REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

URGIA ALBĂ ÎN CONSTANȚA: au început apelurile la 112. Drumuri închise și zone fără curent! Peste 40 de mașini blocate

URGIA ALBĂ ÎN CONSTANȚA: au început apelurile la 112. Drumuri închise și zone fără curent! Peste 40 de mașini blocate

Replica API 6 ianuarie 2017 | 08:33 1123

Drumurile din Constanța au fost blocate din cauza zăpezii. Începând cu ora 06:00, DN3 Murfatlar - Ostrov este închis total, DN2A Constanța Hârșova până la pod Giurgeni este închis total și DN22 Ovidiu-M. Viteazu până la limita cu Tulcea este închis total.

În localitatea Valu lui Traian și în cartiere constănțene precum Brătianu sunt semnalate deranjamente la curentul electric.

Peste 40 de mașini sunt blocate pe raza județului, cele mai multe în localitatea Mihail Kogălniceanu, dar și în Nicolae Bălcescu, Sibioara, Oituz, Valu lui Traian, Osmancea, Mereni, Gălbiori, Lumina sau Dorobanțu.

De asemenea, circulația pe Autostrada A2 este oprită pe sensul București-Constanța, conform datelor IGPR.

Începând cu ora 4:10, au început apelurile la numărul de urgență 112.

Date și informații privind situația meteorologică și hidrologică:

• la ora 02:00-6.01.2017, la nivelul judeţului Constanţa a intrat în vigoare AVERTIZAREA COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului cu viteze la rafală 75-80 km/h, viscolind zăpada.

• Date și informații privind măsurile adoptate la nivelul CJSU și CLSU

- începând cu ora 21:00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa s-a activat şi a intrat în funcţiune Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor iar la sediile primăriilor de pe raza judeţului Constanţa a fost instituită permanenţa, începând cu ora 21:00.

- s-a luat măsura constituirii a trei echipaje mixte compuse din doi paramedici şi personal de la RAJDP şi DRDP pentru intervenţia cu cele trei şenilate existente la nivelul judeţului Constanţa (Băneasa, Topraisar, Valea Dacilor).

• Aspecte de interes operativ:

- Începând cu ora 01:30 datorită condiţiilor meteo nefavorabile s-au suspendat manevrele navelor maritime şi fluviale în porturile Midia, Constanţa Nord şi Sud, Mangalia;

- RAJDP acţionează pe drumurile judeţene cu 25 de utilaje şi 50 de angajaţi, împrăştiindu-se peste 270 tone de material antiderapant;

- Angajaţii DRDP acţionează cu 30 de utilaje de deszăpezire împrăştiindu-se peste 270 tone de material antiderapant pe drumurile naţionale din judeţ cât şi pe cele două porţiuni de autostradă;

- Liniile de medie tensiune care deservesc localitaţile Hârşova, Dulgheru, Ciobanu, Saraiu, Stejaru, Lumina, Ovidiu (parţial), Peştera, Dumbrăveni, Şipote, Dobromir, Văleni, Olteni, Tufani, Cetatea, Lespezi, T. Vladimirescu, Băneasa, fiind astfel afectaţi peste 15.000 de abonaţi. În toate cazurile intervin 5 echipe de întreţinere;

- Patru trenuri Inter Regio pe magistrala Bucureşti-Constanţa, şase trenuri Regio pe ruta Mangalia-Constanta şi un tren Regio pe ruta Călăraşi-Constanţa au fost anulate, de asemenea a fost anulat total traficul CFR pe ruta Medgidia-Tulcea;

- Poliţia bulgară a anunţat restricţionarea traficului rutier pentru autocamioanele cu masa mai mare de 12 tone;

- Rămân închise bacurile şi feribotul de la Ostrov.

Reamintim conducătorilor auto să respecte pe cât posibil recomandările facute de către autoritatile competente, referitoare la deplasarea cu autovehiculele pe perioada valabilitatii codurilor de vreme rea.

În funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi a celei operative înregistrate în judeţul Constanţa, vom reveni cu noi date şi informaţii.

Update! Începând din dimineaţa de vineri, 6 ianuarie, au fost închise şi drumurile naţionale!

De la ora 06.00 a rămas fără energie şi staţia de Pompare Pecineaga, motiv pentru care abonaţii din localităţile Pecineaga şi Moşneni au rămas fără apă la robinete.

La ora 07.15 s-a sistat alimentarea cu energie şi la staţia de pompare şi tratare Cota 20 Ovidiu, iar abonaţii din zona de intrare a localităţii Mihail Kogălniceanu şi cei din Oituz au rămas şi ei fără apă.

Variaţii de tensiune s-au înregistrat şi la sursele şi staţiile de tratare şi pompare din Constanţa: Caragea Dermeni, Palas, Palazu Mare şi Călăraşi.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:00), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

A2 BUCUREŞTI – CONSTANŢA;

DN 3 CONSTANŢA - OSTROV;

DN 22 MIHAI VITEAZU - OVIDIU;

DN 2A GIURGENI - CONSTANŢA;

DN 3C CONSTANŢA - A4;

DN 39 CONSTANŢA - 2 MAI;

DN 38 AGIGEA - NEGRU VODĂ;

DN 22C MURFATLAR - CERNAVODĂ;

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22(E87) MĂCIN - TULCEA CĂTRE CONSTANŢA;

DN 22E GARVĂN - I.C.BRĂTIANU;

DN 22D MĂCIN - HORIA - CIUCOROVA - DOUĂ CANTOANE;

DN 22A CATALOI -TOPOLOG;

Având în vedere mesajele de avertizare cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

COD ROŞU DE VREME REA!

ANM A EMIS UN COD ROŞU DE VREME REA PENTRU MAI MULTE JUDEŢE, ÎNTRE CARE ŞI CONSTANŢA! Valabil de la: 06-01-2017 ora 8:20 până la : 06-01-2017 ora 13:00

în zona : sud-estul jud. Buzău, jumătatea sudică a jud. Brăila, jumătatea sud-vestică a jud. Tulcea, vestul jud. Constanța, cea mai mare parte a jud. Ialomița și Călărași; - Județul Buzău: Pogoanele, Brădeanu, C.a. Rosetti, Cilibia, Florica, Glodeanu Sărat, Glodeanu-Siliștea, Largu, Luciu, Padina, Rușețu, Scutelnici, Smeeni; - Județul Brăila: Făurei, Ianca, Însurăței, Bărăganul, Berteștii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Cireșu, Dudești, Frecăței, Gropeni, Mărașu, Mircea Vodă, Roșiori, Stăncuța, Surdila-Găiseanca, Surdila-Greci, Traian, Tufești, Ulmu, Unirea, Victoria, Viziru, Zăvoaia; - Județul Ialomiţa: cea mai mare parte a județului; - Județul Constanța: Cernavodă, Hârșova, Adamclisi, Aliman, Ciobanu, Cogealac, Crucea, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Ion Corvin, Lipnița, Mircea Vodă, Oltina, Pantelimon, Peștera, Rasova, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Tortoman, Vulturu; - Județul Călărași: Călărași, Budești, Fundulea, Lehliu Gară, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Cuza Voda, Dichiseni, Dor Mărunt, Dorobanțu, Dragalina, Dragoș Vodă, Frăsinet, Grădiștea, Gurbănești, Independența, Jegălia, Lehliu, Luica, Lupșanu, Mânăstirea, Modelu, Nana, Nicolae Bălcescu, Perișoru, Roseți, Sărulești, Sohatu, Ștefan cel Mare, Ștefan Vodă, Tămădău Mare, Ulmu, Unirea, Vâlcelele, Valea Argovei, Vasilați, Vlad Țepeș; - Județul Tulcea: Babadag, Baia, Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru, Topolog, Turcoaia;

Se vor semnala: intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mama dracului e bataia asta de joc ? S-a oprit viscolul , numai ninge de 12 ore si inca nu reusesc sa dea drumul spre Basarabi ...Sunt o multime de oameni ramasi inca de ieri in oras. Asteapta alt viscol ?
1
0
Dn 39 inchis intre Cta si Mangalia. Dar drumul e foarte bun. Am mers de la Lazu la Mangalia dar nu mi-au dat voie sa ma intorc. Am lasat masina la Mangalia si m-am intors cu un prieten care a venit din Lazu dar nu a intrat in Mangalia. Ciudatenie de Cta. Prefectul ar trebui sa plece urgent,e u incapabil.
3
0
Au trecut doar 18 ore de iarna adevarata la Ct, suntem praf ! si ca pregatire, si ca organizare, si ca spirit civic. Mai lasati nasurile alea in jos si treceti la treaba sau macar nu incurcati pe altii ....
4
0
ENEL-UL ....INVESTESTE IN BUZUNARUL GRECULUI....SUNTETI PRAF ...CEI DE LA CONDUCERE...PATRONU' ...
3
0
Suntem de 12 ore pe A2 in statia peco Petrom fara curent ..inzapezit ...la -5 grade in interiorul statiei...
4
0
La noi este raiul pe pamant!am curent ,apa,caldura,bautura,tigari,bani si doua mordine care ma sug!o fi bn?sunt doar simplu angajat enel
2
4
Postul Trafo de pe Strada Rasuri colt cu Baba Novac zici ca este foc de artificii !!! Nici o masina ENEL in zona...
5
1
Nici in cartierul Tabacarie in zona Piata Chiliei nu este curent electric de la ora 0730 dimineata
1
0
Nu gaze nu curent stam si ne betonam in casa
1
0
Rasa mati de angajat ENEL lumea spune ce au pe suflet si tu iti bati joc, inghetatear inima in tine
5
2
Sunteti niste ....IMPOTENTI !!!
5
1
E orgie sexuala sau urgie?
4
0
Si la Fantanele e orgie,e viscol din toate pozitiile si nici curent nu mai am
3
0
La Saraiu e vreme frumoasa, rezerva de benzina la generator, o tuiculita fiarta asa de dimineata, mai tarziu o pastrama la ceaonel stropita cu vinisor, si stam linistiti acasa pana trece codu' ....mult succes va dorim !
6
3
E viscol si nu putem interveni. Aveti rabdare saraciilor, ca doar nu stati in apa. Noi avem salarii babane, stam la caldurica - si alaturi cu duduci - si mai dam si pe la buci!
9
6
panaramele penale din guvern si primarii se pricep doar la furat
4
3
Luati legatura cu patronul care are microbuze pe ruta Cobadin-Constanta, nu vrea sa intoarca microbuzele, au ramas oamenii in apropiere de valu, sta lumea in picioare
2
0
Haideti fratilor nu va mai plangeti atat, bu aveti curent ca sa va incarcati telefoanele si Facebook-ul iesit afara plambativa copii in zapada, cand o sa vina potopul o sa sunati la 112
3
4
Era buna o teracota pe lemne nu? Care are UPS pentru centrala de gaze sa ridice mana.
9
1
nu avem curent! stam in frig? pana cand? nu mi se pare normal,nu avem curent de la ora 6:00!utilaje de dezapezire?NU AM VAZUT NICI UNA
4
2
nici in tomis 3 nu e curent
2
1
Si enelu ce sa faca? Voi vedeti ce i afara? Cum pot ei actiona la inaltime? Pe stalp?
5
3
In valu lui traian nu e curent electric de la ora 3.
3
0
Luati va rugam punct de vedere de la nenorocitii de la enel distributie! Ne lasa pe frig sa congelam in case Este aproape jumatate de oras fara curent! Serios?!? Asta e vreme sa fi depasit de situatie?!?
10
2
Nu este curent electric in km 4-5
4
0
Un Tomis Plus nu avem curent, caldura si apa de la ora 04:00
2
0
Iar vor spune ca i'a luat zapada si viscolul prin surprindere. Si km4-5 e fara curent.
5
2
LA FEL SI IN COICIU DE LA ORA 6 E PICAT CURENTUL. EU AS VREA SA PLEC LA MUNCA DAR NU POT
7
0
Cernavoda e paralizata !
3
4
Despina george se fute in gaoza
15
6
La noi pe strada Eliberarii, strada principala.... deci, nu a intrat nicio masina de deszapezire!!! E dezastru. Nu avem nici lumina de la 6 dimineata!!!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108