REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Vești pentru bolnavii de cancer: și la Constanța se poate face RADIOTERAPIE GRATUITĂ!

Vești pentru bolnavii de cancer: și la Constanța se poate face RADIOTERAPIE GRATUITĂ!

Replica API 30 noiembrie 2018 | 22:16 427

Vești bune pentru bolnavii de cancer din județul Constanța, care au nevoie de radioterapie. Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța a anunțat că mai marii de la București au aprobat ca și în județul nostru să fie distribuite fonduri pentru includerea în programul național de radioterapie. Altfel spus, pentru ca și bolnavii de cancer din județul Constanța să poată realiza ședințele de terapie, decontat, în unitățile care asigură aceste servicii, în județul nostru.

Potrivit dr. George Mirel Cristescu, președintele CJAS Constanța, răspunsul de la București a sosit, iar CJAS Constanța a deschis perioada de contractare pentru încheierea contractelor cu furnizorii pentru subprogramul de radioterapie.

Calendarul de contractare a fost făcut public joi, 29 noiembrie a.c., la sediul CJAS Constanța și pe pagina web a instituției, urmând ca furnizorii interesați să depună documentele până pe 10 decembrie a.c., ora 12.00; în aceeași zi, până la ora 14,00 documentele vor fi evaluate și verificate, apoi lista furnizorilor va fi afișată; contestațiile vor putea fi depuse până pe 11 decembrie a.c., la ora 14,30, iar procesul de contractare va fi încheiat până pe 12 decembrie a.c..

La acest moment, singura unitatea care are radioterapie, în Constanța, este din sistemul privat. Este vorba despre Centrul Medical MedEuropa, care anunțaseră, în septembrie a.c., că întrerup acordarea de servicii decontate pacienților, în condițiile în care răspunsul de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății, privind fondurile pentru decontarea radioterapiei, întârziau să vină. La data respectivă, reprezentanții MedEuropa afirmau că va reveni la gratuitatea serviciilor către pacienți în momentul în care acestea vor fi decontate integral din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Totodată, un compartiment de radioterapie este în curs de pregătire la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

F.B.

Citește și: Bolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218