REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Veste pentru părinţii din Cernavodă: spitalul va avea PEDIATRU începând de azi!

Veste pentru părinţii din Cernavodă: spitalul va avea PEDIATRU începând de azi!

Replica API 1 noiembrie 2018 | 13:04 968

Veste îmbucurătoare pentru părinții din Cernavodă, anunţată şi susţinută de primărie: începând de la 1 noiembrie a.c., Spitalul Orășenesc Cernavodă va avea pediatru! Este vorba despre dr. Șeila Sali, medic specialist, care s-a angajat în cadrul spitalului din Cernavodă. Menționăm că unitatea spitalicească a rămas fără pediatru, după ce la jumătatea lunii august a.c., singurul pediatru s-a mutat la Spitalul Municipal Medgidia.

În luna august a.c., Spitalul Orășenesc Cernavodă a rămas fără pediatru, după ce singurul medic specialist a decis să-și schimbe locul de muncă și a plecat la Spitalul Municipal Medgidia. Situația a fost soluționată, însă, iar reprezentanții unității spitalicești au o veste îmbucurătoare pentru părinții din Cernavodă și din localitățile din împrejurimi.

Astfel, de la 1 noiembrie a.c., dr. Șeila Sali, medic specialist pediatrie, va fi angajata Spitalului Cernavodă. „Iar din ianuarie 2019 vom avea doi medici pediatri, căci medicul rezident pediatrie pe care îl avem va da examenul pentru specializare”, a afirmat pentru „Replica de Constanța”, Marius Sponoche, directorul unității spitalicești din Cernavodă.

De remarcat că din august până în prezent, în toată perioada în care spitalul nu avea pediatri, conducerea unității a purtat discuții cu toți medicii de familie din oraș, cu competențe pe pediatrie, pentru a da o mână de ajutor și a veni în spital. Potrivit lui Marius Sponoche, un singur medic de familie a fost disponibil să facă acest efort.

„În perioada în care nu am avut pediatru, am avut discuții cu medicii de familie, cu competențe de pediatrie, pentru a veni în spital. Am găsit înțelegere doar la dr. George Dumitrescu, care s-a arătat disponibil. Dar în cazul dânsului, era necesară o derogare de la Ministerul Sănătății, iar procedurile erau de durată. Dar ceilalți medici nu au dorit, justificând cu diverse motive refuzul”, a afirmat directorul Marius Sponoche.

De menționat că situația pediatrilor este problematică în toate spitalele de stat, specialiștii alegând să-și desfășoare activitatea în mediul privat, nu în unitățile de stat.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272