REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Va fi ANULAT regulamentul locurilor de parcare? Când se pronunță magistrații!

Va fi ANULAT regulamentul locurilor de parcare? Când se pronunță magistrații!

Replica API 5 martie 2020 | 00:00 4679

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța urmează să fie tranșat de magistrații constănțeni. Miercuri, 4 martie, s-a scurs un nou termen în dosar, însă Curtea de Apel a amânat pronunțarea pentru 18 februarie. Atunci, constănțenii vor afla dacă mai plătesc sau nu parcarea. Recursul se judecă ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța, pronunțată pe, 4 iunie 2019, prin intermediul căreia s-a dispus anularea regulamentului locurilor de parcare.

Regulamentul prevede, printre altele, pentru parcările rezidențiale, că rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc. Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este de regulă 08:00-17:00, dar el poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte (de reședință și cu tarif orar), programul stabilit de regulă va fi 08:00-17:00, iar în restul intervalului locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosință asupra locului de parcare pe întreaga perioadă a autorizației de rezervare loc parcare/contractului. Dovada dreptului de utilizare a locului de parcare, în parcările de reședință, se face prin autorizația de parcare, care va fi poziționată pe bordul autoturismului, la loc vizibil. Așadar, ar trebui să dispară plăcuțele și mecanismele care semnalizau și blocau fizic accesul pe locurile de parcare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia locala are lista cu masinile pe care nu trebuie sa le amendeze, chiar daca ar fi parcate si pe contrasens. Sunt masinile institutiilor de stat si cele particulare ale angajatiilor din primarie si ale sefilor regiilor. Ciocoimea asta nesimtita profita fara rusine de orice iar slugile din pol locala executa. In schimb, oricine greseste e executat cu o amenda. F bine, asa si trebuie dar regulile trebuie aplicate la toti, fara exceptie si fara a tine cont de functie.Auzi Fagadau, legistu' lui peste prajit!?
0
0
In fata sediului Pulitiei Locale se afla un morcov care blocheaza un loc de parcare rezervat pe domeniul public pt seful mare....eu pe aceeasi strada am fost amendat cand am lasat un cauciuc in fata casei ca asteptam o masina sa mi descarce lemnele..
0
0
Mai oameni buni, noi ne certam aici, iar vina este a primariei. Sa creeze locuri de parcare.
4
0
DACA SE VA FACE ASTA CEEA CE NU CRED O SA PARCHEZ IN FATA LA TOATE PROPRIETATILE CU INTRARE IN CURTE CA TOT PROPRIETATE ESTE.
0
5
Bai boule, gika cu k, muie sa iei tu imbecilule. Tu care nici bicicleta nu iti permiti comentezi ca vrei regula primului venit. Retardule, daca eu stau de 20 de ani intr-un anumite bloc, platesc locul de parcare an de an, de ce sa nu beneficiez de un dram de bun simt si anume sa am unde sa parchez cand vin seara de la birou ? Pe cine ma rog deranjeaza ? Nu am cui de parcare am placuta la nivelul soluilui, poate parca cine vrea pana la ora 17:00. Dupa e alta problema dar cu siguranta nu e a mea. Esti un dobitok, cu k ca asa iti place tie.
6
6
Masinile parcate in zonele de resedinta trebuie verificate la sange. Daca parchezi aiurea atunci sa-ti asumi ridicarea masinii. Primaria sa limiteze numarul de locuri de parcare pentru o singura locuinta, altfel orasul se va bloca in 1-2 ani. Toata lumea vrea masina si drepturi asociate dar responsabilitati zero. Primaria si politia sa aplice legea.
5
1
varianta premium : minim 2-300 lei pe luna la pers fizice pt loc rezervat cu bat 24 din 24. fara batai de cap sau intervale orare. se vor strange bani pt parcari supra si subterane pt cei care vor nu vor sa plateasca dar totusi au masina si au nevoie de loc de parcare. pagina web unde sa poata verifica oricine valabilitatea contractului existent la un loc de parcare. sunt multi cu bete care nu au mai platit de cativa ani si au ramas ca e locul lor.
6
4
Sa vezi tu la vara primul venit primul servit, cand o sa te invirti prin cartier cu masina ca parcarea iti va fi ocupata de turisti
12
4
@ cezara.... Sa o iei tu la cioc.... Mai bine pleci dracu din tara si ii iei si pe gibonii care's la fel de prosti ca tine. Tu crezi ca daca platesti 200 lei pe an, esti proprietar pe domeniul public. Nu ai unde sa'ti parchezi troaca... Vinde'o. Mi'e sila de voi.
10
15
Toti cei care detin locuri platatite sa fie obligati sa-si inscriptioneze anual acele placute metalice cu noul numar de autorizatie si in intervalul 8-16 sa lase elementul metalic la pozitia culcat astfel incat sa descongestonam putin activitatea. Sunt persoane care nu au mai platit cu anii locurile de parcare dar se folosesc inca de respectivele elemente metalice montate in asfalt. Nimeni nu-i controleaza. Sa fie amendati cei care tin in cursul zilei locul blocat prin ridicarea placutei si fel si cei care ocupa un loc rezervat dupa ora 16. Dar politia locala se ocupa de cu totul altceva...
17
6
nu ar trebui sa existe parcari de resedinta platite.Toata lumea stie ca preturile de inchiriere sunt derizorii.La mine la bloc sunt vecini cu 3-4 masini care isi tin locul platit gol ptr. musafiri parcand celalate masini pe locurile libere
18
6
Sa ii oblige pe acesti soferi ce si -au cumparat masini la mina a doua si au unplut strazile sa isi faca garaje private.Multi au curti si nu le folosesc .Strada nu este un depozit ,este un spatiu tranzitoriu intre proprietati.
7
11
alo, daca omul a platit e al lui tot timpul, pe ce lume traiti?hai, ca merg la vot si apoi plec din tara asta, asa nu se mai poate
13
12
ATI SCRIS UN ARTICOL VAI MAMA LUI .ATI INCURCAT DATELE DE NU MAI INTELEGI NIMIC !
15
1
ptr. oamenii primarului sunt rovignete gratuite.uitati_va pe parbrizele lor!!!!!!!
10
2
Sa inteleg ca avem raspuns pe 18 feb. ? Dar pune si anul, te rog
15
0
Chiar pe strada Amzacea,unde se afla sediul Politiei Locale,exista locuri ocupate cu pietre si recipiente de plastic umplute cu apa.Chiar la capatul strazii,la intersectia cu Caragiale.Masinile Politiei Locale si ale angajatilor acesteia,ocupa o multime de spatii pe strazile din jur facand traficul dificil.Mergeti la fata locului si verificati,de ce nu folosesc parcarea proprie?
17
0
Acel cartonas nu se mai da de multi ani . Taxa de parcare pentru resedinte este inclusa la impozitul anual, ei nu stiu lucrul asta? Cel care ocupa locul in intervalul 8-17 sa demonstreze ca plateste la randul lui pentru intervalul pentru care are dreptul prostimea 17-8 pt ca asa ne considera ei, votantii hcl.
16
2
fara parcari de resedinta platite. primul venit primul servit. mooie fagadau si psd...
28
21
Fagadau si toti sefii si angajatii din Primarie si regiile primariei sa faca dovada ca platesc parcarea de domiciliu si prin oras , pe unde parcheaza pt masinile personale si cele ale institutiilor. Ei vor mocangeala pe toata linia iar noi, ca fraierii, sa platim dar sa nu folosim oricand avem nevoie parcarile de domiciliu. Ok, prin oras, peste tot se taxeaza parcarea, dar sa iei banii omului pt parcarea de acasa si sa-l obligi sa se roage de nesimtiti sa-si mute masinile uitea ore in sir pe locatia pt care el a platit, asta-i curata nesimtire.
35
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272