REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un şofer inconştient a pus în pericol participanţii la trafic din Constanţa! Se putea întâmpla o tragedie

Un şofer inconştient a pus în pericol participanţii la trafic din Constanţa! Se putea întâmpla o tragedie

Replica API 15 februarie 2017 | 07:51 367

Incredibil ceea ce s-a întâmplat marţi, 14 februarie, a.c., pe un drum din judeţul Constanţa! Dacă aţi observat că pe drumul Năvodari-Lumina sunt bucăţi de lemn tocat, să ştiţi că acestea au sărit dintr-un vehicul de transport. Acest lucru este destul de grav, având în vedere că în orice clipă se putea produce o tragedie. Situaţii de acest gen au tot fost întâlnite pe drumurile de la malul mării, aici fiind vorba despre bunurile divizibile, adică materiale vrac transportate fără ambalaj, în grămezi neordonate, sub formă de pulbere, granule sau bucăţi, ori materiale fluide sau semifluide provenite din: producţia de metale feroase şi neferoase; recuperarea fierului vechi; deşeuri de orice tip rezultate din activitatea de construcţii; exploatări forestiere sau depozite de material lemnos; exploatări agricole sau depozite de produse agricole; exploatări miniere, de carieră sau balastieră; staţii de betoane, mixturi asfaltice, aditivi şi lianţi în construcţii.

Potrivit legii aflate în vigoare, printre obligațiile transportatorilor se află și aceea de a nu transporta bunuri divizibile cu vehicule din dotarea cărora lipseşte prelata, iar în cazul în care vehiculele sunt prevăzute prin construcţie cu obloane, acestea trebuie să fie asigurate cu sisteme de închidere care să împiedice deschiderea accidentală a obloanelor în cursul transportului şi scurgerea bunurilor divizibile. Actul normativ prevede și sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea obligațiilor menționate mai sus.

Mihaela UNGUREANU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe DN39 se circula cu autoutilitarele neacoperite carand nisip,pitris,si alte materiale care sar din masina putand oricand sa produca neplaceri autoturismului din spate prin spargerea parbrizului,lovirea capotei,plafonierei depinde cum cad acele obiecte in timpul transportului.
1
0
Drumu ala eu l am facut slugilor
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614