REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Unul dintre ACOLIȚII lui Gabriel Coteanu, AMENDAT de POLIȚIA din Eforie

Unul dintre ACOLIȚII lui Gabriel Coteanu, AMENDAT de POLIȚIA din Eforie

Replica API 15 februarie 2021 | 00:19 4358

Roco Dumitru Rivera a contestat o amendă primită de la polițiștii din Eforie deoarece procesul verbal este netemeinic, spune el. Astfel, cu toate că amenda, în cuantum de 3500 de lei, a fost primită pentru disturbarea liniștii publice, Roco Dumitru Rivera susține că fapta contravențională nu există, ci este o acțiune a organelor de poliție menită să atenueze faptele penale săvârșite de șeful poliției Eforie Nord, Gabriel Coteanu, urmărit penal în cadrul dosarului nr. 48/P/2019, unde și el are calitate de suspect.

Cum s-a petrecut totul

Conform declarațiilor inculpatului, la data de 23.08.2020 se afla pe plaja Belona din Eforie Nord practicând comerț ambulant împreună cu nepotul său, unde vindeau porumb fiert, fiecare aflându-se pe un sector de plajă diferit. La un moment dat petentul a aflat că nepotul său a fost luat de plajă de către un echipaj de poliție, astfel că petentul a plecat spre secția de poliție și s-a întâlnit cu echipajul de poliție pe plaja din Eforie Nord, unde se afla și nepotul său. În momentul în care petentul a constatat că echipajul de poliție i-a confiscat suma de 120 lei nepotului său, fără a i se face vreun proces verbal de reținere a acestor sume de bani, petentul a solicitat polițiștilor fie să îi restituie suma de bani, fie să întocmească un proces-verbal care să ateste acest aspect. Petentul a învederat că fapta contravențională imputată nu a fost săvârșită de el, ci este o acțiune a organelor de poliție menită să atenueze faptele penale săvârșite de șeful poliției Eforie Nord, Gabriel Coteanu urmărit penal în cadrul dosarului nr. 48/P/2019, unde petentul are calitatea de suspect.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că Roco Dumitru Roco a tulburat liniștea și ordinea locuitorilor prin strigăte și larmă produse de acesta în jurul orelor 15.50 și, de asemenea, a împiedicat organele de poliție să își îndeplinească obligațiile de serviciu prin legitimarea și sancționarea contravențională a numiților M.B și R.F. Potrivit art. 2 pct. 26 din Legea 61/1991 constituie contravenție tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora. Deoarece petentul a săvârșit contravenția la ora 15.50, nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale acestei contravenții. În privința împiedicării organelor de poliție să își îndeplinească obligațiile de serviciu, Roco Dumitru Rivera a fost considerat vinovat de către instanță. Instanța a admis în parte plângerea contravențională formulată de Roco Dumitru Rivera și exonerează petentul de la sancțiunea constând în amenda contravențională în cuantum de 500 lei însă menține procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției privind împiedicarea organelor de poliție să își îndeplinească obligațiile de serviciu precum și amenda de 3000 de lei.

Cine este Roco Dumitru Rivera

Roco Dumitru Rivera este unul dintre cei care colectau banii pe care Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției din Eforie, îi primea drept taxă de protecție de la comercianții ilegali din stațiune. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Citește MAI MULTE AICI: DETALII din DOSARUL fostului șef al POLIȚIEI EFORIE, anchetat de DNA!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dau la muie la toate ciorile lu Oaie
8
0
Lazar vorbesti din carti. Tot respectul pentru Costica Coteanu, un adevarat politist, nu s-a manjit niciodata ca altii. A plecat din politie cu fruntea sus incercand sa isi faca un alt viitor. Cat despre tine Lazar esti un bou iar daca tactu folosea si prezervativul acum nu mai erai.
2
3
Nu cumva Dl Gabriel Coteanu e var cu Coateanu Constantin din Constanta,fost tot politist,un super Escroc,care pacaleste lumea,prin metoda escrocului.Cred ca a invatato,de la Saceanu.Sa inchina la toate intersectile si da cu ulei si vata sfintita din candela la oameni pe frunte sai pacaleasca.Ca el e amarat.Si nu il ajuat nimeni si uite asa a pacalit o gramada de oameni.Cred ca are in ADN virusul Escrocului si metode invatate de la aliati lui din piata Chiliei.Ca el e amarat si nimeni nu il ajuta.Cate famili a Nenorocit Escrocu Ordinar.
11
0
Sa fii la nationala ,esti mai ceva ca senatorul, dar la locala sa fii sef,sa vezi bani cu sacul,ei se ocupa de comertul ambulant,amenzi de parcare,una la stat cinci in buzunar....
10
0
in romanica toti ifractorii au drepturi mai putin romaniiiiiii
15
1
... ai facut de ras uniforma de poitist ! Cand te bagi in cocina , te mananca porcii !
17
0
din Roumania unde sef de politie este prins luand mita este liber,munceste in continuare in politia romana si este putin urmarit penal doar asa o vrajeala.Unde sa mai auzit asa ceva?...corb la corb nu isi scoate ochii !...
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468