REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Uzina Midia de la Năvodari, o companie a statului care aruncă cu bani la angajați... fără performanțe

Uzina Midia de la Năvodari, o companie a statului care aruncă cu bani la angajați... fără performanțe

Mirela PASCAL 3 noiembrie 2023 | 00:00 8703

Societatea Comercială Uzina Termoelectrica Midia S.A. Năvodari, ce are ca obiect de activitate producerea, transportul și distribuția energiei termice, este una din companiile statului sugativă de bani publici...degeaba. Deși compania și-a schimbat denumirea în Midia Green Energy SA, operațiunea având  loc în decembrie 2022, nu și-a schimbat, însă, obiceiul de a suge bani fără a să oferi și performanță. În 2022 a avut cel mai slab profit din ultimii ani, iar vânzările au scăzut, de la aproape 140 de milioane de lei, la 3,7 milioane. Cu toate acestea, compania este condusă de aceeași oameni care și-au dovedit prea puțin, spre deloc, competențele, dar au salarii de lux.... Peste 11.000 de lei administratorii și peste 18.000 lei directorul.

Uzina Midia de la Navodari, o companie a statului care arunca cu bani la angajati... fara performante Chemal Turcay, Mustafa Sinan

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, înființată înainte de 1989 cu un singur scop, furnizarea de abur pentru rafinăria Petromidia, și-a schimbat denumirea, în 6 decembrie 2022, în Midia Green Energy SA. Cu această ocazie, fosta Uzină Termoelectrica Midia S.A și-a relocat și sediul principal din B-dul Năvodari nr 9A în B-dul Năvodari nr 9B, intrând, astfel, într-un proces de restructurare personal și de activitate principală. Compania are ca acționar majoritar Statul Român, cu 57 % din acțiuni, și KMG International NV, cu sediul în Olanda, deținând 43 % din acțiuni.

Uzina Midia de la Navodari, o companie a statului care arunca cu bani la angajati... fara performante Midia Energy

Începând cu data de 17.11.2021 s-a realizat transferul de afacere între Uzina Termoelectrica Midia S.A și Rompetrol Energy S.A. prin care toată activitatea principala a UTMIDIA a fost transferată către Rompetrol Energy împreună cu active, locație, capacități de producție si angajați conform contractului de transfer de activitate semnat între părți pe 29.04.2021.

Vânzări și profit în cădere liberă, dar leafa șefilor „strălucește”

Este condusă de același director veșnic Turgay Chemal, și de Mustafa Sinan, care e președintele Consiliul de Administrație, de Galea Paul, Stan Olteanu Manuela Petronela, Rakhmetov Sabigat și Neculae Sorin. Mulți dintre aceștia sunt menținuți pe funcții de ani de zile deși, în ultimii ani, nu au mai dat dovadă de perfomanțe.

Uzina Midia de la Navodari, o companie a statului care arunca cu bani la angajati... fara performante evoluția financiară

Dacă în 2019, Midia Energy, la acea dată Uzina Midia Năvodari, avea vânzări de 140 de milioane de lei, menținând targetul și în 2021, ei bine în 2022 acestea au scăzut substanțial, la 3, 7 milioane de lei. Tot în Tot în 2021, profitul companiei era de peste 8 milioane de lei, iar anul trecut acesta a scăzut la 840.000 lei. La așa date rezultate ”fabuloase”, conducerea și-a dat seama că nu mai are rost să plătească degeaba cei 129 de angajați pe care-i avea în 201, și a decis să facă concedieri, ajungând, în 2022, să aibă doar 15 angajați.

Am încercat să aflăm care este venitul mediu al salariaților, însă compania nu este deloc transparentă la capitolul acesta. În ceea ce-i privește pe administratori, aflăm că, în 2022, remunerația fixă era de peste 11.000 lei pe lună, iar a directorului Turgay Chemal undeva la peste 18.000 lei pe lună.

Așadar, Uzina Midia ocupă loc fruntaș în lista companiilor de stat neprofitabile din România, alături de Neptun Olimp ori Mamaia SA, și care se chinuie să supraviețuiască.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am furat milioane de euro de 25 de ani de cand era nasul meu Herbert director .dar si cu Turgai ma inteleg bine ba ciar mi-a scazut din comision de la 30 % la 20% pentru lucrari neefectuate sau doar mimate !
0
0
Umflatica, ai sters comentariul, dar articolasul tot de kk e...
3
1
Te oftici rău văd Invidia tine de foame?
5
0
Eu l-am pus pe POMPI - TANASE Bogdan pe una din fuctiile de director. OMUL nu are scoala, dar aveam functii alocate politic si nu aveam efectiv pe cine pune acolo. Si l-am pus pe p***t, nu face nimic pt uzina, dar face pt el. Se mai si lauda ca asa cum v-am scris mai sus a ajuns director. Vai pielea noastra! Prostul asta ca si prostul de Boasca Bogdan, alt agramat, director adjunct la Termica Navodari, finul si soferul lui HAPLEA, dar si pozarul lui.
8
1
tanase bogdan," mare" director numit politic, mananca banii degeaba. sa si vada de firma lui care monteaza fotovoltaice
5
0
acelasi mustafa sinan, care falimenteaza tot ce prinde.
8
0
in tara asta sunt zeci poate sute de exemplare , aici sunt banii care se scurg, pleaca si peste hotare, iar gauroiu e mare! vrea guvernul si politicieni sa l astupe tot cei care muncesc cinstit si pe bani de ...nimic!
5
0
Poate publici și CV ul tău sa vedem dacă ai făcut ceva buna in viața asta
1
4
Au uitat să îl menționeze și pe directorul tehnic- Tănase Bogdan Pompi. Un parvenit politic de la ALDE. Verificații evoluția scolara
12
0
Dl Sinan dupa ce i-a adus la sapa de lemn pe patronii de la Cardinal Motors si-a gasit loc caldut aici. Nu vreau sa-l jignesc cu toate ca merita dar se pare ca omul este specialist in inginerii financiare!!!!
11
0
Corupția, Rudele. Adică, PCR. La vremuri noi, tot noi.
6
3
18000 lei nu mi se pare wow pt un director
2
9
Oare jurnalista p****l este oare supărata ca nu mai are contract de publicitate cu ei? Oare poate sa ne spună dacă a avut vreodată? Oare asta e un instrument de lucru specific ei prin care încerca sa obțină venituri ? Altfel, când o sa citiți in ziarul financiar, capital sau bursa astfel de informații ar tb sa le luați in seama. Pana atunci…
17
4
a fost capusata ca si palasul.
9
0
e fostul cet midia, acum ,nu produc nimic, salariile ne justificate, , vad k conducerea este de la ..etnii, sau kazahstan,
8
0
Asta este CORUPTIA! Acesti oameni inutili,nu sunt inlocuiti pentru ca ei la randul lor isi depun ïcrele" mai sus! Si tot asa! Ministerul Energiei ce face !? Nu vede . nu verifica? O mana spala pe alta si amandoua pe fata! STAT PARALEL sau MAFIE !
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468