REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un viitor depozit farmaceutic din zona Vivo ar putea fi demolat!

Un viitor depozit farmaceutic din zona Vivo ar putea fi demolat!

Replica API 10 aprilie 2020 | 12:05 2144

O hotărâre de consiliu local aprobată în anuarie 2018 a fost anulată de magistrații constănțeni, la solicitarea Prefecturii Constanța, la finele anului trecut.

Este vorba despre aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil P+1e - birouri și depozit farmaceutic, bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Vivo, parcela a 592/20/1, investitor SC Alfa Medical SRL. Acțiunea împotriva Consiliului Local Constanța a fost depusă în ianuarie 2019. Hotărârea în cauză a fost adoptată fără să respecte prevederile legale.

În septembrie 2018, Inspectoratul Judetean în Construcţii Constanţa a înştiinţat prefectura că, urmare a unei sesizări, au fost efectuate verificări referitoare la legalitatea adoptării de către CL a hotărârii 24/30.01.2018 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu-construire imobil P+1E-birouri și depozit farmaceutic, situat pe Aurel Vlaicu, investitor fiind SC Alfa Medical SRL. Reprezentantul Guvernului a contestat,a stfel, hotărârea în instanţă.

A fost depistată o serie de nereguli

În urma verificările efectuate de ISC s-a constatat că hotărârea a fost adoptată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv: lipsa avizelor RAJA, Electrica SA, Congaz SA. Petrotrans SA, imobilul aflându-se în zona cu interdictie temporară/definitivă de construire, conform prevederilor C.U. nr. 1152 din 04.05.2017 emis de Primăria Constanţa, S-a mai constatat faptul că proprietarii parcelelor din zonă nu au fost notificati.

Prin documentatia de urbanism PUD pentru „ Construire Imobil P+1E — Birouri și Depozit produse Farmaceutice, împrejmuire teren si organizare de șantier", aprobata prin H.C.L.M nr. 24/30.01.2018 se propune amplasarea construcţiei pe limita de proprietate, ceea ce contravine prevederilor PUG si PUZ preluate in certificatul de urbanism conform cărora la amplasarea construcţiei, in general se recomandă evitarea amplasării clădirilor pe limita de parcele din considerente geotehnice, clădirile se vor dispune izolat față de limitele laterale si posterioare ale parcelelor. Prin întocmirea acestei documentații nu au fost respectate prevederile art.48 alin.1 din Legea nr.350/2001, conform căreia PUD nu poate modifica planurile de nivel superior.

Cu hotărârea ANULATĂ, la Curtea de Apel

Consiliul Local a solicitat respingerea acţiunii, pe motiv că procedura de informare şi consultare a publicului s-a respectat, nu s-au depus solicitări, proprietarii vecini ai imobilului nu au putut fi identificați, se arată în motivarea hotărârii publicată de Site-ul de Jurisprudenţă Românească. Apărătorii CL au susţinut în faţa magistraţilor că nu este interzisă edificarea pe limita de parcelă, că au fost respectate distanțele legale, planul urbanistic de detaliu este o reglementare specifică pentru o parcelă în relație cu cele învecinate.

Tribunalul a concluzionat că hotărârea prin care s-a aprobat Planul urbanistic de detaliu-construire imobil P+1E-birouri și depozit farmaceutic, nu respectă dispozițiile și că a fost adoptată cu nerespectarea dispozițiilor legale, motiv pentru care a anulat hotărârea. CL, dar şi investitorul au formulat recurs. SC Alfa Medical SRL din Constanţa a fost înfiinţată în anul 2010. Asociat unic al firmei este Doru Alexandru Constantin, din Medgidia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constructia nu arata a depozit farmaceutic! Este sigur o vila sau bloc mascat.
3
1
Sa poti construi pe hotar pentru ca nu ai identificat vecinii!Astia n - inteles nimic de ce inseamna garantarea proprietatii..Asa gindesc CL, autoritatile locacale?Cum sa dezvolvoti un oras pe iutela de mana si nebagare de seama?Astea sunt principii de drept?
1
0
Un depozit farmaceutic poate di considerat ca o unitate productiva. De ce sa fie demolat ? Ne-am umplut de blocuri care nu creaza niciun loc de munca. Este normal ?
5
1
probabil vrea un makedon sa faca bloc acolo
8
1
Inspectoratul de STAT degeaba a ajuns la concluzia ca trebuie daramata constructia. Pentru ca este construita pe hotare. NU V-A DAT SPAGA, ASA-I? Dar la blocul cofetariei SOPHIE pe care l-a construit cu aproape 1 metru peste hotar intrand pe terenul vecin ati semnat ca primaru, nu? Acolo v-ati luat spaga?
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212