REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Verificări în autobuzele RATC: ca să fie evitat CIRCUL din mașini, în locul controloarelor a acţionat POLIŢIA!

Verificări în autobuzele RATC: ca să fie evitat CIRCUL din mașini, în locul controloarelor a acţionat POLIŢIA!

Replica API 11 martie 2017 | 09:17 365

Atenție, constănțeni! Autobuzele RATC sunt verificate de poliţişti! Constănțenii care au circulat cu autobuzele RATC în cursul zilei de joi, 9 martie a.c., au fost verificați de echipe mixte de polițiști. Cei care nu au avut asupra lor bilet de călătorie sau abonament valabil au fost sancționați. Peste 100 de călători s-au aflat în situația în care au trebuit să plătească amenda în schimbul biletului în valoare de 3 lei pe care ar fi trebuit să îl folosească atunci când s-au decis să călătorească cu mijlocul de transport în comun din municipiul Constanța.

În baza planului comun de acțiune, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Biroul municipal rutier, au desfășurat acțiuni de control pe mijloacele de transport în comun RATC.

Astfel, polițiștii locali au aplicat 111 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.650 lei persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil. Printre cei sancționați se află și călători care dețineau asupra lor abonamente lunare cu dată expirată.

Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare. Acțiunea de verificare a călătorilor se efectuează în patrule mixte de polițiști pentru a se evita eventualele scandaluri ce se ivesc între călători şi controloare.

În acest sens, reamintim că în luna aprilie 2016, un scandal monstru a avut loc într-unul din autobuzele RATC din municipiul Constanța! Spiritele s-au încins imediat ce controloarele s-au urcat în mijlocul de transport în comun şi au început să verifice legalitatea cu care constănţenii călătoresc. Toate acestea în condiţiile în care, în spatele autobuzului, se aflau mai multe persoane de etnie romă. „Au abordat o domnişoară şi m-am dus la dânsele şi le-am spus că sunt nişte ţigani în spate şi că ar trebui să-i controleze şi pe ei. Atunci mi-a spus că nu vrea. Dar trebuie să controlaţi pe toată lumea, ei sunt privilegiaţi sau ce? Noi plătim taxe, plătim şi amenzi şi ei au imunitate? Mi-a răspuns că verififică pe cine vrea şi gata. Apoi au sărit şi ceilalţi oameni cu gura, că nu li se pare normal ceea ce se petrece. Controloarea s-a enervate şi ne-a făcut nesimţiţi, iar pe un tânăr l-a înjurat de mamă”, a declarat la acel moment, pentru "Replica", un constănţean care se afla în autobuz. Potrivit acestuia, una dintre controloare avea legitimaţia cu numărul 1023. După ce spiritele s-au încins, acestea au coborât la prima staţie, la fel şi persoanele de etnie romă.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
javrele alea de controloare nu isi fac datoria. sa controleze si ciorile, sa le amendeze, sa isi faca datoria. Asa ar trebui sa faca si politia. cati tigani au amendat ????
10
1
Dar pe traseul Navodari-Constanta cand veniti?? Va asteptam cu nerabdare intre orele 5.30-8.30, daca aveti loc sa faceti control. Dar aveti loc destul acasa la patronii GMS & altii, sunt foarte primitori.
7
0
foarte bine face ... ca in orice tara europeana trebuie sa platim biletul, sa fim civilizati , nu sa furam continuu... pentru 3 lei stai cu frica sa nu te prinda controlorul ... in anglia platesc 1.50 lira pe calatorie si niciodata nu a venit controlul ... dar asa fac toti ...
10
1
V-ati facut controloare sa luati spaga, nu sa aplicati legea. V-as bate pe toate cu un par de 3m. Ordinarilor.
10
4
Sariti pe nesimtirea lor,oameni buni.Daca ii lasati asa,tiganii ne vor domina.Cum adica nu controleaza ca nu vrea?e dupa cine vreau si cine nu?nu toata lumea e controlata?sariti romani si faceti ceva,nu le lasati sa faca astfel de abuzuri.Toata lumea tb controlata fara discutie.Pana nu sunt controlati si mocangii din HCoanda,nu aratati nimic.Le tineti langa voi pe controloare pana cand ajungeti la statie.
11
3
incasati amenzile in numerar la fata locului cum fac corntrolorii sau doar pe hartie si va asteptati sa le plateasca careva? Ramane doar statistica. Se vor prescrie .
9
0
Hauliu, din cauza melitiei nu poate famelia mea ca sa mearga ca sa munceste! Asta se cheama abuz si discriminare la amarati ca noi!
12
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218