REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un primar din România propune INTERZICEREA petardelor

Un primar din România propune INTERZICEREA petardelor

Replica API 4 ianuarie 2020 | 00:00 369

Prea multe incidente grave!

Prea multe incidente grave!

În ultimele zile, un om a murit, iar altele au fost rănite din cauza petardelor. În timp ce PSD a decis să iniţieze un proiect de lege care să “îmblânzească” legea pentru cei care comercializează materiale pirotehnice, un primar din România propune interzicerea petardelor pe raza municipiului pe care îl conduce!

Un bărbat din Iaşi şi-a pierdut viaţa după ce şi-a băgat o petard aprinsă în gură, un câine a fost mutilat de o petardă, iar o tânără din Cernavodă a ajuns la spital, cu riscul de a-şi pierde vederea. Sunt doar trei exemple despre consecinţele pe care această distracţie le poate avea. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, propune interzicerea petardelor. “Trecând în revista ce s-a întâmplat în aceste prime două zile ale anului, am constatat apariția unui număr exagerat de cazuri de rănire gravă și foarte gravă din cauza utilizării excesive a petardelor și artificiilor de către copii. Sigur, toți am fost copii și ne-am simțit tentați să folosim la sărbătorile de iarna petarde și artificii, dar cred că ochii și mâinile unui copil sunt infinit mai importante decât simpla distracție pe care o oferă utilizarea petardelor. De aceea, voi propune în dezbatere publică, pentru acest an, un proiect de hotărâre a Consiliului Local Iași care va avea în vedere interzicerea utilizării de petarde pe raza municipiului Iași. Începem cu utilizarea petardelor pentru că s-au dovedit a fi cele mai riscante, și nu doar pentru copii. De asemenea vom prevedea sancțiuni foarte drastice mergând până la nivelul maxim al amenzii (25.00 lei) pentru cei care le comercializează și, desigur, alte măsuri pentru utilizatori, funcție de vârsta acestora”, a transmis edilul.

Conform primarului din Iaşi, în aceste zile în secţia de primire urgenţe a Spitalului Municipal a ajuns 6 cazuri dificile, la care se adaugă “presiunea exagerată pe care trebuie să o îndure celelalte viețuitoare: câini, păsări etc.” din cauza petardelor.

“În ceea ce privește focurile de artificii, voi propune ca aceste spectacole să se organizeze astfel încât să se reducă la maximum potențialul de pericol asupra ființelor vii. Autorizaţia pentru organizarea şi desfăşurarea jocurilor de artificii în spații publice va trebui să conțină specificații clare cu privire la: momentul executării, locul desfășurării, calibrul și posibilele pericole indiferent de amploarea acestora”, a mai transmis Chirica, adăugând că propunerea o lansează în dezbatere publică, pentru a şti exact ce îşi doresc cetăţenii.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara petarde?Se desfiinteaza nationala de fotbal?
2
1
Pai su curvele din Contanta ce fac? Hihihi
6
3
sa le interzica, ne-am saturat de bubuituri ca de grenade
9
8
recunosc ca sunt un tem bel si imbecil
8
4
de ce mama dracu le-au inventat chinezii acum 3000 de ani ,daca citea legea petardele pt consumul populatiei sunt interzise si confisca politia tone in fiecare an
13
1
Buna idee.Sunt 100% de acord
11
11
In ultimele zile, un om a murit, iar altele au fost ranite. Alte ce, alte oameni? E ceva sa scrii articole pe care ai pretentia sa le citeasca lumea si tu sa fi certat cu gramatica.
7
3
Propun sa interzicem si circulatia rutiera care produce zilnic pagube si apar victime. Mor oameni, animale, genereaza chiar si incendii polueaza. Pe aceeasi logica sa interzicem tot. Nu mai bine educam oamenii si limitam ce produse pirotehnice se pot folosi cand si cine sa utilizeze asa ceva?
20
15
Nu se mai poate , in fiecare an aceeasi poveste....zici ca incepe razboiul , oameni schilodoti , morti ,bubuituri infernale , pisici si caini ai strazii traumatizati , etc . Pana cand ?
28
7
Esti cam prostut sau prost primare toate acele petarde pocnitori sunt interzise deja
8
3
Vrea s-o interzica pe ma-sa. Bietul imbecil, a facut-o pe revolutionarul in psd. Uite ca vin alegerile si-i vine si lui nota de plata. Poc poc.
16
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218