REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Val de sinucideri! Verifică cineva testele psihologice pe care le dau polițiștii?

Val de sinucideri! Verifică cineva testele psihologice pe care le dau polițiștii?

Virgil STOIAN 2 decembrie 2023 | 00:00 3444

Tragedie la Constanța! Un polițist de doar 22 ani s-a sinucis, după ce s-a împușcat în cap cu arma din dotare. Tânărul este din județul Vâlcea și era încadrat ca polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța din anul 2023. Reporterii Replica au vorbit cu Daniel Avasilcăi, președintele Europol Constanța, despre această situație, despre testele psihologice care se fac în poliție dar și dacă o astfel de sinucidere se poate repeta.

Val de sinucideri! Verifica cineva testele psihologice pe care le dau politistii?

Daniel Avasilcăi crede că testele psihologice care se fac în Poliție sunt inutile, deoarece nu analizează problemele cu care se confruntă agenții: „Sunt mai multe teste psihologice care se dau și sunt în funcție de locul în care lucrează, unele sunt la trei ani, unele anuale. Sunt mai multe teste, ele se dau periodic, cel mai rar se poate da o dată la trei ani. Dar cei care sunt veniți acum din școală, ca și băiatul care s-a sinucis, au fost testați la admitere, la absolvire. Cred că mai mult de șase luni nu avea de când a fost ultima testare. Testele psihologice nu sunt făcute să afle problemele oamenilor. Ele sunt niște baterii standard, care descoperă dacă ești sau nu pe tiparul de care are nevoie instituția. Noi nu prevenim astfel de situații, psihologii în poliție se folosesc de ele dacă ești incomod și vor să scape de tine. Testările psihologice niciodată nu au ajutat, mai mult au îngropat. Nu e prima dată când se sinucide un polițist.

Val de sinucideri! Verifica cineva testele psihologice pe care le dau politistii? Daniel Avasilcăi

Președintele Europol Constanța consideră că din cauza salariului mic dar și a distanței mari față de casă s-a sinucis tânărul polițist: „Colegul care s-a sinucis este promoția aprilie, este din Vâlcea și încă de la momentul repartiției la Constanța a fost supărat că este departe de familie. Nu știu dacă a avut raport de mutare, dar probabil că dorul de familie, de locurile natale, de prietenii, salariul mic, toate astea l-au făcut să comită acest gest regretabil. Eu am mai spus că salariile sunt mici și chiriile mari și tinerii nu fac față. Ei recrutează la nivel național candidați pentru școlile de poliție, merg acolo cât durează școala, dau niște examene și în funcție de medii își aleg unde să ajungă. Sunt județe care nu scot nici un loc, pentru că au schemele de personal pline. Constanța are cel mai mare deficit de personal și de aceea aici ajung mulți. Mai este o problemă, constănțenii nu merg la școlile de poliție. În acest moment, în Constanța avem 300 de lucrători din alte județe. Sunt veniți din Argeș, Dolj, Olt și tot așa. Ei nu vin cu ideea să rămână aici ci să se transfere când se poate.

Val de sinucideri! Verifica cineva testele psihologice pe care le dau politistii? foto cu rol ilustrativ

În privința repetării unui asemenea gest, Avasilcăi crede că se poate întâmpla oricând, dacă nu se rezolvă problemele de la nivelul instituției: „Cazul se poate replica oricând. Dacă ei nu iau măsuri urgent, oricând se mai poate întâmpla așa ceva. De aia protestăm, pentru că instituția nu face nimic. Noi semnalăm probleme care sunt, dar ei bagă capul în nisip ca struțul”, a încheiat acesta.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Știe domnul polițist de un test psihologic care să sesizeze tendințele suicidare? Nu numai la noi dar oriunde pe planetă? În medie se sinucid 8 r*mâni pe zi. Statistic este normal ca unii să fie și polițiști.
0
0
Ca dintr-o clasa de 30 nu ati promova nici macar 5 examenul psihologic care se da la politie Iar e plin de parerologi ziarul asta de rahat
0
1
Nea Avasilcai ce parere are de politistii dealeri de droguri sau de cei care au lovit o persoana nevinovata in cazul crimei de la Sibiu?
1
1
Are nevoie de polițiști adevărați sa destructureze banda de gangsteri care trimit minore la produs in Europa.Deviza peștilor...soțiile noastre merg la munca in fabrici și uzine...de recuperat s****a de la germani.Si încă o noutate IPJ Constanța cel mai corupt județ are CHESTOR !!!
9
2
Faceti un bine si nu va mai uitati in gura la asta.. se foloseste de o tragedie sa isi spuna el ofurile personale
4
7
"Mai este o problemă, constănțenii nu merg la școlile de poliție" . Nu ca ar fi oameni rai, dar probabil sunt spirite mai libere, nu suportă sclavia si ipocrizia din sistem...
12
5
Ce spui mai D.Avasilicai,ca polizia Romana are deficit de personal ?,ia spune catzi politzishti are M.A.I.acum si catzi au fost in 1990 cand nu era deficit de personal,nu erau nici politzishti locali nici agentzi angajatzi la firme de paza in Romania si nici camere de luat vederi pe strazi,facetzi o comparatzie completa sa se vada daca este cu adevarat deficit de personal in politzia Romana sau politzishti din ziua de astazi sunt mai proshti decat cei dinainte sau nu sunt mai proshti ci mai shpagari,caci populatzia Romaniei de astazi nu este mai mare decat cea din 1990,iar daca vorbim de romani rezidentzi in alte state atunci populatzia Romaniei este si mai mica decat numarul oficial al romanilor si despre sinucidere din cauza salariului a spus bine cineva ca politzishti sunt romani cei mai labili psihic daca este luat in seama elementul asta caci jumatate de tzara lucreaza pentru bani aia si nu lucreaza doar 25 de ani ci mult mai mult.
4
6
cati ofiteri are politia romana ? cati dintre ei freaca menta la birouri ?
9
7
bine ca nu m-am facut politist
10
10
"Domnul crede ca"..... Asa se scrie on reportaj. Domnul fara scoala ar face bine sa creada orice pe persoana fizica. Liderii de sindicat nu au capacitatea cognitiva de a prelucra informatia de continutul si cerintele unei baterii de testare. In loc sa relateze problemele adevarate, se urca pe o scala de supozitii liket.
8
7
testul psihologic nu garantează ca omu' nu se poate schimba în funcție de greutățile de care se izbește, omu' se poate schimba total chiar de a doua zi în urma unui necaz
18
1
NORMAL CA SI-A PUS CAPAT ZILELOR, PE BUNE, INSEAMNA CA AR TREBUI SA SE SINUCIDA JUMATATE DIN ROMANIA,DL DESPESCU TE-AI LOVIT GRAV LA LOGICA,
14
1
D-zeu sa il ierte, vin cu o completare, daca ai salariul mic nu este motiv sa te sinucizi.
15
0
POATE CA SI-A ALES GRESIT MESERIA, SA ISI ALEAGA SA FIE ZIDAR, ARE SALARIU MARE, IESE LA PENSIE DUPA 25 DE ANI, ARE HAINE DE LA FIRMA, PISTOL, DE LIPIT,ZILE LIBERE , DREPTURI SI SPORURI,DE CE A FOST INDRUMAT CA HARPALETE CA MERGE LA BANDITI INTERNATIONALI CU ARMELE,CA IN BD, LASATI OAMENII SA MEARGA CATRE MESERIILE CATRE CARE AU CHEMARE,NU II MAI PACALITI CA E BINE SA IESI LA PENSIE LA 48 DE ANI
9
11
la ce fata are, si carnatului din poza, daca i s-ar face un test psihologic, n-ar iesi bine.
11
13
Cum domne ca sunt salarii la stat de peste 10000 si pensii peste 10000, despre ce vorbim. Se fac averi la stat... Va bateti joc de banii din taxe. Bani nemunciti si nemeritati, milioane de oameni o freaca prin birouri. Si statul se imprumuta ca sa le plateasca salariile cu dobanzi uriase.
11
15
Normal ca omul și a pus capăt zilelor. A venit la Constanța ca asa a fost repartizat din școală. Aici a dat 1500 lei pe chirie din care statul ii decontează 300 lei.iar din salariul de 3000 faceți voi calcul cât ii rămâne pentru un trai care sa ne asigure pe noi cetățenii ca avem un polițist incoruptibil. Va bucurați și aplaudați când prindeți câte un amarat din asta ca ia șpagă! Halal! Sa va fie rușine stat ratat!
41
4

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699