REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

USR solicită Guvernului anularea formularului PLF la intrarea în ţară dinspre Ucraina sau R. Moldova

USR solicită Guvernului anularea formularului PLF la intrarea în ţară dinspre Ucraina sau R. Moldova

Replica API 5 martie 2022 | 00:00 554

USR solicită Guvernului să excepteze de urgenţă cetăţenii care intră în România dinspre Ucraina sau Republica Moldova de completarea formularului digital de intrare în ţară (PLF).

Conform unui comunicat USR, solicitarea vine în contextul în care mai mulţi voluntari români care au ajutat refugiaţii ucraineni să treacă graniţa au primit amenzi pentru că nu au completat formularul PLF.

"În contextul războiului, completarea formularului PLF la intrarea în ţară este o birocraţie inutilă în calea refugiaţilor şi a voluntarilor care îi ajută. România trebuie să preia rapid exemplul Republicii Moldova care a implementat deja această excepţie, având în vedere situaţia dramatică a cetăţenilor ucraineni care trebuie să plece din propria ţară aflată în război", menţionează sursa citată.

Parlamentarii USR vor depune un amendament de anulare a formularului pentru persoanele care trec prin punctele de frontieră dinspre Ucraina şi Republica Moldova la proiectele de aprobare ale Ordonanţelor de Urgenţă care reglementează introducerea PLF şi care se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

"USR a depus mai multe amendamente în cadrul dezbaterilor din Parlament pe tema PLF şi a iniţiat chiar şi un proiect care prevede anularea amenzilor PLF şi returnarea banilor plătiţi până în prezent, în condiţiile în care de la introducerea acestui formular, peste 50.000 de români au fost amendaţi de autorităţi fără să aibă vreo vină, inclusiv pentru că documentele completate de ei au fost şterse din baza de date", reiese din comunicat, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... ciocul mic ! Noi suntem la putere .
1
0
De ce ? De ce vreti discriminare globalisti nazisti cretini ce sunteti.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212