REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce zice B.O.R: „Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit.

Ce zice B.O.R: „Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit.

Mariana MURAT 19 aprilie 2024 | 10:59 2593

Conform purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, declarațiile preotului Nicolae Tănase din Valea Plopului, potrivit cărora "dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată", sunt catalogate drept "o gândire barbară, clericalizată, care contravine rațiunii, gingășiei și teologiei".

Ce zice B.O.R: „Daca un baiat abuzeaza o fata, aceasta e si ea vinovata”. Pentru ca l-a ispitit.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.

Ce zice B.O.R: „Daca un baiat abuzeaza o fata, aceasta e si ea vinovata”. Pentru ca l-a ispitit.Vasile Bănescu

Vasile Bănescu: „Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmaşa Evei, se ştie. Ergo, să facă şi ea puşcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinţi înarmată împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei, reducţionistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putinţă raportare la realitate şi la revelaţia biblică. Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăşi. Aprioric vinovată înaintea bărbatului şi bărbăţiei. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă şi eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creştinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii şi învierii", a scris pe Facebook Vasile Bănescu.

Preotul Nicolae Tănase a susţinut, la Constanţa, conferinţa “Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”.

Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce?

Ce zice B.O.R: „Daca un baiat abuzeaza o fata, aceasta e si ea vinovata”. Pentru ca l-a ispitit.Preotul Nicolae Tănase

Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creștinele noastre aveau cândva comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri…”, a spus preotul Nicolae Tănase în cadrul conferinței.

Video


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce zice acest BOR de șpaga care se ia?Dar de abuzul de la Iași făcut de preot asupra elevilor de le teologie? Nu pot mușamaliza corupția și abuzurile făcute de preoți asupra elevilor
0
0
Haita asta inutila de BORati trebuie trimisa la munca, datorita prostiei poporului au prins atata tupeu si-au facut avere.
4
2
musulmanii spun ca obliga femeile sa poarte feregea ca sa le protejeze de barbati, satanele astea in sutana vor acelasi lucru si pentru femeile crestine?
2
1
Ce retarzi... comenteaza ulterior. (postarii mele` )
0
2
Ce sa zicem de preanatu Teodosie și băieți pe care le iubesc matuluta ar trebui sa facă și pușcărie de frumos esti
2
1
Acest preot a facut referire la femei, femei frumoase care au comportament indecent si provocator. Nu a facut referire la copii cu varste de 7 ani de exemplu, baieti si fete! Cu siguranta crede ca aceia care violeaza copii nevinovati trebuie pedepsiti! Si asta cred si eu! Dar femeile la care face referire preotul sunt acelea care gandesc “Priveste dar nu atinge” Care vor atentia barbatilor, vor sa le ia banii, sa ii supere, sa ii atraga in pacat! Si clar poarta mare parte din vina pentru ce s a intamplat si pentru ce se va intampla! Astfel de femei au foarte mult rau in gandurile lor! Trebuie sa recunoastem adevarul. Din pacate multi barbati nu realizeaza cat de mult rau le fac femeile in societatea zilelor noastre! Cat de mult isi folosesc corpul pentru a ii manipula si a le distruge vietile!
4
3
Nu asa se pune problema. Barbatii nu trebuie sa se ridice la nivelul unor c…e cu comportament si aspect provocator pline de pofte in a face pacate, femei care adora sa fie aparent singure, dar de fapt au foarte multi parteneri de… Pozeaza si se comporta foarte indecent si provocator pentru a obtine o viata de lux, calatorii. E nevoie de legi speciale. Ce considera ele ca au cel mai pretios e intre pi…..e. Se nasc cu asta si trebuie cumva oprit astfel de comportament si parcurs al vietii!
3
3
daca un popa abuzeaza un baiat, vinovatul este baiatul, ca l-a ispitit!
3
2
Dul Adevarul, ridicati-va la nivelul femeilor. Calugarul acela bate campii. Nu numai fetele sau femeile sunt violate de nemernici ci, si copiii nevinovati, fetite si baietei. Despre ce vorbim? Este bine sa credem in ceea ce spune un duhovnic, dar in ziua de azi multi se cred ceea ce nu sunt.Discerneti si nu credeti tot ce spune un calugar, fie el cu barba lunga si alba! Multumesc!
5
3
Poate o ia si el in gaooaza, ca poarta rochie si tenteaza pe vreunu' la fapte de viol...pe urma bagat la parnaie, pentru provocare. La parnaie ii dorim sa fie fetita tuturor, ce moaca de jegg perverss are.
6
3
În societatea de astăzi, bărbații suferă extrem de mult din cauza femeilor. Fenomenul de expunere în moduri extrem de indecente pe social media este la un nivel record. Acum femeile au vieți ascunse. Călătoresc singure foarte mult și de multe ori în cele mai scumpe locatii din lume: Dubai, Londra, America, Monaco. Acolo știe toate lumea ce fac. Rețelele de social media au devenit ca un catalog și cei ce au bani, au acces la aceasta piață. Bărbatul sărac, fără posibilități este forțat sa privească poze, filmări, fără a putea face altceva decât sa privească și de multe ori sa simtă ura.
5
6
Ce tot ne sufoca cu neologisme acest purtator de cuvant? Ce tot se arata mare orator in fata natiunii? Nu poate folosi cuvinte clare, simple, pe intelesul tuturor? Ce tot se vrea a fi erudit, pretios, unic? Este de o falsitate si de un parvenitism fenomenale... A facut boul ala o afirmatie de om p***t. Caci poti sa traiesti 100 de ani pe acest Pamant, daca te nasti p***t, tot p***t mori. Si acum trebuie toate "personalitatile" vietii noastre (a se citi "diletantii") sa-si dea cu parerea?
9
3
Astia au innebunit!! Sa fie pe sufletul lor stramb și hidos toate cuvintele blestemate spuse împotriva fetelor si femeilor frumoase!! Ba, nici gay dacă erați, nu erați asa geloși pe femeile frumoase născute prin voia lui Dumnezeu asa cum le vrea Creatorul. O sa ajungem cu feregea și cu niquab pe străzi, la piata. Arza-v-ar focul de cretini și de spurcați cu mintea voastră încețoșata de minciuni și de prostii!! Iarta-i Dumnezeul meu pe acești rătăciți în întuneric, departe de lumina ta si de dragostea ta pentru oameni!!
7
4
Daca nu incalca legea fetele pot sa se imbrace cum vor ca doar nu fac preotzi legea in nici o tzara europeana,oricum se comenteaza cam mult pe declaratzia unui popa batut in cap cand defapt Romania are alte probleme mult mai grave pe primul loc fiind coruptzia celor cu functzii de decizie in stat,de control si a judecatorilor din Romania.
7
7
Mai bine sa trimita fetele alea la manastire.Pentru reeducare.Poate si niste baietzei
7
2
nu inteleg de ce nu raman la bani, ca doar asta ii intereseaza!
13
4
Ce ZICE BOR DACA SE CREEAZA MAI MULTE GRUPARI SI VA SPINTECA PE TOTI DE PE PLANETA SI CEI CARE GANDESC CA VOI .
4
5
Nu ai cum sa il compari pe progresistul Banescu, care isi da cu parerea prin presa cu parintele Nicolae care creste si are grija de 400 de copii cu masa, scoala, supraveghere medicala, cine a fost acolo la Valea Plopului stie mai bine...
12
12
Cand cineva abuzeaza,de vina este abuzatorul,de aia i se si spune abuz mai,cacarezelor.Cand cineva arata oricum,nu este vina lui. Asa are trasaturile si gata. Ce facem,impuscam uratii? Sau neaparat ca fetele frumoase sa poarte cacaturile alea islamiste pe moace? Ce vorbiti mai,preoti sau laici ?
16
5
Unele merg pe strada mai mult dezbracate decat imbracate, zici ca au iesit sa faca bani
15
3
Mi se pare absolut corecta afirmatia BOR.
13
12
simt asa o furnicatura in zona pppwlii. Imi vine sa-i urc kkktul la deal pana-n cerul gurii ca sa intram amandoi la parnaie. Acolo sa vezi...cand dam de spagoveanu...
8
10
De prea mult cantat si halit din cutia milei i s-a urcat la cap. Traiesc nespalati in conditii de mizerie imputiti
15
7
acest barbos la bagiu este o rusine nationala. un taliban in fect. ma gandesc sa il prind sa i dau o moaie si sa il fiut in chiur putin si dupa sa spun ca el e de vina ca are barba exci tanta. asa ca hai sa organizam o excursie la valea plopului.
15
8
labagii
15
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272