REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

VERDICT FINAL: lucrările la malul de la Cumpăna au fost SISTATE!

VERDICT FINAL: lucrările la malul de la Cumpăna au fost SISTATE!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 392

S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

În sala Remus Opreanu din cadrul Palatul Administrativ a avut loc, vineri, 31 ianuarie a.c., o ședință ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde au fost prezenți reprezentanții instituțiilor publice. Printre alte probleme, la ședință s-a discutat și despre situația alunecării de teren din Cumpăna, dar și despre lucrările sistate din cauza lipsei banilor.

„Până acum s-au pus 35 de piloți și 175 de panouri pentru susținerea malului, dar și un sistem de captare a apelor din subternan, însă, din data de 22 ianuarie, lucrările au fost suspendate din lipsa sursei de finanțare. În momentul de față se execută lucrări de conservare. Fondul de 5 milioane de lei de la ACN, a fost deja cheltuit. Încă nu avem un termen în care se vor relua lucrările pentru că sumele au fost avizate și acum se așteaptă aprobarea lor” a transmis reprezentantul ACN.

De menționat este faptul că, deocamdată, eroziunea nu se face spre case ci de-a lungul canalului însă aceasta există, iar lucrările trebuiesc grăbite. În legătură cu acest subiect, a luat cuvântul și Harry Boiagian de la Inspectoratul Judeţean de Stat în Construcţii. „Ceea ce mă interesează cel mai tare este siguranța oamenilor. Eu cred că trebuie să începem cu zona de siguranță stabilită de expert și pot spune că noi am ținut permanent legătura cu acesta să știm exact dacă nu cumva această zonă s-a mărit. Dacă ne întoarcem la partea tehnică, după mine, este de preferat urgentarea lucrărilor pentru că acolo este un femomen dinamic care iată, azi-noapte, a fost alimentat de cutremurul care s-a simțit destul de puternic și la noi. Lucrările trebuiesc executate cât mai repede și sper să se obțină, cât mai curând, posibil finanțarea pentru că, dacă se amână, apar alte soluții și alte cheltuieli și clar nu ne dorim asta” a transmis Harry Boiagian.

Prefectul George Niculescu a solicitat detalii, în cel mai scurt timp, legate de acest subiect dorind să se implice activ în această problemă.

Diana BERECHET

Citește și: Lucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Fost functionar public" in judetul asta incaput pe mana tuturor satrapilor si narozilor: "a solicitat detalii". Ma rog, el a fost fonctionar public o zi, cat l-a facut primarele de Mangalea angajat al primariei. Jeguri orfinare. La furci, la topoare. Ca ne ingroapa toti Tanase Scatii astia
1
0
Gajule cum ai ajuns to multimilionara din banii unei commune. Nu cumva banii de spectacole ai luat comisioane 30 la suta. Te-as lua de par si te-as tunde menopauza hoata!
2
0
dar banii pentru festivitati cheltuiti de catre gloaba aia imbatranita in uratenie si rautate , caju , cati sunt...?!?
4
0
Sunt 30 de piloti in teren si 170 de blocuri pentru zidul de sprijin
1
0
Lipsa canalizare.
1
0
Eu zic sa l declaram urgent spatiu verde, sa facem cateva demonstratii acolo cu copii si batrani revoltati, si sa nu se mai atinga nimeni de zona aia. Ca banuiala mea hastagista e ca vor sa faca unii niste blocuri in canal
2
1
de ce nu punem IARBA pentru stabilizarea malului ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272