rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Unde îşi vor parca oamenii maşinile de pe bulevardul Lăpuşneanu?! Video

Faptul că locurile de parcare arondate tronsonului cuprins pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu și până pe bulevardul 1 Decembrie 1918 ar putea să dispară stârnește reacții negative din partea locuitorilor municipiului Constanța. Oamenii spun că este o idee stupidă ținând cont de faptul că lipsa locurilor de parcare constituie o problemă arzătoare cu care municipiul se confruntă. O soluție pentru dispariția parcărilor de pe bulevard ar fi construirea unor noi spații dedicate mașinilor, spun oamenii. Administrația locală anunța că are în plan construirea unei parcări supraetajate, care să dispună de câteva sute de locuri, în zona Casei de Cultură, însă acest lucru ar rezolva doar problema celor din zona respectivă, nu și a celor care stau la capetele tronsonului.

"Unde ne vom parca maşinile?"

Lucrările de pe bulevardul Alexandra Lăpușneanu încep să prindă contur. Zona cuprinsă între Dobrogea și City Park Mall pare să se schimbe la față pe zi ce trece. Trotuarele și bordurile au fost înlocuite, iar muncitorii lucrează la partea carosabilă. Cu toate astea, există și nemulțumiri puternice din partea cetățenilor, care se întreabă disperaţi: Unde ne vom parca maşinile??

"Înţeleg ideea de bulevarde fără locuri de parcare, ca în afară, dar aici nu merge. De ce? Pentru că la noi sunt cartiere de locuinţe pe marile bulevarde! Aşa a fost construit oraşul de la bun început. Trebuie să se ţină cont şi de asta. Dacă erau pe bulevarde numai cafenele sau spaţii comerciale, ca în alte părţi, da, ok. Dar noi locuim aici...", au spus oamenii.

Aceștia par să fie deranjați de faptul că locurile de parcare de pe marginea drumului ar putea să dispară odată cu finalizarea lucrării. În continuare, haosul este la el acasă. Cei nevoiți să tranziteze prin zonă au ajuns în pragul disperării, fiind nevoiți să piardă o bună perioadă de timp în traficul deja destul de aglomerat.

Oamenii sunt reticenți cu privire la desființarea locurilor de parcare

Faptul că zona continuă să se afle într-un proces de modernizare nu-i deranjează pe oameni, ba din contră, îi bucură și îi face încrezători ca orașul ar putea să redevină o adevărată perlă. Ce îi deranjează pe oameni este legat de faptul că nu vor mai avea unde să-și parcheze autoturismele, locurile fiind aproape inexistente în zonă.

,,Nu este o problemă că se reabilitează, pare să arate bine și pare că în sfârșit orașul ar putea să redevină ce a fost în trecut. Problema este că o dispară locurile de parcare. Unde mai parcăm mașinile? Trebuie rezolvat și acest aspect. Da, ridică o parcare supraetajată în fiecare cartier și nimeni nu o să mai aibă de comentat. Jos pălăria pentru ei!”, spune un cetățean.

Un alt cetățean este de părere că ceea ce se petrece pe bulevardul Lăpușneanu nu este modernizare.

"Nu ştiu dacă asta se numeşte modernizare..."

,,Nu știu dacă asta se numește modernizare. Dacă ei vor să scoată locurile de parcare nu se mai numește modernizare. Nu cred că o să construiască altele, sunt niște incompetenți”, este de părere o altă persoană.

O altă persoană este de părere că măsura desființării locurilor de parcare de pe bulevard este bună doar dacă se vor construi alte parcări supraetajate.

,,Da, sunt de acord cu desființarea locurilor de parcare de pe bulevard. De fapt, aici nu știu dacă erau locuri sau oamenii ocupau abuziv o bandă de circulație. Eu sunt cel mai fericit dacă dispar, dar să fie construite altele în schimb. În rest, despre haos nu pot să spun foarte multe. Și acasă când îți modernizezi faci mizerie, praf și treci prin niște etape mai dificile”, spune acesta.

Prima parcare supraetajată...

O soluție care să rezolve lipsa locurilor de parcare ar fi construirea unor parcări supraetajate. Necesitatea realizării unei parcări publice multietajate în zona Casa de Cultură, rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare cât și din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei în scopul redării atractivității acesteia atât pentru cetățenii orașului cât și pentru dezvoltarea potențialului turistic al orașului. Primăria municipiului Constanța a demarat procedurile pentru prima parcare supraterană ce va fi poziționată în apropierea Casei de Cultură, mai exact, în spatele bisericii Sfânta Treime.

De asemenea, administrația locală mai are în plan amenajarea și altor parcări etajate automate. Astfel, se dorește amenajarea unor astfel de parcări și pe străzile: aleea Violetelor în dreptul Pieței Obor, zona aleea Garofiței, zona Dezrobirii- intersecție cu Eliberării, zona pod peste calea ferata butelii, zona spate Lidl fost Interex, spre liniile ferate, str Productelor lângă Școala nr. 24, între strada Liliacului - strada Arcului – strada Progresului și drumul E87, aleea Austrului, în Poarta 6, str Bravilor, str. Baba Novac, Str. Alexandru Gherghel, Str. Intrarea Ion Adamescu, Tomis 3, intersecția Str Soveja cu Bld. Tomis, zona parcare piața Balada, str. Dionisie Cel Mic.

Îmbunătățirea mobilității între Gara CFR și stațiunea Mamaia

Proiectul ,,Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” a fost semnat în anul 2017, de către fosta administrație, și este finanțat prin POR 2014-2020 – Axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile. Proiectul este finanțat prin fonduri europene și are o valoare totală de 91.361.641,40 lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere: Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Video:

Andreea VREJOIU

sâmbătă, 14 mai 202210670
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii

41Juve(15 mai 01:52)
Nea Primaru! Mareste impozitul pentru tigai de la euro 6 in jos. Impozit si taxe de 2000 de euro pe an Si vom avea parcari si un oras curat.
82Claudiu(14 mai 20:10)
Nu ati inteles nimic, niciunul. Proiectul are pista pt biciclete, ideea e ca nu va mai trebuie masini, luati va biciclete de pe acum. Iar despre noi, cei cu masini, avem loc parcare ca altfel nu cumparam aparatament fara sa aiba loc de parcare. Hai fruntea sus si data viitoare fiti mai atenti cu cine votati
110Dan(14 mai 18:50)
Vad ca sunt mwisti care aproba circul creeat de primarie.
16itic(14 mai 14:42)
bravo bouluiiii de consilier omocea!
75Bravo(14 mai 13:20)
Bravo primariei,stati in case
82Nu se poate face nimic(14 mai 12:59)
Nu se poate aplica vreo restrictie, fiindca mintea democrata a romanului o considera incalcare a drepturilor.
114Au construit blocuri(14 mai 12:21)
Dupa ce domnii de la consiliul local si mafiotii au construit un sir de blocuri cu 10 etaje acum ceva timp pe lungul bulevardului in spatiile verzi a blocurilor vechi acum se mira ca nu mai au unde parca...mentionez ca unele blocuri au parcari subterane dar insuficiente... Asa ne trebuie ca nu depunem plangeri cand sr inghesuir un bloc in fata ferestrei si cei care dau aprobari asemenea proiecte privati de toate averile!
215Orca(14 mai 11:54)
Cat mai suportati constantenilor bataia a**a de joc? Chiar atat de mamaligi sinteti?
69Papu(14 mai 11:40)
Nu mai aruncati cu cacat in WC. Constanta nu a avut niciodata un primar asa bun ca Wergil Chitac. Aveti incredere in W.C.
323Parcare(14 mai 10:38)
Vom parca in continuare la marginea bulevardului. Cand au facut proiectul, nu ne-au intrebat daca suntem de acord!
35Pentru 09:43(14 mai 10:10)
Nu poti interzice nimic romanului fiindca e libertate.
1912Mai vindeti din ele...(14 mai 09:43)
S-a ajuns in situatia ca o famile sa detina 2-3 masini ! De unde atatea locuri de parcare ? Asa cum a spus si Papu....cumperi masina , obligatoriu trebuie sa faci dovada pentru loc de parcare ! In felul a**a se mai descongestioneaza orasul de surplusul de rable poluante
626Mumu(14 mai 08:42)
Premare, pai mai faci o parcare supraetajata? Tot pe hartie? V-an gura de latraii.
130Mult si degeaba(14 mai 07:52)
Lucrurile stau in felul urmator, statul iti ia 47 la suta din salariul brut, restul de 53 la suta iti intra pe card. Cand cumperi masina dai inca 19% din pretul ei la stat. Impozit pentru ea platesti la stat. Bagi carburant, 80% din ce platesti iti ia statul. Nu vrem t**a degeaba, vrem din banii nostri platiti catre stat.
2319Vrem mult si degeaba(14 mai 07:36)
Vrem masini care costa zeci mii euro, dar cand vine vorba de plata parcarii, aproape nimeni nu vrea sa plateasca vreun leu pentru ea.
526mda(14 mai 07:28)
Este destul loc si pentru parcari, dar tov primar uraste constantenii!
2018Papu(14 mai 07:26)
Normal si logic ar fi sa nu poti cumpara masina daca nu ai loc de parcare cu acte legal.Niciodata primaria nu va crea locuri de parcare suficiente. In cartierele cu case, chiar daca are loc sa bage masina in curte, o tine pe strada !
429Despre ce vorbim?(14 mai 06:59)
Daca stai la Dacia sau Trocadero trebuie sa parchezi tocmai la Casa de Cultura? Sunt oameni care folosesc masina doar cand afara ploua sau au sacose grele de cumparaturi. Si atunci trebuie sa parcheze si apoi sa mearga 2-3 km pe jos? E total absurd! Plus ca acea parcare supraetajata e abia la faza de proiect deci vor mai trece cel putin 5-6 ani p**a va fi finalizata iar locurile de parcare vor disparea absolut toate in urmatoarele luni. Si atunci ce facem? Este o totala bataie de joc la adresa locuitorilor din zona care vor chiar sa plateasca parcarea dar nu au unde. Sa modifice proiectul!
019Cheta(14 mai 06:36)
Cheta cate 50 euro si cu sacosa la primarie, tariful e cunoscut de la examene, si va da cu vopsea niste dungi pe margine, pentru parcare.
29gogu(14 mai 05:14)
Parcare etajata langa mastodontul de rezidence...Ca mai vor sa faca bloace mici unde au gard pe spatiu verde...
232O sa parcheze(14 mai 00:50)
In cur-te la feliciu si la amiralu de apa dulce. Un proiect fara cap facut de fatalau, pe care in lipsa de ceva mai bun, mos teaca l-a adoptat ca fiind al lui. El parcheaza la eforie, il doare la brisca.
221Cta(14 mai 00:46)
Masinile de firma sa fie parcate in perimetre speciale , fara dube , autocare , rulote in parcarile rezidentiale si gata , se fac loc pt toti.
mai mult...Replica
16 mai 21:13ReplicaNava-școală „Mircea” s-a întors din primul marș de instrucție din acest an

Nava-școală „Mircea” s-a întors luni, 16 mai a.c., din primul marș de instrucție din acest an, cu escale în...338

17 mai 23:10ReplicaFăgădău, marele absent de la funeraliile Gabrielei Mazăre! Video1741
17 mai 23:05ReplicaA blocat strada, în Poarta 6, să scoată bani de la bancomat!500
17 mai 00:59ReplicaMagazinul cu fake-uri din fosta cafenea a Simonei Halep a rămas gol! Video

De mai bine de o lună de zile, pe magazinul Fashion Legends, situat în inima târgului din Constanța, s-a așternut o...508

17 mai 00:01ReplicaPSD Constanța și-a mai impus un om într-o funcție de conducere! Șerbănescu a ajuns șeful OSIM708
17 mai 23:03ReplicaO firmă din Constanța a dat faliment în timp ce primea bani publici pentru obiective sociale387
17 mai 00:48ReplicaMihai Trăistariu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Iată că a mai trecut o ediție a concursului de muzică Eurovision. Ucraina a câștigat cu un scor detașat (631...265

17 mai 22:58ReplicaPuhoi de gură cască în zona bisericii din Mamaia Sat! Video511
17 mai 22:37ReplicaPărinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!430
17 mai 22:35ReplicaISU Dobrogea încă nu are saltele pneumatice…

În ultimii ani, județul Constanța a fost zguduit de câteva evenimente dramatice care au fost gestionate, în primă...167

17 mai 22:30ReplicaIohannis: România susţine pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei174
17 mai 00:14ReplicaRomașcanu: Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision239
Vremea
15.8°15.8° - 18.7° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 73%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 02:29SportGheorghe Hagi, despre Becali: Nu știe să piardă!

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...392

17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...117

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...116

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...113

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...336

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...752

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

324

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...262

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...361

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...398

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...772

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1327

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1367

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...287

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...237

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

217

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...180

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...154

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...325

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...245

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...241

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

327

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3424

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2268

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6058

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3051

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4044

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3276

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11354

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5021

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1601

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...127

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...119

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

100

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...137

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....118

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...119

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...97

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...114

17 mai 02:02Monden"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

115

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...434

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...232

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

414

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...115

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...294

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...275

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...389

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...351

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

325

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...93

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...107

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

110

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...104

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...102

17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...111

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...99

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...99

17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE

101

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT