoturism, pe breteaua de acces de la A2, km 160, sens către Constanţa având o alcoolemie de 1,37‰ în sânge. Nu este prima oară când preotul este prins beat, acesta fiind descoperit cu o alcoolemie de 0,86 în aerul expirat, imediat după ce oficiase un botez, în cursul căruia scăpase copilul în cristelniță.

Liviu Mușat

Liviu Mușat a fost prins conducând pe drumurile publice respectiv pe breteaua de acces de la A2, km 160, sens către Constanţa, autoturismul marca Opel, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv la proba 1 (ora recoltării 00:35) o îmbibaţie alcoolică de 1,37‰, iar la proba 2, (ora recoltării 01:35), s-a stabilit o valoare de 1,21‰ gr. alcool în sânge. Bărbatul fusese implicat, cu doar câteva zile înainte de incident, în timp ce oficia un botez, cu o alcoolemie de 0,86 în aerul expirat. În timpul acelui botez, preotul a scăpat copilul în cristelniță. În acel caz, s-a dat clasare pentru că s-a stabilit că din punct de vedere medico-legal, nu au fost regăsite elemente medicale obiective care să susţină punerea în primejdie a vieţii copilului şi nici alte urmări. Conform Arhiepiscopiei Tomisului, rezultă că din punct de vedere disciplinar suspectul a încălcat regulile canonice și disciplinare. De altfel, din actele anexate rezultă că acesta este alcoolic, aproape singura sa ocupație fiind aceea de a consuma alcool în fiecare zi și în cantități extrem de mari, fond pe care este extrem de prost perceput de enoriași și de personalul bisericii, pe care îi exploatează și nu le plătește pentru munca depusă.

Liviu Mușat

Instanța a constatat că elementul material rezultă din probele administrate pe parcursul procesului penal. Infracțiunea incriminată fiind de pericol, urmarea imediată a faptei săvârșite de către inculpat constă în punerea în pericol a siguranței traficului rutier. Starea de pericol pentru valoarea ocrotită de actele normative mai sus menționate s-a produs prin însăși săvârșirea acțiunilor a conduce pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se aflată sub influența alcoolului. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Liviu Mușat la un an de închisoare cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde e Teodosie sa mai faca o slujba de soare acum..a ploua prea mult acum bai popa belita.lol
2
1
Bine ca nu a sarit dupa copil.
0
0
Cu respect parinte
0
0
nu a facut accident. Pai la 1,37 alcool in singe 99 la suta din populatie e in coma si agonie. Rezistent mistul de popa !
1
0
astia cand nu fura se imbata!
1
0
dupa ce ya servit pe multi din pnl, cu firme acum e dat de o parte , e baiat bun, nu e singurul din parohia cta,.
0
0
in religia si popii vostri!
0
0
Este preot la Rasova,nu la Tortoman!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218