REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ungaria va prelungi plafonarea prețurilor la carburanți până după alegeri

Ungaria va prelungi plafonarea prețurilor la carburanți până după alegeri

Replica API 14 februarie 2022 | 21:17 762

Ungaria va prelungi plafonarea prețurilor la carburanți pentru încă trei luni, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban, cea mai recentă măsură antiinflaționistă anunțată de guvernul său înainte de alegerile din 3 aprilie, relatează Reuters.

Pentru prima dată de când a preluat puterea în 2010, Orban și partidul său naționalist de guvernământ, Fidesz, se vor confrunta la urne cu un front unit al partidelor de opoziție, scrie Mediafax. Cu câteva minute înainte ca Orban să-și înceapă sâmbătă discursul anual despre starea națiunii, liderul opoziției, Peter Marki-Zay, a declarat pe Facebook că alianța celor șase partide a strâns suficiente semnături pentru a prezenta candidați în toate cele 106 circumscripții electorale.

Confruntându-se cu o creștere a prețurilor, care ar putea duce inflația la cel mai ridicat nivel din 2008, guvernul lui Orban a impus în februarie restricții ale prețurilor alimentelor de bază, extinzând plafoanele deja instituite pentru prețul energiei, al combustibilului și al împrumuturilor ipotecare.

"Plafonarea prețurilor a funcționat, prin urmare o prelungim pentru încă trei luni", a declarat Orban.

Acest lucru înseamnă că o regulă care limitează prețurile cu amănuntul ale carburanților la 480 de forinți (1,53 dolari) pe litru, care trebuia să expire săptămâna viitoare, va rămâne în vigoare până la 15 mai.

În pofida controlului prețurilor, prețurile de consum din Ungaria au crescut în ianuarie în cel mai rapid ritm din ultimii aproape 15 ani, iar inflația de bază a crescut vertiginos, determinând analiștii să majoreze previziunile și semnalând necesitatea unor noi majorări ale ratelor dobânzii.

De asemenea, Orban a impus o limitare a ratelor dobânzilor la creditele ipotecare cu amănuntul până la sfârșitul lunii iunie pentru a-i proteja pe debitori de creșterea costurilor de rambursare, după ce inflația în creștere a determinat banca centrală să majoreze ratele dobânzilor mai mult decât se preconiza anterior, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108