REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Universităţile şi-au deschis porţile! Festivitate COMUNĂ la Constanţa

Universităţile şi-au deschis porţile! Festivitate COMUNĂ la Constanţa

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:20 271

Studenţii au păşit în noul an universitar! Festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019, eveniment organizat de Primăria Municipiului Constanța a avut loc luni, 1 octombrie, în Sala Sporturilor din Constanţa. La acest moment special pentru orașul nostru au participat Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă, Universitatea „Andrei Șaguna”, Universitatea Tomis Constanța și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, dar și elevi din liceele constănțeni.

S-a intonat Imnul de Stat al României, urmat de Imnul academic Gaudeamus Igitur. După ceremonialul religios, a luat cuvântul viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, iar apoi au rostit câte un discurs rectorii universităților constănțene.

Primarul Decebal Făgădău nu a putut fi prezent la manifestare pentru că a fost plecat la Guvern să rezolve problema constănțenilor cu privire la lipsa apei calde din municipiu. Edilul Constanţei le-a transmis studenților prin intermediul viceprimarului mult succes în noul an, dar și faptul că a reușit să aducă la un loc toate cele 5 universități constănțene pentru deschiderea cursurilor universitare și își dorește ca același lucru să se întâmple și la nivelul liceelor constănţene.

De asemenea, viceprimarul Costin Răsăuțeanu a declarat că se simte onorat să fie alături de studenți. “Ceea ce se întamplă aici este o dorință a primarului Decebal Făgădău”, a declarat Costin Răsăuţeanu.

Pe de altă parte, rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină, a declarat că pentru acest an universitar s-au înscris 15.000 de studenți dintre care 4.199 sunt “boboci”. “Noi ne bucurăm că avem o stare de stabilitate în ceea ce privește înscrierile la facultate”, a declarat Sorin Rugină.

Cristian Adrian Papari, rector al Universității Andrei Șaguna din Constanța, a declarat în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar că studenții au ales să pășească pe un nou drum. “Noi, de la Universitatea “Andrei Șaguna”, suntem mândri că ați ales universitatea noastră. Vreau să vă asigur că îi veți cunoaște pe colegii voștri chiar de pe holurile universității. A fi student nu înseamnă doar muncă, ci și să socializați și să descoperiți viața orașului. Universitatea “Andrei Șaguna” vă urează bine ați venit și mult succes!”, a declarat acesta.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ionut Barbu,mi-a promis ca ma cazeaza la Pescarie daca fac scandal cu cei de la administratie si nu s-a tinut de cuvant,acum ma rupe chiria in2....om de nimic.
0
0
Ruginel si compania ar trebui sa plece urgent
0
0
Doamne ajuta !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272