REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

VESTE despre TAXA AUTO: iată când va fi returnată!

VESTE despre TAXA AUTO: iată când va fi returnată!

Replica API 8 februarie 2019 | 01:44 362

Cetățenii care au plătit taxa auto urmează să primească banii înapoi până în iunie 2019. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Având însă în vedere zvonurile care au apărut, în ultimele zile, în rândul constănțenilor proprietari de autoturisme, care au avut mai mult darul de a-i deruta, se impune făcută precizarea, după cum au precizat reprezentanții Administrației Finanțelor Publice Constanța pentru „Replica”: termenul limită pentru depunerea solicitărilor pentru returnarea taxei auto a fost august 2018.

Termenul limită pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante și a timbrului de mediu a fost stabilit, inițial, pentru decembrie 2018. Dar, după cum a arătat și ministrul Eugen Teodorovici în declarațiile sale, a fost stabilită extinderea termenului limită cu șase luni, noul termen limită stabilit fiind 30 iunie 2019.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul român trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele trebuie să fie rambursate. Am pus în legea bugetului unu termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme”, promite Teodorovici. „Cum va fi bugetul, într-o săptămână sau două, imediat se fac deschiderile şi oamenii vor primi banii într-un timp cât mai scurt”, a explicat ministrul.

Prelungirea termenului de returnare a fost însă interpretată în fel și chip. Inclusiv, în rândul constănțenilor au apărut deja zvonuri că este necesară revenirea la sediul Administrației Finanțelor Publice cu o nouă solicitare pentru returnarea taxei auto.

Contactați de „Replica de Constanța”, reprezentanții instituției finanicare au dezmințit aceste rumori, subliniind că termenul limită pentru depunerea solicitărilor pentru returnarea taxei auto a fost 31 august 2018. În aceste condiții, nu este necesară nici depunerea altor solicitări și nu vor fi luate în considerare nici solicitările celor care au depus sau vor să depună astfel de cerințe, ulterior respectivei date.

Reamintim că România a fost somată de Comisia Europeană să finalizeze procesul prin care va fi returnată taxa auto cetăţenilor şi firmelor care au făcut cerere în acest sens. Pentru a putea fi returnată taxa auto, românii trebuie să aştepte finalizarea bugetului pe 2019.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca termenul limita pentru restituire a fost prelungit, de ce nu s-a prelungit si termenul pentru depunerea solicitarilor? Se poate numai pentru ei nu si pentru noi. Pentru un mic, o bere si un tricou inscriptionat psd, va fi hotarat viitorul copiilor nostri. Tarii acestea ii trebuie un moment zero, un restart, o instalare a windows-ului pe curat si eliminarea virusilor.
2
0
Flocosul asta care a primit diploma acasa fara sa faca scoala da niste ordine fara cap. Vedeti problema de la anaf unde trebuie sa faci totul on line dar flocosul nu s-a gindit ca nu toti rimanii au calculatoare si multi chiar daca au nu stii cum sa procedeze pentru declaratiile unice. Mai dai si peste o fatuca careia ii ceri ajutorul si te trimite la plimbare cu urmatoarele cuvinte: nu ma intereseaza pe mine ca nu ai calculator sau ca nu stii sa il folosesti" Atunci ce dracu mai cauti acolo? In loc sa ajutati oamenii va bateti joc de ei.
0
0
Mwie statul Roman!!!!!Mwie Teodorovici
4
0
Bai ziarist de rahat de replica.. Ai scris un articol de 2 bani ..asa cum esti si tu si stapanul tau. Articol copiat de la altii care l au scris cu multe zile in Urma
3
0
Statul cand zice ca ia,chiar ia.Cand zice ca da,doar zice!
5
0
De ce nu se respecta termenul initial de rambursare? Daca si noi am plati taxele cand avem chef...sau amanam plata? Statul e cel mai mare hot. Este demonstrat.
12
1
Sant un cetatean care statul Roman mi-a loat taxa de timbru 1000 de Euro pe o masina autohtona o Dacia logan nu am apucat sa fac cerere pana in 31 August 2018 . Cum imi pot recupera si ieu bani ?
2
5
Cand au luat banii ,asteptau bugetul ?
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272