REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VESTE BUNĂ pentru liceenii din Hârșova: nu mai merg 60 de kilometri pentru a da Bacalaureatul!

VESTE BUNĂ pentru liceenii din Hârșova: nu mai merg 60 de kilometri pentru a da Bacalaureatul!

Replica API 28 mai 2019 | 08:26 541

Veste îmbucurătoare pentru liceenii din Hârșova și Ciobanu. Aceștia nu vor mai fi nevoiți, anul acesta, să parcurgă 60 de kilometri până la Cernavodă pentru a susține Bacalaureatul, așa cum s-a procedat în ultimii ani. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a aprobat organizarea examenului de Bacalaureat în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova.

De câțiva ani, examenul de Bacalaureat presupunea, pentru elevii din orașul Hârșova și din comuna Ciobanu un stres în plus față de colegii lor din alte localități. Căci se numărau prin „ghinioniștii” nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a susține examenul maturității într-o altă localitate. O consecință a faptului că, în ultimii ani, numărul elevilor a tot scăzut în școlile din cele două localități.

Astfel, în 2014, elevii de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”, Liceul Tehnologic „Carsium” Hârșova și Liceul Tehnologic Ciobanu au susținut Bacalaureatul la o unitate școlară din Cernavodă, în anul 2015 s-a aprobat să fie susținut examenul național în localitatea Hârșova, iar din 2016 până în 2018, în Cernavodă.

Anul acesta, părinții și elevii din Hârșova, alături de Primăria Hârșova au făcut demersuri la ISJ Constanța pentru a li se aproba susținerea Bacalaureatului în localitatea de domiciliu.

„După mulți ani, în care elevii claselor a XII a au fost nevoiți să meargă în altă localitate pentru a susține examenul de bacalaureat, anul acesta, în urma demersurilor efectuate și cu sprijinul ISJ Constanța, am reușit să organizăm examenul de bacalaureat în orașul Hârșova. Să aveți succes, dragi elevi și rezultate foarte bune!”, le-a transmis elevilor primarul Viorel Ionescu.

În consecință, peste puțin timp, cei 88 de elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”, împreună cu cei de la liceele tehnologice Carsium și Ciobanu vor susține examenul în incinta primei instituții școlare. „Este benefic, pentru că se asigură șanse egale elevilor, pentru că altfel erau nevoiți să parcurgă 60 de kilometri până la Cernavodă. Noi ne pregătim, ca școală, sălile vor fi supravegheate video. La Liceul „Ioan Cotovu” va fi o subcomisie a unui centru din Constanța”, a precizat pentru „Replica de Constanța” prof. Manuela Piștea, directorul instituției de învățământ.

„Examenul maturității este o etapă importantă pentru fiecare dintre noi, plină de emoții și tensiune, iar locul cel mai bun pentru desfășurarea lui este bineînțeles acasă. Locul tuturor amintirilor din cei 4 ani de liceu, locul adolescenței trebuie să fie și locul unde facem marele pas spre definirea noastră ca oameni.

Mulțumim conducerii Primăriei și părinților pentru implicarea în demersurile organizării examenului de bacalaureat la Hârșova”, este mesajul Consiliului Elevilor „Ioan Cotovu”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272