REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Undă verde pentru construirea Capelei Tinerilor din Mamaia. Când încep lucrările!

Undă verde pentru construirea Capelei Tinerilor din Mamaia. Când încep lucrările!

Replica API 23 decembrie 2019 | 00:00 389

Arhiepiscopia Tomisilului, un nou pas spre construcția Capelei Tinerilor, situată la intrarea în staţiunea Mamaia, la intersecţie cu Aurel Vlacu! În prezent, slujbele se ţin într-o construcţie improvizată, urmând ca, în viitorul foarte apropiat, să se edifice Capela Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca. Arhieiscopia a obținut, recent, certificatul de urbanims în vederea demarării lucrărilor. Asta după ce în aprilie a.c., proiectul privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită asupra terenului în suprafaţă de 300 mp. a trecut de votul consilierilor. Proiectul s-a mai aflat în atenţia aleşilor locali şi în trecut, dar a fost respins de câţiva consilieri ale căror mandate au încetat, ca urmare a excluderii din partid, dar şi de un consilier independent.

În toamna anului 2016, s-a supus la vot ca un teren de 300 de metri pătrați, aflat la intrarea dinspre Constanța a stațiunii Mamaia, să ajungă în administrarea Arhiepiscopiei, pentru edificarea Capelei Buna Vestire şi Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca. Proiectul privind ”transmiterea dreptului de folosință gratuită, pe perioada existenței construcției, asupra terenului în suprafață de 300 mp situat în municipiul Constanța - Bd. Mamaia intersecție cu Bd. Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii capelei „Buna vestire” și „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca” a picat, pentru că PNL se opunea acestui lucru. Pe terenul respectiv funcționează o capelă improvizată. Proiectul a mai ajuns, ulterior, pe ordinea de zi a şedinţelor, însă, a avut aceeaşi soartă. Acesta a fost reintrodus pe ordinea de zi din 25 aprilie, reprezentanţii Arhiepiscopiei sperând ca, de data aceasta, aleşii să nu se mai opună edificării capelei. Și a trecut, doar doi cnsilieri s-au abținut de la vot. Iată că, pe 19 decembrie, Arhiepiscopia Tomisului a obținut certificatul de urbanism urmând ca, în scurt timp, să înceapîă lucrările.

Potrivit hotărârii de consiliu, Arhiepiscopia are obligația de a obține certificatul în cel mult 12 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, de începere a lucrărilor în termen de o lună de la data obținerii certificatului de urbanism și a finalizării construcției în termen de 24 de luni de la începerea lucrărilor, inclusiv a obținerii certificatului de atestare pentru construcții. Cepela va fi construită din lemn stratificat, cu fundație și demisol din beton, printr-un proiect integrat în arhitectura zonei unde este atrbuit terenul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu va dau dreptate popilor si nu pentru ca sunt anticrestin ci pentru ca dupa parerea mea sunt destule biserici in Constanta,spuntei si voi odata ajunge pentru ca lacomia este un pacat mare.
8
1
si muie hotul fagadau pentru aprobare !!! Cu mult cacat !!!
6
2
Tinerii vor liberalizarea ierbii nu bazaconiile coaster!!!
6
2
este urmata procedura intai un cort militar cu o cruce de lemn urmeaza apoi constructia provizorie ca la final sa apara casa parohiala cu garaj si gradina langa biserica ,fara nici o autorizatie sau act de proprietate, dar asta o sa intre la cocurenta cu vanzatorii de etnobotanice din parcarea de la aquamagic ramane de vazut care castiga
9
1
Intr-o tara de hoti si curve e plin de biserici hihihihi
10
2
babe destule dornice sa pupa oase de morti, asta, maica, sunt donatoare bune de dolarei, ele dau fara mic de retinere, voi, tineretul de azi, sunteti niste calici
11
3
capele din 5 in 5 m.Orice absolvent de teologie are nevoie de o capela de unde sa mulga fraierii de bani,ca sa cotizeze mai departe.S.au distrus parcurile,cele mai frumoase zone,acum am vazut cetatea Dinogetia,asfaltate,betonate,infestate de manastiri,biserici.Toti trintorii astia de popi care Nu produc nimi,mai au si salariu gras platit,ati ghicit,tot de noi. muriti ba hotilor!
24
4
nu se mai satura spagarul sef! la cati bani le ia pentru repartitie nu mai are spatiu
18
3
Jdemii de bisericii pt numarul impresionant de muisti si hoti .Scapat de puscarie tot un pedofil si un gay o sa ramai Teodosie.Sunt en studenti ce le frica sa vorbeasca despre aventurile tale erotice cu ei...cu baietei...ca sa-i treci anu
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102