REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un STUDENT, BEAT MORT, a AVARIAT 4 autoturisme

Un STUDENT, BEAT MORT, a AVARIAT 4 autoturisme

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 4830

Andrei C., student şi agent comercial, a fost condamnat de Judecătoria Constanţa la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că regretă ce s-a întâmplat. Decizia nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. În plus, acesta este cunoscut cu antecedente penale întrucât, în 2018, a condus un autoturism, în localitatea Eforie Nord, fără a poseda permis de conducere.

3,01 g/l alcool pur în sânge

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 12.09.2019, în jurul orei 22:50, bărbatul a condus pe drumurile publice autoturismul marca Mercedes, deși anterior consumase băuturi alcoolice. În fapt, în acea seară, un echipaj de poliție a fost direcționat de către dispecerat să se deplaseze teren, unde avusese loc o tamponare. Conform procesului verbal încheiat cu acea ocazie, la fața locului au fost identificate cinci autoturisme care prezentau diferite avarii. Andrei C., vinovat de producerea accidentului, se afla în picioare lângă autoturismul pe care l-a condus. Pe parcursul discuțiilor cu persoana în cauză, s-a constatat că emana halenă alcoolică, astfel că s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,o8 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din documentul eliberat de către Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanţa, a rezultat că inculpatul prezenta o alcoolemie de 3,01 g/l alcool pur în sânge.

Ce a declarat vinovatul

Fiind audiat, bărbatul a declarat că în acea seară a consumat circa 500 ml de votcă, iar în jurul orei 22:00 a luat hotărârea de a pleca spre casă. În acest sens, a condus autoturismul marca Mercedes din zona Gării CFR, pe bulevardul 1 Mai, unde a pierdut controlul volanului, tamponând alte patru autoturisme parcate în zonă, acestea suferind diferite avarii. Andrei C. a susţinut în faţa instanţei că, deşi a avariat cele patru autoturisme, a purtat discuții cu proprietarii acestora și a achitat în integralitate contravaloarea avariilor săvârșite.

2 ani de închisoare cu suspendare

Instanţa a hotărât să-l condamne pe bărbat la 2 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, dispunând, în acelaşi timp, suspendarea executării pedepsei și stabilind un termen de supraveghere a individului timp de 4 ani. Astfel, Andrei C. a fost obilgat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. De asemenea, bărbatul este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi tineri santem viitoru tari
4
4
deci nu era beat cum trebue, a platit si daunele era baiat de ...tata si mama , frati ,surori cu bani cu bani Student necajit si pus pe carte!
8
1
500 ml votca - 2 ani cu suspendare. Daca mai si omora un om luat 3 ani cu suspendare
10
1
Tineretul cretin de astazi! Sictir !
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272