REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Vacanțe FATALE pe litoralul românesc. Opt persoane au DECEDAT

Vacanțe FATALE pe litoralul românesc. Opt persoane au DECEDAT

Replica API 29 iunie 2020 | 00:00 1864

Deși poate suna cinic, a devenit deja o tradiție ca pe litoralul românesc să se înregistreze zeci de decese din cauza celor care își pierd viața în apele Mării Negre. Acest an nu face notă discordantă, astfel că putem vorbi de o serie de persoane, printre care și copii, pentru care vacanța petrecută pe litoral a fost și ultima din viață.

Prima persoană a murit înecată în luna ianuarie

Încă de la începutul acestui an, în luna ianuarie, a fost înregistrat primul deces. La data de 15 ianuarie, un bărbat de aproximativ 65 de ani, din Constanța, a fost dat dispărut, iar o zi mai târziu, la data de 16 ianuarie, a fost găsit fără suflare la mal, pe plaja Dacica, din zona Faleză Nord.

O altă persoană a fost găsită fără suflare, între stabilopozi, după ce s-a înecat în Dana 0 a Portului Constanța, nefericitul eveniment având loc în data de 18 aprilie. Câteva zile mai târziu, în data de 23 aprilie, o femeie a fost găsită fără suflare, între stabilopozi, pe plaja 3 Papuci din Constanța. În aceeași zi, un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost găsit decedat în lacul Tăbăcărie, în zona Pescărie.

"Nu avem cuvinte să ne plângem durerea"

În acest week-end, alte două persoane au decedat, iar un tânăr este căutat după ce a dispărut în mare. Copilul de 12 ani căutat zile la rând după ce a dispărut în apele agitate ale mării, a fost găsit duminică, 28 iunie, înecat între stabilopozi la pasarela din Mamaia, în dreptul hotelului Victoria. El intrase cu alți trei prieteni în mare și, deși știa să înoate, a fost luat de curenți. Doi au reuşit să iasă la timp, iar al treilea a fost scos de salvamari şi a ajuns la spital, în stare gravă.

Salvamarii au văzut dumincă trupul neîinsuflețit al băiatului, în apropierea locului în care a dispărut joi, 25 iunie, iar scafandrii ISU Dobrogea l-au scos la mal, fiind ulterior identificat de părinți. Băiatul era elev la Școala Gimnazială Nr.38 "Dimitrie Cantemir" din Constanța și activa la Clubul Sportiv Metalul, pe postul de atacant. „Nu avem cuvinte să ne plângem durererea! Dumnezeu să te odihnească, copil frumos! Drum lin către stele! Condoleanțe familiei greu încercate!” a fost mesajul transmis de colectivul Școlii Gimnaziale Nr.38 Dimitrie Cantemir Constanța.

Resuscitat preț de 50 de minute

Din păcate, nu a fost singurul deces înregistrat duminică. Salvatorii constănțeni au fost solicitați să intervină pe plaja Modern din Constanța, acolo unde o persoană a fost scoasă din mare de salvamari. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Constanța.

"Echipajele medicale au făcut eforturi susținute la fața locului reușind scoaterea bărbatului din stop cardiorespirator. L-au transportat la ambulanță, dar din cauza stării alterate de sănătate acesta a intrat din nou în stop. S-au aplicat manevre de resuscitare mai bine de 50 minute, în ambulanță, însă din păcate medicii nu l-au mai putut salva, fiind nevoiți să declare decesul.", a transmis Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Tânăr de 19 ani, din Călărași, decedat la Costinești

De asemenea, duminică, 28 iunie, un tânăr de 19 ani, din județul Călărași, a fost căutat cu mai multe ambarcațiuni și elicopterul SMURD după ce a dispărut în mare. Băiatul a fost găsit după câteva ore, scos de scafandri și resuscitat.

În ciuda eforturilor, cadrele medicale nu l-au mai putut salva.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii mor pentru ca in urma reabilitarii plajelor au fost introduse diferite utilaje in mare,, in urma au ramas gropi zis si capcane in care se formeaza curenti si tragedii
2
0
Tinand cont ca erau localnici si au murit prin ianuarie sau aprilie,nu cred ca pot fi trecuti ca decedati in,,vacante fatale" pe litoral!
3
0
educatiei, anturajul diabolic si indobitocirea pe zi ce trece a oamenilor duce la nenorociri mari!
5
1
Prostia si domnia se platesc!!!
3
1
citi cocalari motociclisti ai crapat?speram macar doi pe weekend! la mai multil
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212