REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un traficant care vindea etnobotanice în curtea școlii, condamnat

Un traficant care vindea etnobotanice în curtea școlii, condamnat

Replica API 5 mai 2022 | 22:12 1454

Eduard Teodor Tudorică a fost condamnat la 10 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 29 aprilie 2022, și nu este definitivă. Bărbatul, supranumit Skipy, a fost surprins în mai multe rânduri în timp ce comercializa etnobotanice, locurile preferate fiind în apropierea Liceului Decebal sau în zona magazinului Lidl din Tomis 3.

Potrivit anchetei, Eduard Teodor Tudorică, supranumit Skippy, la diferite intervale de timp, a efectuat, fără drept, operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Bărbatul a fost depistat pe strada Cișmelei, lângă Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu„, având asupra lui pliculețe din material plastic transparent, în interiorul cărora se aflau fragmente vegetale de culoare verde, susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Unul dintre clienți i-a devenit șofer

Unul dintre martori, în urma audierii, a declarat că și el comercializa etnobotanice doar de la inculpat, de trei patru ori pe săptămână. Acesta ar fi cumpărat de fiecare dată 3 pliculețe, pentru care plătea 60 de lei. De la relația traficant-consumator, Skippy a început să folosească martorul ca șofer, acesta transportându-l cu mașina tatălui său, în diferite zone din oraș, unde inculpatul comercializa etnobotanice. Plata ”șoferului„ era de 150 de lei pe zi, fiind alegerea acestuia dacă să cumpere sau nu etnobotanice de acei bani.

Inculpatul și-a recunoscut fapta

Audiat în calitate de suspect, Eduard Teodor Tudorică a declarat că este consumator de etnobotanice de foarte mulți ani, iar că de regulă cumpăra o cantitate mai mare din care vindea o parte. Din două în două zile cumpăra etnobotanice în valoare de 200 de lei, doar o mică parte vânzând-o cealaltă fiind pentru consum propriu.

Eduard Teodor Tudorică a fost condamnat la 10 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 29 aprilie 2022, și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212