REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vasile Dîncu, despre masca textilă purtată la ceremonia din Constanța

Vasile Dîncu, despre masca textilă purtată la ceremonia din Constanța

Replica API 12 ianuarie 2022 | 19:40 1382

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a adus clarificări cu privire la masca pe care a purtat-o la ceremonia de sosire din misiune a unei nave militare de la Constanţa. El a explicat că este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil şi deşi corespunde normelor de protecţie în vigoare, a decis să nu o mai poarte pe viitor pentru a evita orice confuzie scrie stiripesurse.ro.

„Cu privire la discuţiile din spaţiul public referitoare la tipul măştii de protecţie pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanţa, doresc să lămurim cât se poate de clar situaţia:

- Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, aşa cum vedeţi în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspiraţia de a o prezenta jurnaliştilor prezenţi la ceremonie, pentru a evita discuţiile ulterioare;

- Montarea celor două măşti a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenţi, care mi-a propus această soluţie;

- Deşi masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”, a scris Vasile Dîncu, luni pe Facebook.

Vasile Dîncu a purtat masca de culoare neagră care părea a fi una textilă, duminică, la Constanţa, la ceremonia de sosire dintr-o misiune internaţională a unei nave militare. Purtarea măştii a redevenit obligatorie şi în aer liber începând de sâmbătă şi nu vor mai fi permise măştile textile, ci doar cele tip medical sau FFP2, a transmis Guvernul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da ma pla bleaga, si marmota invelea masca in textil. Hai sictir
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272