REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Unde îşi vor parca oamenii maşinile de pe bulevardul Lăpuşneanu?! Video

Unde îşi vor parca oamenii maşinile de pe bulevardul Lăpuşneanu?! Video

Replica API 14 mai 2022 | 00:45 13170

Faptul că locurile de parcare arondate tronsonului cuprins pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și până pe bulevardul 1 Decembrie 1918 ar putea să dispară stârnește reacții negative din partea locuitorilor municipiului Constanța. Oamenii spun că este o idee stupidă ținând cont de faptul că lipsa locurilor de parcare constituie o problemă arzătoare cu care municipiul se confruntă. O soluție pentru dispariția parcărilor de pe bulevard ar fi construirea unor noi spații dedicate mașinilor, spun oamenii. Administrația locală anunța că are în plan construirea unei parcări supraetajate, care să dispună de câteva sute de locuri, în zona Casei de Cultură, însă acest lucru ar rezolva doar problema celor din zona respectivă, nu și a celor care stau la capetele tronsonului.

"Unde ne vom parca maşinile?"

Lucrările de pe bulevardul Alexandra Lăpușneanu încep să prindă contur. Zona cuprinsă între Dobrogea și City Park Mall pare să se schimbe la față pe zi ce trece. Trotuarele și bordurile au fost înlocuite, iar muncitorii lucrează la partea carosabilă. Cu toate astea, există și nemulțumiri puternice din partea cetățenilor, care se întreabă disperaţi: Unde ne vom parca maşinile??

"Înţeleg ideea de bulevarde fără locuri de parcare, ca în afară, dar aici nu merge. De ce? Pentru că la noi sunt cartiere de locuinţe pe marile bulevarde! Aşa a fost construit oraşul de la bun început. Trebuie să se ţină cont şi de asta. Dacă erau pe bulevarde numai cafenele sau spaţii comerciale, ca în alte părţi, da, ok. Dar noi locuim aici...", au spus oamenii.

Aceștia par să fie deranjați de faptul că locurile de parcare de pe marginea drumului ar putea să dispară odată cu finalizarea lucrării. În continuare, haosul este la el acasă. Cei nevoiți să tranziteze prin zonă au ajuns în pragul disperării, fiind nevoiți să piardă o bună perioadă de timp în traficul deja destul de aglomerat.

Oamenii sunt reticenți cu privire la desființarea locurilor de parcare

Faptul că zona continuă să se afle într-un proces de modernizare nu-i deranjează pe oameni, ba din contră, îi bucură și îi face încrezători ca orașul ar putea să redevină o adevărată perlă. Ce îi deranjează pe oameni este legat de faptul că nu vor mai avea unde să-și parcheze autoturismele, locurile fiind aproape inexistente în zonă.

,,Nu este o problemă că se reabilitează, pare să arate bine și pare că în sfârșit orașul ar putea să redevină ce a fost în trecut. Problema este că o dispară locurile de parcare. Unde mai parcăm mașinile? Trebuie rezolvat și acest aspect. Da, ridică o parcare supraetajată în fiecare cartier și nimeni nu o să mai aibă de comentat. Jos pălăria pentru ei!”, spune un cetățean.

Un alt cetățean este de părere că ceea ce se petrece pe bulevardul Lăpușneanu nu este modernizare.

"Nu ştiu dacă asta se numeşte modernizare..."

,,Nu știu dacă asta se numește modernizare. Dacă ei vor să scoată locurile de parcare nu se mai numește modernizare. Nu cred că o să construiască altele, sunt niște incompetenți”, este de părere o altă persoană.

O altă persoană este de părere că măsura desființării locurilor de parcare de pe bulevard este bună doar dacă se vor construi alte parcări supraetajate.

,,Da, sunt de acord cu desființarea locurilor de parcare de pe bulevard. De fapt, aici nu știu dacă erau locuri sau oamenii ocupau abuziv o bandă de circulație. Eu sunt cel mai fericit dacă dispar, dar să fie construite altele în schimb. În rest, despre haos nu pot să spun foarte multe. Și acasă când îți modernizezi faci mizerie, praf și treci prin niște etape mai dificile”, spune acesta.

Prima parcare supraetajată...

O soluție care să rezolve lipsa locurilor de parcare ar fi construirea unor parcări supraetajate. Necesitatea realizării unei parcări publice multietajate în zona Casa de Cultură, rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare cât și din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei în scopul redării atractivității acesteia atât pentru cetățenii orașului cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al orașului. Primăria municipiului Constanța a demarat procedurile pentru prima parcare supraterană ce va fi poziționată în apropierea Casei de Cultură, mai exact, în spatele bisericii Sfânta Treime.

De asemenea, administrația locală mai are în plan amenajarea și altor parcări etajate automate. Astfel, se dorește amenajarea unor astfel de parcări și pe străzile: aleea Violetelor în dreptul Pieței Obor, zona aleea Garofiței, zona Dezrobirii- intersecție cu Eliberării, zona pod peste calea ferata butelii, zona spate Lidl fost Interex, spre liniile ferate, str Productelor lângă Școala nr. 24, între strada Liliacului - strada Arcului – strada Progresului și drumul E87, aleea Austrului, în Poarta 6, str Bravilor, str. Baba Novac, Str. Alexandru Gherghel, Str. Intrarea Ion Adamescu, Tomis 3, intersecția Str Soveja cu Bld. Tomis, zona parcare piața Balada, str. Dionisie Cel Mic.

Îmbunătățirea mobilității între Gara CFR și stațiunea Mamaia

Proiectul ,,Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” a fost semnat în anul 2017, de către fosta administrație, și este finanțat prin POR 2014-2020 – Axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile. Proiectul este finanțat prin fonduri europene și are o valoare totală de 91.361.641,40 lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere: Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mutati-va la Ciocarlia,e locuri de parcare!
0
0
Nea Primaru! Mareste impozitul pentru tigai de la euro 6 in jos. Impozit si taxe de 2000 de euro pe an Si vom avea parcari si un oras curat.
1
0
Nu ati inteles nimic, niciunul. Proiectul are pista pt biciclete, ideea e ca nu va mai trebuie masini, luati va biciclete de pe acum. Iar despre noi, cei cu masini, avem loc parcare ca altfel nu cumparam aparatament fara sa aiba loc de parcare. Hai fruntea sus si data viitoare fiti mai atenti cu cine votati
0
0
Vad ca sunt mwisti care aproba circul creeat de primarie.
0
0
bravo bouluiiii de consilier omocea!
0
0
Bravo primariei,stati in case
0
0
Nu se poate aplica vreo restrictie, fiindca mintea democrata a romanului o considera incalcare a drepturilor.
0
0
Dupa ce domnii de la consiliul local si mafiotii au construit un sir de blocuri cu 10 etaje acum ceva timp pe lungul bulevardului in spatiile verzi a blocurilor vechi acum se mira ca nu mai au unde parca...mentionez ca unele blocuri au parcari subterane dar insuficiente... Asa ne trebuie ca nu depunem plangeri cand sr inghesuir un bloc in fata ferestrei si cei care dau aprobari asemenea proiecte privati de toate averile!
0
0
Cat mai suportati constantenilor bataia a**a de joc? Chiar atat de mamaligi sinteti?
1
0
Nu mai aruncati cu cacat in WC. Constanta nu a avut niciodata un primar asa bun ca Wergil Chitac. Aveti incredere in W.C.
1
0
Vom parca in continuare la marginea bulevardului. Cand au facut proiectul, nu ne-au intrebat daca suntem de acord!
1
1
Nu poti interzice nimic romanului fiindca e libertate.
1
0
S-a ajuns in situatia ca o famile sa detina 2-3 masini ! De unde atatea locuri de parcare ? Asa cum a spus si Papu....cumperi masina , obligatoriu trebuie sa faci dovada pentru loc de parcare ! In felul a**a se mai descongestioneaza orasul de surplusul de rable poluante
0
2
Premare, pai mai faci o parcare supraetajata? Tot pe hartie? V-an gura de latraii.
3
0
Lucrurile stau in felul urmator, statul iti ia 47 la suta din salariul brut, restul de 53 la suta iti intra pe card. Cand cumperi masina dai inca 19% din pretul ei la stat. Impozit pentru ea platesti la stat. Bagi carburant, 80% din ce platesti iti ia statul. Nu vrem t**a degeaba, vrem din banii nostri platiti catre stat.
2
0
Vrem masini care costa zeci mii euro, dar cand vine vorba de plata parcarii, aproape nimeni nu vrea sa plateasca vreun leu pentru ea.
1
4
Este destul loc si pentru parcari, dar tov primar uraste constantenii!
1
0
Normal si logic ar fi sa nu poti cumpara masina daca nu ai loc de parcare cu acte legal.Niciodata primaria nu va crea locuri de parcare suficiente. In cartierele cu case, chiar daca are loc sa bage masina in curte, o tine pe strada !
0
0
Daca stai la Dacia sau Trocadero trebuie sa parchezi tocmai la Casa de Cultura? Sunt oameni care folosesc masina doar cand afara ploua sau au sacose grele de cumparaturi. Si atunci trebuie sa parcheze si apoi sa mearga 2-3 km pe jos? E total absurd! Plus ca acea parcare supraetajata e abia la faza de proiect deci vor mai trece cel putin 5-6 ani p**a va fi finalizata iar locurile de parcare vor disparea absolut toate in urmatoarele luni. Si atunci ce facem? Este o totala bataie de joc la adresa locuitorilor din zona care vor chiar sa plateasca parcarea dar nu au unde. Sa modifice proiectul!
1
0
Cheta cate 50 euro si cu sacosa la primarie, tariful e cunoscut de la examene, si va da cu vopsea niste dungi pe margine, pentru parcare.
2
0
Parcare etajata langa mastodontul de rezidence...Ca mai vor sa faca bloace mici unde au gard pe spatiu verde...
0
0
In cur-te la feliciu si la amiralu de apa dulce. Un proiect fara cap facut de fatalau, pe care in lipsa de ceva mai bun, mos teaca l-a adoptat ca fiind al lui. El parcheaza la eforie, il doare la brisca.
1
0
Masinile de firma sa fie parcate in perimetre speciale , fara dube , autocare , rulote in parcarile rezidentiale si gata , se fac loc pt toti.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614