REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un șofer de autobuz a oprit în stație… pe trotuar, când a văzut că banda este ocupată. Video

Un șofer de autobuz a oprit în stație… pe trotuar, când a văzut că banda este ocupată. Video

Andreea Vlaicu 27 februarie 2024 | 00:00 14414

O cameră de filmat amplasată pe bordul unei mașini a surprins o manevră de-a dreptul șocantă, executată de un șofer de autobuz din Constanța, care a pus în pericol viețile pietonilor. Conducătorul vehiculului, care a întâmpinat un mic ambuteiaj deoarece ceilalți participanți ai traficului așteptau regulamentar într-o intersecție cu sens giratoriu, s-a simțit „nevoit” să urce pe trotuar pentru a opri în stația de autobuz deoarece nu a avut răbdare să aștepte la coada creată. Norocul pietonului a fost că aștepta în stația acoperită și nu direct pe trotuar, astfel risca să fie accidentat.

Un sofer de autobuz a oprit in statie… pe trotuar, cand a vazut ca banda este ocupata. Video captură din înregistrare

O cameră de bord, de foarte multe ori, poate fi, cum s-ar zice, o„minune la casa omului”. Cu ajutorul ei poți să captezi incidentele din trafic și să fii mai conștient de ce se întâmplă în jurul automobilului tău. Însă, ce te faci atunci când surprinzi manevre mai mult sau mai puțin ilegale făcute de ceilalți participanți la trafic? Este și cazul unui constănțean care a reușit să înregistreze un șofer de autobuz făcând o manevră îngrijorătoare.

Mai exact, în imagini se vede cum șoferul CT Bus, pentru a ocoli coada ce se formase înaintea unui sens giratoriu, a sfidat orice lege și a depășit prin dreapta mașinilor, oprind în stație, pe partea de trotuar pe care pietonii așteaptă sau sunt în trecere, ca și cum ar fi ceva normal.  Autobuzul, care circula pe ruta 44 (Galeriile Soveja - Poarta 1 Port), este surprins cum urcă pe trotuar cu toate roțile de pe partea dreaptă și își deschide ușile pentru a urca călătorii. Norocul a fost că în stație se afla doar o femeie și că aceasta a așteptat în stația acoperită și nu pe trotuar. 

Încă nu există o lege clară privind filmările capturate cu camera de bord

În urmă cu doi ani, Camera Deputaţilor respingea propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. În respectiva propunere de lege se spunea că poliţiştii vor putea da amenzi şi în baza filmărilor făcute în trafic cu ajutorul camerelor de bord.

Totuși, în prezent există pe circuit în Camera Deputaţilor o nouă propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată şi pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal. În această propunere de lege se spune, printre altele, că poliţiştii vor putea da amenzi folosind informaţii furnizate de camerele video de pe bord, cu condiţia ca proprietarul aparatului să dea o declaraţie pe propria răspundere că imaginile nu sunt modificate.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au nici o zi de munca, traiesc pe banii Statului, sau ai parintilor....Activitatea lor principala este sa arate cu degetul spre cei ce muncesc ! Pe fecebook toti pozeaza in justitiari si aparatori ai dreptatii si a ordinii civice, in realitate...sunt niste ratati produsi de un sitem la fel de ratat !
0
0
El nu a gresit niciodata, daca avea viteza si intra pe trotuar era allceva
0
1
sifon esti tu ma handicapatule. In tara asta plina cu cacati cum esti tu, raportarea infractiunilor este sifon, iar in tarile occidentale este un simt civic. Dute dracu si mori in p***a matii ca sa scapam de jigodii ca tine formate de comunisti ordinari. analfabetule. mars la scoala ca nu ai realizat nimic in viata. esti croit numai pe inselaciune si incalcat legea!
6
5
Ce de sifoane aici.toti sunteți corecti javrelor?
4
8
pai da ba ca astia ca tine deranjeaza pe ceilalti si ei cred ca scapa. o sa mai scape o perioada, da latu se strange.
5
0
prostuleeee esti un p***t
3
1
pai asta e romania. e tara descurcaretilor ba boule si de asta e in halul asta. bagamia p**a in gura ta de p***t. a incalcat legea sa raspunda ba boule. nu e descurcaret. e un animal ca si tine jigodie care esti
3
3
Foarte bine, si eu as fi facut la fel. Pentru ca se circula de-a-mboulea. 90 la suta sunt soferi ratati.
8
7
sa inteleg ca acest asa zis ziar il citeste doar taximetristii si soferii de ctbus isuse
4
5
Inconștiență bate filmul! Acest șofer este pericol public atât pentru pietoni cât și pentru călători Vorbește camera de înregistrare!
6
9
daca are 20t sau 100t si 30km/h inaintea trecerii de pietoni conform indicatorului si isi asigura o distanta de franare daca vede vreun nebun ca se indreapta spre trecere cum plm nu poate sa opreasca ma retardatule? problema e alta, ca tu ai 70km/h in dreptul trecerii si asta e motivul pentru care spui ca 20t nu pot opri! handicapatilor, preventia la trecere e aceeasi si pentru 1t si pentru 20t, pietonii ar sta pe trotuar pana s-ar elibera complet strada dupa bibilica voastra
4
6
Cum sa intre in tine fara nici-un motiv ? Asa,de amorul artei !? Crezi ca oamenii astia nu au alta treaba decat sa-l caute pe Florin ! Sau, a intrat in tine pentru ca tu i-ai taiat fatza, ia mai gandeste-te !!! Iar cu prioritatea la pietoni este discutabila, daca vrei sa mori calca pe trecere la cativa metri in fata lui....bai nene, uni au probleme grave in a intelege in ce lume traiesc. Ala are 20T , cum sa-ti opreasca tie in cativa metri ? CA ESTI TU PIETON CU DREPTATEA IN MANA ! Pentru masini grele, camioane,autobuze, etc. Trebuie sa avem putina intelegere ca si pieton.
9
4
Asta din filmare nu e sofer de autobuz. E un ghiolban.
14
4
Din ciclul am dat “douas da lei” si mi-am pus camera in bord sa-i filmez “paia”. Eu sunt corectitudinea intruchipata. “Paia” filmati ii pun pe facebook sa-i fada toti ce fac ei. Multi cretini si p****i gramada!!!
20
6
Statia aia e legal infiintata ? Are avizul politiei rutiere ? E prevazuta in regulamentul local de transport ? Asta trebuia scris....
19
5
Vad ca nu sa revoltat nimeni cind primarul vostru, "amiralul" chitac a DESFIINTAT refugiile ptr autobuze, acestea blocind o banda de circulatie pt a opri in statii...Numai niste idioti puteau gindi si aproba asa "modernizare".
31
4
Ăștia sunt niște gunoaie,nu se asigură,vorbesc la telefon,intră în tine fără niciun motiv,au un comportament foarte agresiv pe stradă,nu înțeleg de ce poliția nu ia măsuri,nemaifiind nevoie să spun de prioritate la pietoni
14
25
Autobuzele liniei 44 pleaca din henry coanda. Probabil era plin de locatari ai acestui mirabolios cartier care se grabeau la munca si nu doreau sa intarzie niciun minut. Din cauza asta se grabea soferul. Ca nu toti lucreaza online ca primarul wc!
29
4
Esti handicapat mintal rau de tot sifonare..
23
14
Florine,tu esti vreun sfant la munca ? Nu incalci nici-o regula ? Probabil ca nu muncesti, si nu poti intelege ce inseamna sa fii prins intr-un ritm de munca...si sa mai ai si vicii ! As fi tentat sa te inteleg, dar.... tu crezi ca painea ce o mananci...la fabricarea ei,brutarul nu a tras o tigara la ''gura sobei '' ?, cel care face transporturi de substante periculoase...nu fumeaza la volan ? Doctorul ce te consulta...doar ce a stins tigara pana sa ajunga la tine ! etc, etc. Singurul avantaj al acestor oameni este ca nu-i poate vedea nimeni, scapa de privirile agere ale unor oameni care se hranesc din rautate , dar ei se cred justitiari ! Sincer, incearca sa scapi de de obiceiul asta ...nu-ti face bine nici tie ! O zi buna.
28
13
Voi aveti impresia ca daca pietonul era expus pe trotuar facea manevra asta ? Cu siguranta ca nu ar fi trecut peste pieton ! Probabil ca sunt 400-500 de autobuze in orasul asta, si nu mai aveti loc de ele ! O fi avut el vreun motiv intemeiat, daca cel din fata a pus avarii, ca i s-o fi oprit motorul !!!??? Sau rezolvat toate problemele cu turismele parcate pe trotuar, zeci de mii de masini blocheaza torotuarele....si l-ati gasit pe amaratul asta, care probabil de nevoie a facut o manevra,pe un trotuar aproape ca si inexistent ! I-a plimbati-va si prin centru, sa vedeti giboni cu masini de lux parcati pe trotuare proaspat reabiliate !!!
40
9
Foarte bine trebuie filmati si cand fumeaza in cabina si nu respecta regulile, chiar eu am facut sesizare la ANPC .
30
30

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436