REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Vasile Iliuță, șeful CJ Călărași, la DNA Constanța. Video

Vasile Iliuță, șeful CJ Călărași, la DNA Constanța. Video

Mirela PASCAL 19 aprilie 2024 | 09:50 2373

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă (PSD), a ajuns vineri la sediul DNA Constanța. El a fost chemat de procurori să dea explicații după ce la finalul lunii martie procurori de la DNA Constanţa au efectuat percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de corupţie. Procurorii îi aduc la cunoștință calitatea pe care o are, de suspect sau inculpat, în dosarul deschis la finalul lunii martie, atunci când anchetatorii au făcut și percheziții la instituțiile aflate în subordinea CJ Călărași. Procurorii au ridicat documente şi calculatoare de la DGASPC Călăraşi şi un spital din oraş în legătură cu mai multe contracte de achiziţii.

Vasile Iliuta, seful CJ Calarasi, la DNA Constanta. VideoIliuță, la DNA Constanța

Reamintim că procurorii DNA au efectuat percheziții, în martie, la mai multe instituții din Călărași, printre care și Consiliul Județean.

Vasile Iliuta, seful CJ Calarasi, la DNA Constanta. Video

Vizat e și președintele CJ, social-democratul Vasile Iliuță.  Anchetatorii au verificat documente legate de contracte de achiziții derulate de CJ și de instituțiile subordonate. Sunt suspiciuni de corupție verificate de procurorii DNA Constanța, care au cerut predarea acestor documente.

Vasile Iliuta, seful CJ Calarasi, la DNA Constanta. VideoVasile Iliuță

În 2021, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj tot într-un dosar al DNA. Procurorii DNA l-au acuzat pe Vasile Iliuță că, în perioada martie – iulie 2019, în calitatea de președinte CJ Călărași, „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași. Concret, el nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Chelaru de la Navodari cand il salta DNA -ul ?
0
0
Câte lucrări au fost date cu Dedicație paza instutii care sunt in subordinea consiliu județean pentru firma de paza a lui
1
0
anul asta inainte de alegeri dupa alegeri iar va fi liniste si pace 4 ani o buna dovada ca justitia e subordonata politic si se fac dosare la comanda la momente strategic alese
3
0
Dosarul acesta de cine a fost instrumentat ?Se pare ca este un dosar mai vechi ! Nu este reușită noului șef…așteptăm și dosarele dumnealui!succes!
2
1
Prieten cu ala de era electrician prin port ajuns mare sef in marina la ANR Bucuresti ?
14
0
Tot PSD,tot corupți?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272