REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Universitatea Ovidius, PĂZITĂ de o FIRMĂ din GALAȚI, prin NEGOCIERE DIRECTĂ

Universitatea Ovidius, PĂZITĂ de o FIRMĂ din GALAȚI, prin NEGOCIERE DIRECTĂ

Replica API 25 ianuarie 2021 | 23:45 5078

Universitatea Ovidius a atribuit în septembrie 2020 un contract pentru servicii de pază prin negociere directă cu o singură firmă. Instituția și-a motivat decizia prin existența unei situații de extremă urgență, fără a detalia însă în ce a constat aceasta. Menționăm că universitatea este condusă de rectorul Dan Iliescu, din iunie 2020.

Universitatea Ovidius a atribuit pe 25 septembrie 2020 un contract pentru servicii de pază și ordine publică, în urma unei negocieri directe cu o singură firmă. Înțelegerea a fost publicată pe SEAP abia pe 19 ianuarie 2020, la mai bine de două săptămâni după ce contractul a expirat deja.

Citește și: BOMBĂ! Dan Iliescu, noul RECTOR de la Ovidius, NU va fi VALIDAT de MINISTERUL EDUCAŢIEI?

Universitatea a plătit 413.733,72 de lei, fără TVA, iar contractul a fost valabil 4 luni, potrivit documentației de atribuire. Instituția și-a motivat decizia de a nu organiza licitație prin ”extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă”.

Mai departe, universitatea explică în motivarea trimisă SEAP:

”Pentru siguranta persoanelor și bunurilor în spațiul universitar și pentru respectarea legii 333/2003, deoarece serviciile de pază nu pot fi întrerupte autoritatea contractantă a decis achiziționarea în regim de urgență a serviciilor de pază în perioada 26.09.2020-31.12.2020, cu posibilitatea de prelungire prin act adițional, folosind procedura: Negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare cu un singur ofertant conf.art.104 alin (1) lit c) din Legea 98/2016”.

Beneficiara contractului este asocierea firmelor Alfaro Security SRL- Dialfa Security SRL, ambele din Galați și deținute de aceeași persoană, Liviu Alexandru Mănăilă.

Contracte de milioane în Constanța

Acesta prestează servicii de pază pentru Universitatea Ovidius încă din 2014, când semna un prim contract prin Dialfa Security SRL, în valoare de peste 2 milioane de lei, fără TVA, valabil 24 de luni.

Ulterior, Mănăilă a intrat din ce în ce mai puternic pe piața serviciilor de pază din Constanța, primind numeroase alte contracte de la instituții precum Ceronav, Direcția Generală de Asistență Socială, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, Biblioteca Județeană Constanța etc, în valoare de câteva milioane de lei.

Alfaro Security SRL a raportat pentru anul 2019 afaceri de 12,8 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane lei, cu 293 de angajați.

La rândul său, Dialfa Security SRL a înregistrat în aceeași perioadă afaceri de 23,8 milioane de lei și un profit net de 3,1 milioane lei, cu 632 de angajați.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat timp Bobe si Sarbu sunt pe pozitii, UOC se va infunda tot mai mult in mocirla si derizoriu.
2
13
Iliescule puscaria te mananca. Te face Alex Bobe in toate felurile. Bobe face toate combinatiile si a primit partea lui din toate achizitiile. UOC a ajuns o adunatura de hoti si excroci. UOC trebuie desfiintata sau salvata de profesorii de buna credinta. Iliescu cu Bobe si Vancea au distrus UOC.
8
1
Firma asta sau asocierea de firme din Galati o apara de hotii din exterior sau din interior? Sa nu fie ca in bancul ala cu cainele care a renuntat sa mai pazeasca o ferma noaptea deoarece toti furau ziua !
6
2
Justinian Andone din Galati
4
1
Normal ca trebuie pazita, e insitituie publica, sunt mai multe sedii. O fi de la galati patronul dar angajatii sunt din constanta, dau o paine tot constantenilor.
6
2
Fapta nu e prevazuta de legea penala
8
0
De ce o apara dle,o fura cineva de trebuie aparata?
4
1
Aloooo ,scapi odata de golanul ala de Galan,un mancator ce rahat,care asteapta numai atentii de la toata lumea si tot ii mananca de fund.Vancea,distrugi tot cu acest infect pe care il ti la piept!
18
1
Iliescu este un spagar notoriu, a divortat fictiv, exista dovezi, iar dosarului de la ANI i se mai adauga 2-3 penale, un fleac....tic tac...
10
1
20%? Ce natie de hoti ordinari
8
2
Lasa si cand i se atribuie un contract unei firme din constanta sariti de cur in sus ca vezi doamne nu stiu ce jmekerii s-au facu,lasa sa vina altii domne ca oamenii din constanta nu au voie sa faca nimic pt ca nu vreti voi
6
3
Asta inseamna 3500 lei pe zi! Ce mortii lor au pazit aia de atatia bani? Si cu cat personal? Si cat a fost parandaratul? Mai mult de jumate, cred!
8
1
Dupa o fapta din asta in China era decapitat in 48 de ore. La noi pare o motivatie destul de buna ca ... constantenii mafioti sa ii fure valorile din casa jegosului de rector sa mai vina bani si in Constanta nu numai la Galati. Asta apropos de ce sunt atatea infractiuni isi ia lumea drepturile inapoi
9
2
Securitate insemnand masina aia de paza goala, lasata aiurea in fata Universitatii?
9
2
Ce aveti ma comunistilor cu mine?sunt barbat bine, flori albu si ioana leca pot confirma.Va zic acum la mamica vancea daca comentati !
20
0
DNA Bucuresti are treaba multa aici. Hai sa pazim cataloagele online
14
1
Pentru ca tot nu se fac ore, sa pazeasca niste prosti, precum jurista sefa, directorul general cu toate nevestele, finele si alte rude, contabila sefa, alte vanzatoare si laborante ajunse mari profesoare.
14
15
Cine a castigat licitatia inseamna ca are si banii pentru meditatii la drept penal. Asa ca mucles, decartati!
12
3
Se vede de departe, ca este o manevra, universitatea nu are de niciunele, cheltuie banul public fara licitatie, se publica pe SEAP la 2 saptamani dupa ce se termina contractul...fapte penale, va raspunde papagalul de Iliescu, o fi bagat tot Bobe si la combinatia asta.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614